Hľadáte Konektor 19-pin jednoriadkový LCD displej

M

masadi

Guest
Ahoj všetkým som našiel jeden riadok LCD (jeho displej je ako séria 7-segment), ktorý má 19 pinov, som sa snažil nájsť nejaké informácie, ale ja som nič by niekto mohol povedať mi Obsadenie tohto typu LCD ? Vďaka vopred BR Masada

Má výrobné číslo, výrobcu, logo, alebo iný identifikačné údaje? Malú fotografiu môže pomôcť tiež.

podľa počtu pinov na LCD jeho prakticky nemožné vedieť o LCD, či je kompatibilný s HD44780 chipset, alebo nie? tam musí byť nejaká Typové označenie alebo dokonca obrázky, až potom chalani tu by bol schopný poskytnúť pomoc.

Tu je obraz žiadne informácie o tomto LCD vôbec
33_1180443295.jpg

Veľa šťastia s tým, je to nemá žiadny ovládač a nemôže byť riadený s napätím DC. (Tiež napätie je nevedno môže byť 3 alebo 5 V) Pozrite sa na datasheet pre PIC16F917 a prečítajte si časť, ktorá sa vzťahuje na LCD kontrolu.

Vyzerá to, že holé LCD. Je potreba striedavého signálu riadiť LCD správne, ale len zistiť, čo sa na displeji zobrazí, môžete použiť tento trik: 1. Urobte si malý 9V batéria 2. Dajte si palec na jednej z 9V batéria terminál (nezáleží na tom, ktorá) 3. Čistíte ukazováka a druhý 9V akumulátora cez kolíky. Mali by ste byť schopní aktivovať segmentov vidieť, aký vzor je na LCD displeji. Iná možnosť, ak máte CRT TV. Zapnite televízor, vypnite si televíziu, potom dal kolíky blíži televíznej obrazovke a štetce si prsty cez neho. Nie je nad to ani metódy, pretože môžete poškodiť LCD týmto spôsobom. Ak chcete zistiť, čo sú piny pripojiť na aký segment LCD, nastavte generátor signálu na 100 Hz alebo tak, a vyskúšať kombinácia kolíkov. Majte na pamäti, segmenty môžu byť multiplexové a jeden kolík môže byť pripojený k viac ako jeden segmentov. Na zdravie a šťastní experimentovať.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back