LNA designu otázku

M

Murlix

Guest
Ahoj, já jsem mural.Dělám 12Ghz LNA navrhovaní pomocou microstrip.
Som pomocou ATF36077 HEMT FET ako tranzistor a PCB (ER = 10,2).
Som pomocou ADS2005A pre simuláciu.

Moje ciele pre dizajn je zisk> 10 dB [S (2,1))> 10 dB] hluku obrázok <0,8 dB.
Som získať pre zisk 11,4
dB a hluk obrázok = 0,778 na 12GHz pre mojej simuláciu.

Moja otázka znie:

1) moje simulovanej vstupné návrat straty (S (1,1)) sa pohybuje okolo 8,4 dB-a (S (2,2)) okolo-31dB.
Je moja (S (1,1)) dostatočne nízkej hodnote pre mojej LNA vykonávať efektívne?
Aký je limit pre (S (1,1)) v hodnote LNA?

v LNA, chcem u všetkých je veľmi nízka hladina hluku výkon, a to, že u hold musí zodpovedať vstupy z minimálny hluk, ktorý nie je primerané pre stávku S11, S11 bude -20 a -15, ak ur vyhovujúce pre
max zisk
Myslím, že to je normálne, check ur zisku, a hluk obrázok

Khouly

použitia zostatku štruktúre vaších LNA a potom y sa môže dostať aj dobrá hluku Obrázok a S11, to je spôsob, ako vyriešiť tento problém

Som získať pre zisk 11,4
dB a hluk obrázok = 0,778 na 12GHz, zatiaľ čo my sa S11-S22 je 8,4
dB a-31dB na mojej simuláciu.

Ale aj keď kontrola stability faktor na 12GHz v simuláciu ukazuje 0,931

1) Bude to spôsobiť LNA zlyhal, keď je testovaný po výrobu?

2) Ako som k zvýšeniu stability faktor?Musí aj optimalizáciu S11 stabilizovať LNA?

i HAV attachec sa. zap súboru prezeranie.Dúfam, že sa u mi môže pomôcť.
Ospravedlňujeme sa, ale musíte prihlásiť a prezerať túto prílohu

k zvýšeniu stabilty faktor u potrebu akejsi spätnej väzby, aby sa zisk menej

ale teraz sa ur amp, K faktor je menej ako jeden, ale ur S11 a S22 je menšia ako nula, bude oscilovat v prípade, že S11 a S22 je väčšia ako nula

ale u môžete pridať degenerácia cievka, alebo microstirp trance, aby tý zisk menej, a tak sa tranzistor bude stabilné

i skontroluje projekt

Khouly

1) čo je microstrip trance a kde by mala byť vykonaná?

2) Keby som bol schopný dosiahnuť stabilitu faktorom, k = 0,993 v simuláciu z LNA (i cant Zdá sa, že dostanete vyššiu ako 1, bez obetovania a získa NF výkon).Bolo by to malo stačiť, aby bolo isté, že zvyk kmita pri skúškach?

Zvyčajne, keď u vykonanie LNA, meranej K faktor bude vyššia, pretože na straty v trances tiež spájkovanie, a tak ďalej

ale aj u musieť byť istí, že ur LNA nebude kmita s týmto zdrojom a zaťaženie impedances

Khouly

Vlastne, čo sa stane, ak kmitania dochádza v LNA?
Môže u pls vysvetliť, čo sa stane so výroby, zisku, NF a S-parametre?

vďaka

Ak vaša sieť LAN začne kmita potom jeho nie zosilňovač, je to osciallator beahaviour - čo nie je desireble zosilňovačom design.

v dôsledku spätnej väzby a vysoký zisk z tranzistor, u niektorých zaťaženia a zdroj zániku mája kmita vo frekvencii kmitania u nalezneme S11 a S22 je väčší ako 0 dB, a tak sa môže zvýšiť frekvencia ur zametat, a zistiť, jestli LNA bude oscilovat v niektoré frekvencie

Khouly

Naozaj si toho vážim Vašej odpovede, vďaka.Urobil som ako povedala a zvýšená u mojej frekvencii smést LNA pre simuláciu a zistil, že na 9GHz na S11 je 3db ale S22 je vždy nižšia ako 0dB.

Myslíte si, že to bude problém?Môj návrh spočíva len v Ku pásme frekvenčný rozsah 10,7 - 12,2 GHz s 12GHz je frekvencia testovaných.

je to ok, a tiež musí pridať v ur simulácia stabilty merania, analýzy a stabilty mu to tiež ukáže u stability

Khouly

vďaka za všetky odpovede ur Mr.khouly.

Musím urobiť všetko pre simuláciu a som získať požadované výsledky.Pridal som jeden odolnosť pri zaťažení na zlepšenie stability.My dizajnu je 12GHz microstrip LNA s zisk 10dB a NF 0,77 pomocou ATF36077 phemt.

Môj problém je teraz rozloženie.I HAV urobiť usporiadanie, ale aj cítiť môj layout (tranzistor zdroje pin) uzemnenia nie je praktické, pretože zdroj pin na tranzistor je Presahujúca viagnd i používané v reklame.

Snažil som sa zvýšila dĺžka trvania microstrip pred základy, ale to viedlo k výkonu rozkladať v simulácii.

Do u think prekrývajúce pin nad zemou môže byť problém v priebehu procesu zváranie a skúšanie LNA?

Prosím poradiť, možné riešenia tohto problému, ako som stále novým návrhom a výrobné amplifiers.i HAV pripojená moje zap obrázok (12GHz_FR4_3.dsn) pre zobrazovanie.díky moc
Ospravedlňujeme sa, ale musíte prihlásiť a prezerať túto prílohu

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back