Majú problém s pripojením 89s51 a IR čidlo, prijímač

J

jerryx719x

Guest
Som úplne nováčik v takejto veci. Mal som IR senzorom a prijímačom, tí, čo majú 3 linky na to, myslím, že je to napätie, a GND signálu. Neviem, ako nastaviť, mám pripojenie napätia linku k portu na 89s51, aby to moc? alebo pripojte napätie linky Vcc (5V) z 89s51, pripojte signál linky 89s51? Ak je to tak, aké dáta predpokladám signál snímača na linku dať, a prijímača? Som tak zmiasť a nemôžete nájsť pomáha, plz ~ môže niekto pomôcť?

Mali by ste skontrolovať manuálu prístroja. Obsahuje informácie o tom, ako to je potrebné pre pripojenie na napájanie a MCU. Zvyčajne to je napájaný cez RC k Vcc. Výstup môže byť s otvoreným kolektorom, takže pullup (interné alebo externé resp. MCU) je nutné. Ako výstupné dáta musia byť spracované veľmi rýchlo, tak ho pripojiť k prerušeniu vstupného riadku (napr. INT0) vášho MCU. Aký je presný typ vášho prijímača IR diaľkového?

[Quote = jerryx719x] Som úplne nováčik v takejto veci. Mal som IR senzorom a prijímačom [/quote] Čo je snímač a prijímač? myslíš vysielač a prijímač? zistiť, čo je napísané na číslo dielu, ktoré componnet.only potom môžete dokončiť, čo robiť s tým, alebo aspoň si snap toho.

Musíte pripojiť Vin (napäťový vstup) na 5 V a GND pripojiť na GND a pripojte Vout (signál), k mikrokontroléru PIN (vonkajšie prerušenie alebo časovač vstupné PIN), môžete použiť externý prerušenia s časovačom alebo vstupného režimu snímania na detekciu IR signálu.

[Quote = firmware] je potrebné pripojiť Vin (napäťový vstup) na 5 V a GND pripojiť na GND a pripojte Vout (signál), k mikrokontroléru PIN (vonkajšie prerušenie alebo časovač vstupné PIN), môžete použiť externý prerušenia s časovača alebo vstup do režimu fotografovania detekciu IR signálu. [/quote] To je spôsob pripojenia prijímača? Aký bude mať prijímač signálu? 1 alebo 0? alebo iné premenné?

ani jedno, ani nula,,, to trvá infračervené signály, ktoré budú v určitej frekvencii. pozri vzor IR signálu: -

Protokol, ktorý formát, ktorý si odosielateľ poslať? RC5 a NEC? Tento dokument vám pomôže.

Ďakujem vám všetkým, ale ja stále neviem, ako sa pripojiť prijímač, už som použiť LM555, aby frekv. pre vysielače na 38kHz-40kHz. Potom som sa stačí pripojiť prijímač v ceste - 5V Vin, spoločné GND GND sa v prijímači, Microcontroller PIN k signálu z prijímača? A potom môžem použiť na ovládanie MCU s programom?

Áno, pripojenie prijímača O / P s ovládačmi PIN a nastaviť ju ako vstupné v IR funkcie príjmu, napíšte codes.It Shude so skenovaním impulzy, ako som ukázal vo svojej predchádzajúcej odpovedi. Pred montážou, ktoré je potrebné u thoeough s RC-5 protokolu teoreticky.

Dobrý deň, môžete byť nasledovaný, ak máte dátový list z vysielača a prijímača, môžete pripojiť zariadenie, tri pin + jeden pin na VO a negatívne k zemi a tretí sa mu port, ale diaľkové ovládanie má určitý typ frekvencie a protokol, bez ktorých nie je možné prenášať dáta, existuje mnoho hmoty na internete o tejto téme môžete študovať a potom vymyslel, že okruh. ide o

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back