Mäkký štart-up obvod pre vysoký výkon zaťaženie Potrebujete poradiť

W

Wenye

Guest
Je to pokračujúci vysoko výkonný zosilňovač projektu. K dispozícii je 3KW transformátor a niektoré veľké capscitors použiť. Problém je nasledujúci: Start-up šok prúd, to rozbil vypínač pri zapnutí. : Cry: Ja by som navrhnúť mäkký start-up okruhu ukazujú, ako je uvedené nižšie. Je to dobrý spôsob, ako sa volá problém? Nejakú radu? [/Img]

Iný spôsob je použiť NTC ako obmedzovač zapínacieho prúdu. Majú jednu nevýhodu, že vyžadujú NTC vychladnutí čas po moci je odstránený. Značky: Vishay, Ametherm ...

Už robil Špičkový chudobný okruh s NTC a relé oneskorovacie obvod. : O

Možné riešenia s triak na mäkký štart transformátor by bolo možné Prezrite

Pre vysoko výkonné aplikácie som použil oneskorenie spínania relé v niektorých výkonových rezistorov v sérii s každú stranu vedenia. Povedzme, že 10 Ohm 50Watt odpory v každej nohe. To obmedzí prúd remíza uľahčuje na mostíkový usmerňovač tiež. Časové oneskorenie by mala byť väčšia ako (R say10ohm) a C (kapacita banky), časové konštanty, aby banka je pri plnom napätí DC pred swithing z odporov. Samozrejme viete, ako sa pripojiť to, že odpory sú vždy v obvode skrat von kontakty relé, tj: relé NC Veľa šťastia: wink:

Spôsob, akým sme to na vysoko výkonné pohony s premennými otáčkami, aby bol výkon odpor v sérii s uzávermi na hlavnú voltge autobusom z usmerňovača. Po zapnutí odpor obmedzí prúd a stýkače zatvára, keď si uvedomil, že komparátor čiapky sú spoplatnené o 90% E

Ahoj ... Ja používam okruhu podobne ako tento http://www.vcnet.com/measures/Da01.GIF používame 5 kV, 3 fázy ABT 2A transformátor s ABT 10uF kondenzátora a náš krok štart jednoduchý obvod , kedy začneme transformátor s ABT 25Ohms/10W odpory v sérii a po ABT 1 sec sme zástupca týchto odpor, takže máte plnú napätia primárneho vinutia transformátora. Funguje a Resitor tiež chráni pred zástupcu na VN strane. Budú rána v prípade HV zlyhania počas štartu. hod mi viac informácií. ide o zrušenie

pomocou rezistorov v sérii je lacné riešenie, bežne vyskytujú v priemysle. naštartovať motor cez odpor pre obmedzenie prúdu, potom by-pass odporom, keď v plnej rýchlosti. Ak však máte akékoľvek regulácia rýchlosti, elektronické, môžete mať svoje rozbehu motora na lichobežníkový tvar vlny. tj výstupné napätie DC motora môže byť to zvýšila pomaly. Mr.Cool

Jedna metóda je, že kohútiky na transformátora. Batérie sú automaticky vybrané na základe CURENT úroveň by klesla pod hranicu, ako najbližší vyšší kohútik je vybraná.

Po nejakom teste som sa rozhodol používať svoje originálny design, ktorý bol ukazujú vyššie. Je to jediné tlačidlo zapnutia / vypnutia, s nárazovým prúdom zlé. Jednoducho diagram zobrazovať nižšie.

Ahoj, potrebujem tiež, bol jeden systém publikoval v roku 305 obvody (ELEKTOR), str 115 projektu "Napájanie zo siete - on-delay" pre výkonový zosilňovač. Ak niekto môže písať, že by som bol veľmi vďačný.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back