HSPICE vs strašidlo

W

wjlzhx

Guest
ktorý bude aj dôvera HSPICE alebo strašidlo?
I simulovať obvod - osc

strašidlo dostať aj pomocou rusult, frequcy je 22k
ale pomocou hspiec I can't get rusult, nemôže osc.

when i simulovať s HSPICE, nie sú tam žiadne chyby.

áno, ktoré môžem dôverovať?

Nazdar,

Myslím, že by ste sa mali uistiť, že všetky nastavenia sú rovnaké v oboch simulátore Spectre a HSPICE simulátor ...a možno budete musieť nastaviť niektoré počiatočné podmienky, aby sa pohybujú v okruhu HSPICE.

Mimochodom, HSPICE je vždy zlatý štandard v priemysle IC ...

Hope this helps.

Ruri

HSPICE - dobré pre analógové simulácia
Strašidlo - dosť dobrý, používané pre veľké digitálne obvody (veľmi rýchle vs HSPICE)

Mali by ste pridať niektoré počiatočné podmienku HSPICE nechať to oscilovať.
Ak je váš obvod nie je veľký, HSPICE a spektrum dostane rovnaké výsledky.

určite HSPICE je kráľ analógových simulátorov.Ako spomenul ďalší ľudia u potreba vyskúšať nastavenia ..

HSPICE je veľmi presná.a ako ďalšie sa zmienil musíte dať počiatočné podmienky.alebo si len dať pwl na VDD od 0 do VDD v malom čase.

Ďakujem vám za pomáha

I nastaviť počiatočné podmienky, ako je toto
. Ic v (net108) = 0.5vv (net137) = 0.5vv (net110) = 0.5V
net108, net110, net137 sa pripojiť na GND čiapku!

ale ja nič.

a ja tiež pridať pwl, ale nič.

teraz už to mám niekedy zle rusult, že povedal "nie convegence", je to problém, alebo modle obvod je problém??

HSPICE alebo Spectre?Vyzerá to, že náboženstvo.
HSPICE veriaci alebo Spectre veriaci.
Prečo niektorí ľudia považujú za HSPICE je presnejší ako ostatní simulátory?Akýkoľvek dôkaz, okrem vyhlásenia?
Môže byť to bolo počas pred BSIM3 éry.Keď HSPICE použitej úrovni 28 MOS model.Ale dnes, ak simulátor modely používajú BSIM3 má rovnakú presnosťou ako ďalší simulátor, ktoré používajú rovnaký model.
Je-li simulátor používať rovnaké diferenciálnych rovníc presnosť je definovaná voľby ako reltol, abstol, atď
Iná vec je algoritmus slúži na nájdenie riešenia.Ale to sa týka len o simuláciu času nie je presnosť.
BTW, bol som veľmi prekvapený, keď som nenašiel napätie na rezistore nelinearita modelu v HSPICE.

Myslím, že tieto dve simulátor sú dobré pre nás.Konvergencia v vidina je lepší ako ten v HSPICE.Ale pohľad na krivku v HSPICE je výhodnejšie, ako vo strašidlo.

Yibin,

yibinhsieh je to len váš názor.Som absolútne nesúhlasím s vami.Je-li považovať Analog Umelec má najviac frendly rozhranie.
Len príklad.
Pre HSPICE musíte starať o to, čo sofistikovanými priebehov budete plot po simuláciu a dal ho do simuláciu netlist ako výpis opatrenia.Ak ste zabudli urobiť, alebo potrebujete vykresliť niečo iného nemôžete to sprisahanie.
U Spectre (Analog Umelec) vás nezaujíma, pretože si môžete plot každý výraz PO simulácie.

xirix Zaslal: 12 máj 2005 9:05 pm Předmět: Re: HSPICE vs strašidlo

-------------------------------------------------- ------------------------------

HSPICE - dobré pre analógové simulácia
Strašidlo - dosť dobrý, používané pre veľké digitálne obvody (veľmi rýchle vs HSPICE)Ale našiel som prízrak, nie je dosť rýchlejší ako HSPICE.

S pozdravom
Analog_starter

Ak použijete veľký zmiešaný signál obvode.budete cítiť rýchlosť.
Tretia voľba je ultrasim.Možno je to najlepšie.

Analog_starter Napísal:

xirix Zaslal: 12 máj 2005 9:05 pm Předmět: Re: HSPICE vs strašidlo-------------------------------------------------- ------------------------------HSPICE - dobré pre analógové simulácia

Strašidlo - dosť dobrý, používané pre veľké digitálne obvody (veľmi rýchle vs HSPICE)Ale našiel som prízrak, nie je dosť rýchlejší ako HSPICE.S pozdravom

Analog_starter

vo vašom prípade, nízkofrekvenčný oscilátor je autonómia obvod, simulácie, takže výsledok závisí od aritmetickej simulátore o autonómiu obvode.Z mojej skúsenosti, simulovať nízkofrekvenčný oscilátor samostatnosti nielen v časovej oblasti, ale aj vo frekvenčnej oblasti, a základňa pre výpočet niektorí teoretici a skutočného čip výsledok testu

Nazdar,

To je vymeniť, ak chcete ísť na presnosť HSPICE ....Strašidlo pre rýchle a zložité okruhy

Myslím, že Spectre a HSPICE nesie rovnaké acurracy sadzby kvôli spoločnej použitého modelu.Strašidlo sú oveľa prehľadnejšia a má dobrý displej vlnovej formy.Jediná vec, rozlíšenie oboch simulátore sú náklady na nákup to.

Rgds

Myslím, že je na správnosť voľby a všetky ostatné možnosti môžete použiť v návrhu.

Ale HSPICE pracuje ako štandard v oblasti dizajnu IC.

Napájacie napätie ide od 0 do Vdd v krátkom čase, ako niekto spomenul, je riešenie problému konvergencie.

Táto práca pre mňa, keď som simuláciu LC oscilátory v spectreRF, ale frekvencia je príliš nízka, a já nevím priame riešenie pre toto v HSPICE, je-li naozaj frekvencia-príbuzný problém.

Jeden môže tiež dať počiatočná podmienka pre prúdy a skontrolujte ovplyvnenie obvodov na start-up.Môže byť, že nie je dostatok prúdu na DC stanoviť podmienky, ktoré budú použité na zvyšok simulácie.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back