Link viac ako jeden mikrokontroléru na PC

F

firmware

Guest
Ahoj všetci ..., ja potrebné prepojiť viac ako jeden mikrokontroléru k PC pomocou jedného sériového portu, ale nemám tušenie, ako na to? Normálne by som niekedy použiť iba jeden mikroprocesor 89C52 v rozhraním sériového portu RS232, pre tento projekt získať ďalšie väčšie vzdialenosti asi 200 metrov. Každý subjekt má určitú predstavu, pls pomozte mi.

Verím, že budete musieť použiť nejaký adresovacie schému tak, aby iba jeden z UCS bude reagovať. To môže byť pomáhal pomocou jedného na PC rozhranie, ktoré zmenia formát, existuje veľa na výber a niektoré sú dostatočne vhodný do 200 m vzdialenosti. Osobne sa pozerám na použitie variant I2C pre svoj domov. Udelil maximálnu rýchlosť by nemala byť pôsobivé (CAN by bolo lepšie), ale hardvérové a softvérové požiadavky nie sú tak hrozné, a to je multi-master protokol.

Nemôžete použiť RS-485, ak si kúpite RS485 doske (zvyčajne drahšie), musíte poslať multibyte správy mikra. Prvý byte by adresu byte napríklad. Dalo by sa použiť prvé štyri bity ako adresa pic (0 - 15), 3 bitov pre počet bytov je na prijatie alebo odoslanie (0 - 7) a jeden kúsok incicate v prípade, že Micro je odosielať alebo prijímať dáta . 0 bytov získať by ekvivalent ping alebo 0 -7 môže v skutočnosti znamenať 1 až 8 bajtov. Alebo by to mohlo znamenať, že budúci byte jej bol zaslaný, bude obsahovať ďalšie inštrukcie. Toto je všetko na vás. Oslovené mikro by potom poslať odpoveď a vy by potom posielať dáta alebo prijímať dáta. Možno, že po každom byte vám pošle priznať z počítača. Dalo by sa použiť aj paralelný port pre kontrolu dedoder 74138, alebo 74259 adresovateľná zámok urobiť čip vybrať, ktoré by mohli zjednodušiť veci.

Vážení ... IanP, Ďakujeme Vám za rady, ak je to možné mohli by ste mi navrhnúť softvér, ako sa kódovanie v C, na rozhraní to.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back