krokového motora

S

smruti007

Guest
im v mojej posledný rok a plánovali robiť projekt na AUTOMATICKÉ PATH FINDER. To je čisto na základe konania krokového motora. I m zmätený počasie mám iuse PIC alebo ATMEL mikrokontrolér a prečo. Prosím, pomôžte mi ............... som vewrry krátkej dobe rozhodnúť, napíšte mi @ smruti007@gmail.com

ako začiatočník je lepšie použiť Atmel. Tam by mohol byť malý rozdiel v oboch mikrokontrolér pre krokový program, motor. V pic u musieť nastaviť ako výstupné porty, ale v ATMEL nie je potreba, že. [Size = 2] [color = # 999999] Pridané po 28 sekundách: [/color] [/size] ako začiatočník je lepšie použiť Atmel. Tam by mohol byť malý rozdiel v oboch mikrokontrolér pre krokový program, motor. V pic u musieť nastaviť ako výstupné porty, ale v ATMEL nie je potreba, že.

No ja som vo finále taky semestra. Len s vyplnením projekt, ktorý bol príbuzný displeja. Ale dovoľte mi povedať jednu vec z mojej skúsenosti v oblasti robotiky, ktoré by ste mali použiť jednosmerné servomotory od Hitec a PIC ovládače. Z dvoch dôvodov, ktoré sú serva potrebujete iba jeden PWM signál pre presné ovládanie v porovnaní s krokovými motormi, ktoré vyžadujú 4 signály. Iná vec je PIC radiče zdieľajú rovnaké popularity ako Atmels 8051 sa a ľahko sa učí. Ako taký je možné použiť akýkoľvek z nich, ale hlavne ľudia v USA a Európe (fanúšikov) používať PIC a existuje mnoho stránok, poskytovanie bezplatnej podpory pre ne i britskej top elektronický magazín Každý deň Praktická elektronika zverejňuje svoje najlepšie projekty, súvisiace s PIC. Tiež vám odporúčame navštíviť stránky www.imagesco.com pre rôzne výrobky vzťahujúce sa k serva a robotiky. Ak máte odkazovať na 2 knihy z tejto stránky s názvom PIC mikrokontrolér projekt rezervácie PIC Robotics napísal John Iovine potom to bude stačiť, aby projekt, ako ich máte v pláne. Súvisiace vecí je ľahko dostupný z tohto webu on-line rovnako. BTW John Iovine je populárny autor pre robotiku a pravidelne píše v časopisoch Popular Mechanics. Je to dobrý kamarát, to je dôvod, prečo som toho toľko vieš o tom. Pozrite sa.

Chcel by som použiť Picaxe. Má zavádzaciu základné tlmočník a používa čip Obr. Plne funkčný s PWM, atď lacný ako nečistoty a dozviete sa kód počas niekoľkých hodín. Nebude v prípade PIC a assembler. PICAXE tiež bez editora a môžete ho využiť pre písanie, simulovať kódu plus program svoje žetóny. Ťažké poraziť.

aandavan, čo myslíš tým malým rozdielom? U strednej kód alebo logika? a U povedal u nemusí nastaviť porty v ATMEL ako v pic .. bude ATMEL počúvať vaše zámery? alebo príkazy?

[Quote = smruti007] im vo svojej posledný rok a plánovali robiť projekt na AUTOMATICKÉ PATH FINDER. To je čisto na základe konania krokového motora. I m zmätený počasie mám iuse PIC alebo ATMEL mikrokontrolér a prečo. Prosím, pomôžte mi ............... som vewrry krátkej dobe rozhodnúť, napíšte mi smruti007 @ (zavináč) gmail.com [/quote] môžete použiť oboje. Ja by som diskutovať, čo je lepšie a začať náboženskú vojnu. Na oboch mikročip a Atmel stránkach môžete nájsť ďalšie užitočné informácie (aplikačné poznámky) pre prácu s steppery.

cameo_2007, som, kde je smer registra availbale v PIC, v 8051 u nemajú taký smer registra.

[Quote = bigaussie] No ja som vo finále taky semestra. Len s vyplnením projekt, ktorý bol príbuzný displeja. Pozrite sa. [/Quote] Dobrý príspevok bigaussie. Len chcem spomenúť aj to, že DC serva sú lacné, menej než 10 dolárov a je upravená pre otočenie o 360 ° ... : D

Assalamo Allykum! Môžete použiť oba. Ale PIC mať ďalšie funkcie, ktoré vám pomôžu v ďalších aplikáciách vášho projektu. Alah Hafiz

Ahoj ... Čo mikrokontrolér použiť, je skutočne na základe Vašich osobných preferencií. Ja osobne rád používať procesory od Atmel. Tak tu je to pekné miesto, ktoré vám dáva určitú predstavu o tom, čo očakávať. www.8052.com

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back