krútiaci moment pri nízkych rýchlostiach V / Hz technika?

S

seyyah

Guest
Som implementoval V / Hz techniku ind.motor.Podľa teórie platia aj kompenzáciu napätia na prekonanie odporu statora.Ale to nestačí, aby sa točí motor na nízkych frekvenciách.I ďalšie zvýšenie vyrovná napätie a motor začal otáčať na nízkych frekvenciách.Ale podľa teórie, musn't aj poriadne krútiaci moment?Krútiaci moment je veľmi malá na nízkych frekvenciách.Ak sa aj ďalšie zvýšenie vyrovná napätie potom motor čerpá veľké prúdy a nepohybuje plynule.Ako sa situácia v praxi V / Hz disky?Môj systém je otvorenej slučke, mimochodom.Môžem dosiahnuť plnej krútiaci moment pri nízkych frekvencií s touto technikou a / alebo s uzavretou slučkou konania?

Ako nízka frekvencia je nízka pre vás?
S vektorovou disky 0.5Hz je v poriadku.

Podľa praxe v tomto rozsahu je ťažké sa dostať viac ako 30% nominálnej hodnoty krútiaceho momentu (pre motor 50 Hz).Stále môžete robiť, čo chcete, s otvorenou slučkou, ale budete musieť vykonávať vektorové riadenie algoritmus.

Takže hovoríte, je to normálne v otvorenej slučke kontrolou.Ako je situácia, v uzavretej slučky skalárne riadenie?Viem, že vektorové riadenie sa môže vyvinúť plný krútiaci moment pri nulovej rýchlosti.Som postupuje krok za krokom, ale moja obava je teraz skalárne riadenie na chvíľu.

Myslím si, že uzavretie slučky môže pomôcť len na kontrolu rýchlosti, ale nie viac rozvíjať aj krútiaceho momentu sa skalárnym konania.

Snažím sa simulovať v / f kontrolu niekto Simulink.Does mať model skalárneho kontrolu vo ben Simulink.I 'snaží, a to po dobu 2 týždňov, ale ešte nemám žiadne výsledok

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back