GND pripojenie môže resetovať MCU? Ako?

F

fala

Guest
Dobrý deň, mám MCU, ktorý riadi veľa (20) relé. Väčšina z časov, ktoré som sa pripojiť GND multimter alebo osciloskopu (obaja majú 220 dodávok) na GND svojho obvodu, počujem veľa otváranie a zatváranie relé, čo naznačuje, že MCU je reseted v krátkych intervaloch. To sa deje ešte pred tým som sa pripojiť iné vedenie (+ vedenie) pre meranie napätia bodu. Asi po sekundách tejto otváranie a zatváranie skončí. Ďalšie záchytný bod je, že keď som pripojiť jeden multimeter a po otvorení a zatvorení relé konca, potom pripojenie GND iného multimetra nespôsobí také resetuje. môže niekto vysvetliť. Ďakujem.

To by mohlo byť jednoducho hluk. Mám na mysli toto sú veci, ktoré možno bude potrebné starostlivé štúdium situation.sadly pravda je, že tieto podmienky nemôžete mať theroritical dôkaz .. Viete, Náhodné podmienok? ako multimeter sa môžu správať ako kondenzátor BWN linky .. Puttin tak ďalší nebude mať žiadne ďalšie efekty ... s jeho čas sa usadiť, pretože by to mohlo byť nabíjania čiapku ... úmyselné kondenzátora môže pomôcť .. a opäť by to mohlo mať nejaký iný vplyv aj ..

Aby sa predišlo situácii, ako je táto, mali by ste mať dva samostatné napätie: jeden (môže byť "špinavý", hovoria, 12V pre relé a druhý - "ekologické a regulovaným" pre MCU .. Tiež je dobré mať Optočleny medzi MCU a relé, ovládače .. to práve izoluje dôvodu .. Môžete skúsiť pripojiť Zeme na zem MCU .. S pozdravom, IanP

Vďaka cameo_2007 a IanP, krajiny a krajiny sú od seba oddelené, je krajina riadená OP27, ktorá má rad teda 100Ohm odpor na napätie GND. Vzhľadom k tomu tiež okruh citlivé analógové časti, nie som si istý vplyv conecting krajiny na digitálne pozemné (aj keď analógový pozemné a digitálne pozemné sú od seba oddelené a už len jeden bod). O kondenzátor tiež by to mohlo byť príčinou. Tiež jedna imporatant fakt o okruh, ktorý som zabudol spomenúť v pôvodné miesto, je, že počítač GND je tiež pripojený k kovového krytu okruhu (sú pripojené cez USB), ale GNDs obvodu a počítača (USB) sú opticky izolované. Počítače obvykle nemá uzemnenie (pretože koncový užívateľ ususally nepripájajte počítač Zeme). Hoci multimetra a osciloskopu tiež nemajú uzemnenie. Okruh kovové puzdro so uzemnenie keď krajina nie je pripojený k obvodu GND, ale obvod riadi krajinu cez operačný zosilňovač, ako bolo vysvetlené. Ak je problém, že MCU je resetu pri pripojení multimetra GND, ako optoisolation alebo majú samostatné napätia pre relé a MCU môže zabrániť takejto udalosti, kvôli resetu MCU sa otvárajú a zatvárajú relé rovnako.

Videl som to nevidel. V reálnom svete, nie je tam žiadna taká vec ako úplne izolovaný. Každý povrch má elektrický potenciál každý iný povrch vo vesmíre. Pri pripojení zemniaci vodič, môžete rýchlo uviesť oba povrchy približne rovnaký potenciál. Rýchly posun spôsobí prúdovou rázovou v rámci celej krajiny lietadlo. Keď špičky, ako je tento tok pod mikrokontroléru alebo reset obvodu, procesor sa s výkrikom úľavy vyškriabal a často utečú a reset. Ako sa dá dokázať, to je to, čo sa deje? Pred pripojením rámci krajiny, pripojte rámci krajiny s vysokou hodnotou odporu ako 10 MEG. To umožňuje, aby sa vyrovnali prípadné pomaly a bez hrotov. Potom po možnosti sú rovnaké, jumper z vysokej hodnoty odporu vykonať priame uzemnenie. Ak toto zabráni relé od kliknutím potom viete, že dôvod.

Dobrý deň, Banjo, vďaka. Tušil som, že nárast prúdu by mohlo byť príčinou. To je rozumné. Spomínam si, keď som pracoval s obvodom, ktorý tento problém. V tomto okruhu počítač nebol z opticky izolovaný a počítač nebol connceted na zem. Raz, na chvíľu som omylom pripojený k zemi GND na obvode. Výsledok bol katastrofálny, okrem niekoľkých obvodov vyhorel 50mil ceste k počítaču GND bol narušený! Budem testovať návrh. Vďaka.

zvodový prúd je different.It sa stane iba v prípade napájania prvom použití. Jeden možný dôvod pre to, že Zem-krajina incident, môže byť "čo Krajina musí byť riadne uzemnená, a tam muselo byť nejaké napätie, v tom a skrutkované CKT GND.

Dobrý deň cameo_2007, o incidente, ktorý som vysvetlil, myslím, že dôvod bol, pretože došlo k podstatnému napätiu medzi zemou a obvod GND a keď som náhodou pripojený k obvodu Zeme GND, počítače pritiahol obrovské prúdu, ktoré viedli k narušeniu silné stopy. Ja nie som ešte 100% istý, že zvodový prúd môže byť príčinou MCU resetuje, ale je to candidate.One z užívateľov tohto obvodu tvrdí, že by ste sa dotkli okruhu s GND holou rukou občas môže spôsobiť prepnutie relé (pravdepodobne z dôvodu MCU reset) ale ja som tam nebol a nemôže overiť iste, ale ak budeme predpokladať, že používateľ je správne, potom dôvodom môže byť nárast prúdu, pretože množstvo prúdu, ktoré možno aplikovať dotýkať okruh GND je veľmi nízka a nemožno ju považovať za nárast a viesť k resetu MCU.

compueter doesnt čerpať obrovské množstvo prúdu, rovnako ako that.if to, potom sa váš počítač hardwae Shude fail.here tiež si myslím, že mustve bolo určité množstvo napätia, možno viac, než ABT 100 alebo 200 a trať couldnt vydržať a spáli . mohli byť dôvodom, aby mi známe, nie som vyhlasovať to. a už som povedal, nárast prúdu je úplne odlišné, ide iba pri štarte doske, a teraz tak dôvod pre resetovanie Micro. Dôvod, prečo som povedal, môže byť jednoducho šum a je v náhodnom conditions.i donna žiadne ďalšie podrobnosti o that.try získanie odbornej štúdie pomôže sa podmienky v praxi. a jeden spôsob, ako vyriešiť tento problém je jednoduchý, len dont dotknúť mikro-alebo rady, zatiaľ čo jeho o:)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back