Má zodpovedajúci závislé na procese?

P

penchal_gv

Guest
Ahoj všetkým, je zodpovedajúca konceptov závisí od procesu, alebo nie? i, e. Napríklad všeobecne ABBA je lepší ako zodpovedajúce Patten Ababa, aby zodpovedali A a B tranzistorov. Ale som videl v jednom súbore PDK sú uvedené Ababa je lepšia ako ABBA. plz objasniť ma ... Vďaka penchal

Dobrý deň! Nemyslím si, že je to otázka procesu. párovanie je párovanie. takže každý proces bude robiť, a rozloženie je lepšie so zodpovedajúcimi. Ü - Al

Myslím, že v 0,18 um procese i mimo neho, bude to vždy lepšie použiť Ababa štruktúru, než je obvyklé štruktúry ABBA. Pravdepodobne je to dané v tom zmysle, LOD. V procesoch s použitím STI, OX STI má vplyv stresu, ktorý mení efektívne mobility tranzistora. Účinok LOD závisí na vzdialenosti medzi STI izolácie a kanál. Tak, pre Ababa štruktúru A aj B tranzistorov bude mať rovnaké priemernej vzdialenosti od STI, a preto budú lepšie zodpovedať. Štruktúra ABBA, ale každý z nich bude mať iný avergae vzdialenosti, preto zodpovedajúcimi horšie.

zodpovedajúce materiál sa používa pre veľmi kritické dvojice tranzistorov, kde dostane operácie vykonáva s veľmi malým napätím. ako návrhár u usporiadanie musí dbať na to, že ak nejaké zmeny v napätí, je pri výrobe, ktorá by mala byť pre oba tranzistory. tak zrejme Ababa, je lepšia ako ABBA

[Quote = siva497] zodpovedajúce materiál sa používa pre veľmi kritické dvojice tranzistorov, kde dostane operácie vykonáva s veľmi malým napätím. ako návrhár u usporiadanie musí dbať na to, že ak nejaké zmeny v napätí, je pri výrobe, ktorá by mala byť pre oba tranzistory. tak zrejme Ababa, je lepšie, že ABBA [/quote] ABBA má tú výhodu, že starostlivosť o x, y nezhody. Majú spoločný bod, ktorý sa v stredu BB, zaručí, že priemerná odchýlka zo 4 tranzistorov je rovnaký. Prvý B má viac než prvý, druhý B menej ako druhý v priemere majú rovnaké odchýlky. Spoločné ťažisko je lepšie pre diferenciálnej pary vzhľadom k tomu, že berie do úvahy aj teplotný gradient. Toto platí až do 0.13um CMOS. Mám donre v kremíku a funguje to.

Ak je sklon je veľkým problémom pre nesúlad, ABBA je lepší. Ak sa vzdialenosťou faktorom je veľkým problémom, Ababa je lepší. Ale v mojej možnosti, ABBA je prvá voľba.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back