Ktorý z nich je nebezpečná? AC alebo DC ?????????

P

puneet bansal

Guest
PLZ, dajte mi vedieť, ktorý z AC & DC DANGEROUG? Plz pomôžte mi s logikou. : Idea:

Jeho DC. , Pretože to priťahuje. AC vám šok, ale odrazí, pretože striedanie polarity.

DC je nebezpečnejšie ako AC, pretože AC zmeniť jeho smer veľa času v sec. kým DC nie je. V AC človek dostal mierny šok, ale bezpečné a zároveň v človeku DC zomrieť raz, keď ho dotknúť.

To závisí na frekvencii striedavého prúdu. Murphyho zákon o frekvencie siete je najhoršie pre svalovú kontrakciu. By ste sa dotkli drôtu a prstami zovrela pobyt.

Puneet Bansal, tento argument zúri od čias, keď Thomas Edison a George Westinghouse súťaží osvetlenie zmluvy. Ak hľadáte na webe, môžete nájsť vyhlásenie oboch smeroch. Avšak, väčšina z tvrdenie je neopodstatnené názor. Dva najviac autoritatívne články, ktoré som našiel je možné nájsť na nasledujúcich stránkach:. http://www.pfeiffereng.com/Principals% 20of% 20Electrical% 20Grounding.pdf http://pchem.scs.uiuc.edu/pchemlab/electric.htm . Prvý článok tabuľku na nasledujúce úroveň:. Vnímania. "Cant Let Go". Fibrilácia predsiení Pozrite sa. V závere oboch článkov je, že AC je oveľa nebezpečnejší. S pozdravom, Kráľ

nulové b'cause dc nikdy neopakuje itslef je konštantný pre všetky časy:. D

AC, nízke frekvencie striedavého prúdu cez srdce spôsobí poraziť Miss a zabije .. Cez srdce, čo znamená, z jednej ruky do druhej. DC neustále opakuje! ;-)

DC je nebezpečnejšie ako AC. DC je spojitá, takže ak u GE ks nie sú k dispozícii žiadne šance na ľavej strane, ale ak je to u AC môže dostať vľavo v variating medzery

Jo, ale čo keď zvýšite frekvenciu na úrovni veľmi rýchlo. nebude fungovať ako AC DC potom?

Ak zvýšite frekvenciu na vysoké hodnoty, je riziko os šok príde kvôli účinku kože. S rastúcou frekvenciou prúdu inklinuje k toku cez povrch. To sa môže stať v kHz rozsahu. Táto vlastnosť sa používa na výstavách, kde človek má na koncoch trubice svetla a trubice svietia.

Myslím, že tak nebezpečné, ale úroveň zranenia je závislá na amplitúde a frekvencii striedavého prúdu a veľkosti DC

musíte poskytnúť viac informácií spôsobí, že závisí na napätie porovnanie a frekvencia striedavého prúdu. preto, že som si siahnuť 12V akumulátora, a nie ustupovať, a môžem dotknúť 12V AC, a nie cúvnuť. tak oni nie sú ani nebezpečné v tomto scenári. kým sa definovať, ako toto porovnanie je potrebné vykonať všetky odpovede na jednu alebo druhú sú zlé obdobie. Mr.Cool

Áno, je tu veľa premenných, vo väčšine zranenia scenárov. 12 V (AC alebo DC) nie je zvyčajne nebezpečenstvo úrazu elektrickým prúdom, ale môže byť aj nebezpečné. Vedel som, že kolega, ktorý nosil prsteň na jeho ruke, keď pracoval na svojom aute motor. Nejako zachytil krúžku kábel batérie a krajín. Krúžok svieti ako žiarovka a spálil prst až na kosť. Yeow!

DC je odlišná, pretože jej hodnota sa nemení s časom. Myslel som, že nie je žiadny koncept na bicykli, tak to vám dá šok jeho hodnota napätia vždy. AC je menej nebezpečná, má cyklov vráti na nulu tiež, takže vám nedajú konštantný šok s najvyššou hodnotou ... Naveed

DC. Coz AC pulzuje. U r tlačil späť, keď sa u šok. Takže šanca na prežitie.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back