Má vlnovody pôsobí ako horná priepusť filtre alebo pásmových prepustí?

Y

y ramakrishna

Guest
je vlnovod, horná priepusť alebo pásmovou prepustí filter?

vlnovod pôsobí ako horná priepusť, pretože to povolenie em signály, ktorých frekvencia je vyššia ako FC (Cutty z freqency)

No, môj názor je, že vlnovody (napr. obdĺžnikový) konať ako pásmových filtrov. Pri navrhovaní starostlivo vlnovodu môžete mať pôsobí v regióne, ktorá podporuje frekvenciu jedného alebo viacerých druhov, a iné nie, pretože odrezal frekvencie.

Ste zrejme na mysli pravouhlých vlnovodov (Tam je mnoho druhov). Nad konkrétne signály môžu šíriť v rôznych režimoch a často zdroj alebo sondy je necitlivé na niektoré režimy takže dojem, že vlnovod je pásmovým zariadenia. Som v hornej priepusť tábore. Nad odrezať frekvencie takmer žiadny signál bude šíriť. Dá sa nájsť spôsoby, a kanály, ktoré nemajú páru a porúch v príručke môže spôsobiť konverziou na neočakávané spôsoby a zjavné pásmových vzhľad, keď v skutočnosti sprievodca zostáva hornú priepusť štruktúru.

Ahoj Azulykit, som samozrejme hovoriť o obdĺžnikového vlnovodu, som už povedal, že v mojom predchádzajúcom príspevku. Aj keď priznávam, že som mal na mysli režimoch, a nie frekvencie režime, ktoré môžu byť odovzdané do vlnovodu. Je isté, že ak režim frekvenciou nad medzné frekvencie môže byť prenášaná cez vlnovod. Ale čo sa stane v skutočnosti, a nie v teórii? Vlnovod oparates v oblasti frekvencií, pretože útlm vyšších frekvencií alebo módy a mnohých ďalších dôvodov .... To je dôvod, prečo hovorím, že zákon vlnovody viac ako pásmové filtre, než tie horné priepusť.

Zakaždým, keď som sa držať jeden proti svetlu, vidím svetlo, ktoré prechádza vlnovodu. Ale keď som poslať DC cez to, že pozitívne a negatívne skratovať na prírube. Takže si myslím, že je horná priepusť filter.

Čítal som, že obdĺžnikový vlnovod sa správa ako horná priepusť, ako to pôjde vid prekročí určitú medzné frekvencie.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back