Je možné simulovať MAC vrstvy WiMAX v MATLAB?

M

milosavljevic

Guest
Ahoj, ja som relatívne nové pre MATLAB a ja som woundering, či je možné simulovať MAC vrstvy s QoS WiMAX 802.16d alebo e? Akékoľvek pripomienky k tomuto Metter ocenia. Ďakujem! ide!

Ahoj, ja nie som moc oboznámený s WiMAX veci vrstvou MAC, ale u môže simulovať akékoľvek bezdrôtové systémy Mac alebo bez obmedzenia QoS, s MATLAB. MATLAB umožňuje veľmi flexibilné prostredie pre simuláciu systému predovšetkým v prípade, že pracujete s maticami veci. BR, MAK

Navrhoval by som vám napísať m-súbory, a nie pomocou Simulink. Sú jednoduchšie zmeniť a udržiavať

Pre plnú simuláciu na úrovni MAC, myslím, že by malo byť lepšie napísať simulačný program na C alebo C + +, pretože existuje veľa štruktúr, ako je QoS parametrov, servis tokov parametre, MAC management pakety dát, atď Pokiaľ ide o mňa , je to príliš ťažké realizovať ukazovateľov, štruktúr a polí štruktúr v Matlab. Mimochodom, ak budete potrebovať len simulovať plánovacie algoritmy, môžete použiť Matlab. U môjho názoru lepší typ plánovanie pre UGS a RTPS prevádzku EDF algoritmus, a nrtPS a BE doprava - WFQ algoritmus.

Ďakujem všetkým za odpoveď. To mi smeroch. Ragards!

Dobrý deň, ďakujem znova prehrať. Rád by som o niečom aj vám, ak ste dont myseľ. Ja som mal navrhnúť model pre 802.16d WiMAX pre fyzické vrstve MAC a možné pomocou MATLAB. Musel som sa pozrieť na roznych materiálov na MathsWork internetových stránkach. Bol som woundering či MATLAB a Simulink je lepšie simuláciu fyzickej vrstvy? Ja osobne si myslím, že MATLAB m-súboru ponúka vyššiu flexibilitu v porovnaní s Simulink vo fyzickej vrstve design. Akékoľvek pripomienky k tomuto Metter ocenia. Ďakujeme, že ste pozdravom

Pre simuláciu PHY, je lepšie použiť ako Matlab a Simulink, pretože Matlab vám pomôžu s Randomizer a interleaver (Mohli by ste napísať nejaké skripty m) a môžete použiť Simulink s RS a CC blokov (ale som nepoužil Simulink) .

Kto by mi podrobne o plánovaní služieb, ktoré definuje WiMax? Viem, že existuje 5 plánovacie služby: UGS. RTPS, nrtPS, BE a ErtPS (rozšírený v reálnom čase dopytovania služby. Skutočnosti je to však pre mňa ťažké.

Ahoj, Smart bitov, vektorový signálový analyzátor pre analýzu MAC, a vrstva 1 je softvér používaný ide, MRK

Pre podrobnejší popis EDF a WFQ algoritmov mali by ste si prečítať nasledovné knihy - "Plánovanie v reálnom čase" od Francisa Cottet, Joelle Delacroix, Claude Kaiser, Zoubir Mammeri. Jednou z užitočných praktických exapmle používanie WFQ algoritmu je popísaný v knihe s názvom "Vnútri Cisco IOS", ale, bohužiaľ, nemôžem si spomenúť na meno autora. V podstate, EDF algoritmus je založený na načasovanie vlastnostiach pripojenia, takže by sme mali tento typ algoritmu pre plánovanie spojenie s real-time dáta. Keď sa čas vlastnosti nie sú tak dôležité, ale musíme naplánovať niekoľko spojení s rôznymi objemami dát, používame algoritmus WFQ, pretože to dáva do fronty na granty, ktoré v závislosti od veľkosti dát vo fronte.

Žiadne cesty človeka ... Žiadna ay u možné implementovať technológie WiMAX MAC MATLAB ... existuje príliš veľa funkčných modulov, sub-modulov, modulárny funkcie, podporuje funkciu príliš veľa pamäte obmedzenia, manipulácie ukazovatele, štruktúry, enumerators je ťažké v MATLAB ...

Ahoj, keby mal niekto simulácie MATLAB kód fyzickej vrstve WiMAX, prosím uoload to. Akákoľvek pomoc je veľmi ocenil! Vďaka

Môžete si našiel simulátor Matlab The MathWorks v mieste. Ja sa pripojiť kód. [Color = darkred] WiMAX 802.16e PHY a MAC (beta) Muhammad Khan Nadeem 11 augusta 2008 (aktualizované 12.augusta 2008) WiMAX fyzickej a MAC vrstvy Popis Matlab zdrojového kódu na testovacie vektory a Simulink model pre fyzické vrstvy s prídavkom vrstvy MAC k predchádzajúcemu modelu. Tento model je založený na fyzickej vrstve špecifikácia IEEE 802.16e a ETSI HiperMAN. Beh data.m kopírovať dáta na plochu a spustite WiMAX_Test_4.mdl model. Poďakovanie autor chce priznať nasledujúce vytvorenie tohto podania: WiMAX 802.16e fyzickej vrstvy požadované produkty komunikácie Toolbox Simulink MATLAB MATLAB verzia 7.4 (R2007a) Zip súbor iný obsah súborov data.m, WiMAX_Test_4.mdl, WiMAX_Test_4.PNG [/color]

hej Zdá sa, že predchádzajúca kód je určený len pre vrstvy PHY .... môže niekto dať kódy vrstvy mac ...

Ahoj všetci, ja som tiež hľadal MAC vrstva na WiMAX, ale mesh sietí. môže tu niekto pomoct? ide, VK

Ahoj vini_rathi, Dobrý deň. Dúfam, že sú v poriadku. Ste nájdený žiadny kód do oka režimu? Potom pošlite mi e-mail: farhad.ramim @ gmail.com . Akákoľvek pomoc bude veľmi ocenil. Ďakujem. Ramie

Ahoj deolan Chcem, aby simulovali plánovacie algoritmy WiMAX, v Matlab. Neviem, ako to urobiť akúkoľvek pomoc je naozaj appriciated

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back