harmonické skreslenie S / H obvodom

J

jiangxb

Guest
Zdravím všetkých Som navrhovaní S / H obvodom pomocou K. Haug je úzkopásmové kompenzovaný SC zosilňovač. Chcem dosiahnuť 120 dB SNR, ale tretí harmonické skreslenie je veľmi veľký, aj keď s použitím ideálny operačný zosilňovač, ja neviem prečo. vstupný signál sínusového priebehu 5kHz, vzorkovacia frekvencia 1.6MHz

Ahoj btrend som našiel nejaké divné prípadoch: pri použití prepínača ideálny nepárne harmonické skreslenie je väčšia, a to pri použití ideálneho operačného zosilňovača nepárne harmonické skreslenie je väčšia moc, ale pri použití reálnych switch a operačného zosilňovača spolu a nastavenie správnej nepárne harmonické deformácie sú znížené. Možno, že nelinearity spínače a OZ zisk zruší každého iný, myslím.

Myslím, že by ste mali používať ideálny spínač a zosilňovač ideálny. Ak je výsledok dobrý, môžete premiestniť jeden z nich. Môžete zistiť, ktorý je hlavným effection. Ak je výsledok je najhoršie, snáď hodiny dôvod.

Ahoj použiť kvalitnejšie prepínač vstupov, ako sú zavádzacie switch. použitie spodnej dosky výberu. Spice nemôže simulovať ideálne prvky dobre. použiť presnejšie simulácie. (Zníženie krok času) ide o

Ahoj watersky Snažím sa simulovať obvod s použitím ideálny operačný zosilňovač a ideálne switch, ale nie je konvergentné. Ako to mám urobiť? Ahoj hr_rezaee Použil som spodnej rovine odberu. pomocou prepínača sa zvýšila spoľahlivosť otázku, myslím, navyše som sa použiť prepínače ideálne, ale to nemá žiadny vplyv. pomocou menších krok času a menšie tolerancie, bez efektu.

Dobrý deň, Tento problém môže súvisieť so zvoleným hodnoty kmitočtu. Odporúčam vám urobiť koherentného vzorkovania s použitím tohto vzorca plutva = fsampling * Nperiod / Npoints. N bodov, musí byť sila dva. Dúfam, že to pomôže.

1,6 m nad 5K = 320. 320 je celé číslo. Tak veľké harmonické aj pomocou funkcií okna. U vybrať 5.01K vstup, a skúste to znova.

Ahoj analógie a jerryzhao som si nové simulácie po svoje metódy, ale nie je to žiadny vplyv doteraz. Ďakujeme!

Môže byť jeho problém, na simulátore (to je vo vysoko presný režim?) Je vzostup / pokles tiems dostatočne krátky? Pri odbere vzoriek FOM DC je výstup presné?

Ahoj bbbb som kedy použil režim s vysokým rozlíšením, ale výsledok je rovnaký. Doba nábehu / dobehu nemá žiadny vplyv na výsledok, a čím dlhšie nábehu / dobehu je, tým lepšie, myslím. Pri odbere vzoriek DC, výstup je presnosť. ďakujem.

Čarodejnice nástroje a funkcie okna môžete použiť k tomu FFT. Vzhľadom k tomu, vzorky sú obmedzené, takže musíme funkcií okna. a bolo by lepšie nedovoľte, aby vzorkovacia frekvencia celočíselným násobkom frekvencie vstupného signálu. Ak máte robiť, myslím, že by ste mali skontrolovať SNR program.

Ahoj jerryzhao aj použitie MATLAB pre spracovanie dát. okná funkcie Hanning: W = 0,5 * (1-cos (2 * pi * (0: npts-1) / npts)), a niektoré dôležité pokyny, ako fúkal Aout v = ((NP-npts +1): np ) .* w ',% NP je celkový počet bodov y = fft (Aout) psdy = (abs (y)) ^ 2/npts;. plot (10 * log10 (psdy (1:200)));

jiangxb: môžete skúsiť tento Fín = 3.3203125K Hz simulácie = 8.2ms FFT 8192 bodov 3.011764706e-3 až 8.131764706e-3 s

Spočítať svoje vzorky číslo. Nech je celá Sin signál. Môžete zmeniť vzorky bodov a do FFT. Ak poznáte váš vzorka bodov nie je celý signál cyklu, čo prispeje aj harmonické.

Ahoj chungming Sledoval som analógie radu na vstup 3.90625kHz, a vzorka 10 cyklov (4096 bodov), ale výsledok je rovnaký. Ahoj jerryzhao Áno, aj spracovanie celého cyklu. keď zmením cyklu rovnaký. pri zmene počtu vzoriek bodu, bude mať spektra.

1 Nastavili ste si Vos = 0V? 2 Skontrolujte, či vstup je pretečeniu. 3 Skontrolujte, či vaša kondenzátor reţim. (Skontrolujte, či získajú právo.) [Size = 2] [color = # 999999] Pridané po 10 minútach: [/color] [/size] 1 Nastavili ste si Vos = 0V? 2 Skontrolujte, či vstup je pretečeniu. 3 Skontrolujte, či vaša kondenzátor pomer. (Skontrolujte, či získajú právo.)

Ahoj jerryzhao aj používanie plne diferenciálnej topológie, vos = 0 V, vstupné a výstupné signál nepřetékají, a získať = 1. Myslím, že sa jedná o normálne.

Systém zosilnenie = 1? Prečo váš signál Power Peak vaule je 40 dB vo frekvenčnej spektra FFT. (Obr. untitled.jpg)

Ahoj jerryzhao Áno, som zmätený túto otázku. aj použitie tejto funkcie: Aout z = ((NP-npts +1): NP) .* w ',% NP je celkového počtu bodov, npts je spracovaný bodov, z je výstup z PGA y = fft (Aout); psdy . = (abs (y)) ^ 2/npts, plot (10 * log10 (psdy (1:200))), neviem, prečo je spektrálna hustota nezodpovedá skutočnej veci. kde je chyba?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back