Ktorý z nich je nebezpečná? AC alebo DC ?????????

High prúd DC je najviac dangeous elektrický prúd, pretože to ionizuje krvné bunky a guličiek je krv zráža

[Quote = neggar_8051] DC. Coz AC pulzuje. U r tlačil späť, keď sa u šok. Takže šanca na prežitie. [/Quote] Si si istý, že to je vlastnosť, že AC tlačiť späť ..!!! Mám doughts týkajúce sa tohto vyhlásenia .. Naveed

Väčšina z vyššie uvedených vysvetlení nemajú žiadny dôkaz ani pevný základ k záveru, ..... AC pulzuje ... DC láka ... a kol .. , Ale ako uvádza VSMguy maximálnej hodnoty 120 V AC by bola vyššia (120V RMS je val) ako 120 DC, takže .... Ako okamžitý prúd by mal byť ľahko uhádnuť (za predpokladu, že ľudské telo je väčšinou odporový element), tiež videný v reálnom živote obetí DC sú oveľa menšie v porovnaní s AC (ale dá sa povedať, DC, je oveľa menej, než používa AC) sa však v praxi bolo pozorované DC vám silný šok a vrhne vás preč (toto chate môžu byť fatálne a môžu spôsobiť popáleniny sever), ale v AC electrocutions obete svaly sú okamžite ochrnul a šok nie je odpudzuje vôbec (skôr priťahuje ), tak to vedie k náhlej smrti. [Size = 2] [color = # 999999] Pridané po 4 minútach: [/color] [/size] a shiv_emf, áno, frekvencia DC je 0 Hz, čo znamená nekonečné obdobie (nie je nič zábavného ABT to). Ako obdobie sa vzťahuje na dobu potrebnú na dokončenie jedného cyklu, ktorý sa nikdy DC, až do nekonečna.

Pri pohľade V pre napätie AC je oveľa nebezpečnejší. To je rovnaké napätie AC zabije skôr, ako DC. Dôvod spočíva v tom, že AC núti svaly pracovať s rytmom, ktorý je AC 50-60Hz, vrátane srdcového svalu. Keď Tesla predstavil AC Edison použil nebezpečenstvo AC presvedčiť verejnosť, že jeho DC systém je bezpečnejší. V jednej demonštrácie od jeho on zabil slon s napätím AC. Budete musieť veľa jednosmerný prúd, aby sa slonia krvi varu a zabiť ho.

Buddy jeho gud .. ale to u hav povedal, je pravda, ev. ele-phant ...

Existuje len jeden spôsob, ako povedať. polovica z vás snažia zabiť seba s DC, a druhá polovica sa snaží zabiť seba s AC. Správa zajtra.

Aj keď neexistuje žiadny dôkaz, ktorý typ je nebezpečné budem rád, aby to takto: Mám pocit, úrazu elektrickým prúdom z telefónnej linky (40 V DC cca) v ruke a tiež cítil, 120 voltov striedavého prúdu v mojom jazyku (Don ' t sa opýtať, prečo prosím, bol som príliš mladý) a verte mi, ešte si pamätám tie, 40 V DC.

DMan. Áno a Tesla rozhodol sa zabíjať zvieratá s DC aj keď určite mohol. Tesla zalomené jeho systému až ju vyvolal a potom natiahol ruku a dotkol sa ho. Potom vyzval Edison urobiť to isté so svojím strojom DC ... čo samozrejme nechcel (zomrie). Pravdou je, môžete len hodnotiť prípad od prípadu. Potrebujete viac informácií, než len "AC alebo DC?". ale .. V prípade, že sa všetky informácie, ktoré máte, potom hovorím, že AC je menej nebezpečné, pretože môžete kľučky frekvenciu a stáva neškodným. DC, to je vždy nebezpečné. Mr.Cool

IMHO nákupný AC DC a na základe skúseností šok nie je dobré - kožné odpor (čo je najdôležitejšie) závisí na mnohých faktoroch, vrátane pleti vlhkosť, Hrúbka kože v mieste pivo napätie vstúpil telo, fyzickú kondíciu (či už individuálne unavený, chorý .. .), aktuálna cesta (z najnebezpečnejších, ak nie zle je cez srdce), jednotlivca fyzikálne vlastnosti (odolnosť kože a tela sa menia) ... Mohlo by to byť jednosmerné napätie nebezpečnejšie, pretože poskytuje jednotný prúd telom, zatiaľ čo AC (rovnaký napájací RMS hodnoty pre AC i DC) by mohlo dôjsť bez odporového charakteru impedancia ľudského tela a aktuálne náhradníkov. Samozrejme, že sú bio a chemických procesov, ktoré sa ale neviem o nich. [Quote = echo47] Už pol milióna voltov pri 60 Hz je relatívne bezpečné, ak si k nemu pristupovať * * veľmi opatrne: http://www.glumbert.com/media/highpower Čo prácu! [/quote] Do týchto chlapi 1 USD / V platu?

Podľa RMS volltage AC a DC napätia rovnakom intervale, AC je menej udržateľné

Iste AC je oveľa nebezpečnejší než DC ak obaja majú rovnaké efektívne hodnoty. Vzhľadom k tomu, špičková hodnota ACC je koreň 2 krát Greate než je hodnota RMS. Pri maximálnej hodnote striedavého prúdu, bude to viac škodlivé a môže byť fatálne.

Za rovnakých podmienok .. DC je oveľa nebezpečnejší, ale veľmi vysokého napätia je AC easyer nájsť.

Môžete jus nemožno povedať, ako to, že existujú aj iné parametre tiež určiť, AAL veci

Obaja sú veľmi nebezpečné, s výnimkou, ak používate batérie ...

Tí dvaja sú nebezpečné, keď sú vo vyššej potenciál, ale DC je oveľa nebezpečnejší než Ac bcoz DC zvyknutý prísť k GND

Ahoj Puneet, aj keď to vyzerať celkom jednoduchá otázka, ale nie je tomu tak. Rovnako ako v mojej openion, ale AC a DC sú nebezpečné rozdiel je ampér (aktuálne) Ba vysoká AMP. AC je aj smrteľný. Hoci AC má sinosudally varing amplitúdou čo znamená, že priťahuje a odpudzuje alternatly v závislosti na frekvencii ..... kým DC vždy majte u v rovnakom stave.

Dobrý deň, nie vyjadriť pravdu, polopravdu, chyby a mýty z takmer nekonečné diskusie, len som chcel ilustrovať hľadiska bezpečnostných predpisov (IEC1010) v tomto ohľade. V bežnej prevádzke sú tieto úrovne považujú za kontaktné nebezpečné napätie Vrms AC 30, respektíve 42,4 špička jednosmerného napätia 60 V AC prúd 0,5 mArms / 0,7 mApeak jednosmerného prúdu 2 mA striedavého prúdu 70 mArms (HF) vysvetlenie už bolo uvedené v diskusie, ale nezdieľajú všetci prispievatelia. Ale nezabudnite, že pravidlá sú dobre založený empirické vedy. S pozdravom, Frank

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back