Môže mi niekto povedať, čo je imp vrstva?

M

mujju433

Guest
Chcem jasne explaination na vrstve imp môže niekto vysvetlite mi? Viem, prečo používame imp vrstiev, ale ja chcem, "čo je imp layer"

Ak máte hovoriť o integrované obvody, Myslíte implantáciou vrstvy?

IC zhotovenie začína s určitým typom dopped na kremíkovom substráte, povedzme P typu. Aby transsitor na tomto podklade je nutné vytvoriť n textovú vrstvu. Ak si chcete určitý druh iónov pomocou implantovaných iónov implantátovom injektore do substrátu. Je lepšie čítať knihu VLSI získať podrobnejšie vysvetlenie.

Áno, to je pravda, ale čo je to vrstva implantát? Videl som v mnohých knihách, ale explaination nie je jasné, to je dôvod, prečo sa pýtam tu, aby niekto iný môže vysvetliť ma? Viem, prečo sme pomocou implantátov vrstiev, ale chcem vedieť, čo je imp vrstva myslím P imp a n imp čo je to vrstva imp??

Implantát vrstva definuje oblasti boli dopoval kremík s prímesou tvoriť n-písať alebo p-kremík typu. To implantáciu je potrebné pre vytvorenie zdroje / odpad oblastiach, poly Si brány a hromadné väzby. Implantát vrstva má väčší význam, keď sa pretína s aktívnou plochy kraja (región s tenkou kysličník). pretože tejto križovatky iba definuje n + alebo P + regióny, ktoré sa používa na vytvorenie tranzistorov a veľkosť väzby. Ak je implantát existuje vrstva v mieste, kde nie je tenká oxidu bude dopingu byť ľahký a nemôže byť použitý v S / D regiónov alebo odporová časť väzby.

Ako dôležitá je implantát vrstvu, pokiaľ ide o dispozičné riešenie štandardných buniek? Implantát je vrstva súčasťou štandardnej knižnice? akékoľvek iné použitie vrstvy imp mimo štandardný mobilný design?

[Quote = mohdfayez] Ako dôležitá je implantát vrstvu, pokiaľ ide o dispozičné riešenie štandardných buniek? Implantát je vrstva súčasťou štandardnej knižnice? akékoľvek iné použitie vrstvy imp mimo štandardný mobilný design? [/quote] implantát vrstva má zásadný význam pre všetky NMOS / PMOS tranzistora, hromadné kravatu, diódy a niektoré typy rezistorov. imlant vrstva musí existovať v štandardnej bunky alebo na zákazku rozloženie.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back