gm / id pomoc

B

Blackuni

Guest
Nazdar,

Po prečítaní papiere a diskusie sú k dispozícii vo fóre, a ja taky pochopiť, že je možné použiť pre analógové design.Ale ja mám niekoľko pochybností v jeho používaní.

Po získaní gm / id vs Id / (W / L) & gm / ID vs Va (včasná napätie) Ako môžem interpretovať a využívať ich na môj návrh.
Má Potrebujem vytvoriť túto pre rôzne hodnoty W / L.

Mám málo dizajn príklad, ktorý som dostal od predchádzajúcej diskusie v tomto fóre, ale nie som schopný rozumieť úplne.

Prosím, pomôžte mi so vstupmi / zdroje

Vďaka

Od svojho obvodu, môžete určiť, čo je potrebné gm.Potom máte pravdepodobne dobrý nápad, čo rad gm / id by mal byť pre vaše technológie (pozemok gm / id * ft získať predstavu o tom, kde je technológia sweet spot).Použite gm / id veľkosti grafu sa prísť na to, W / L by mali byť.

nazdar,

Vďaka za vaše vstupy.pomocou gm / id veľkosti grafu dokážem vymyslieť W / L, ale ako si vybrať L ako kus papiera v tomto fóre tvrdia, že môžete tiež nájsť L

Vďaka

No, môžete plot 1/gds pre rôzne L's, získať dobrú predstavu o tom, ako dlho vaše zariadenia musia byť.Alebo môžete tiež plot gm * ro, vlastný zisk, proti VDS, pre rôzne L's.

I poskytnúť u niektoré užitočné dokumenty.Dúfam, že pomôže až u undestand Gm / Id metodiky úplne.Existujú impotant pre návrhárov nielen Gm / Id hodnotu, ale Rout (GDS), Vdsat, šírka pásma, zodpovedajúce a hluk.Toto je kompletný balík, aby sa rozhodnutie o trade-off v analógovej designu.

http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=762910 # 762910
http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=621110 # 621110

Ahoj denis Mark,

Vďaka za papiere a oni mi pomohol pochopiť, gm / id metóda
ale mám málo pochybnosti o použitie týchto rovnice v HSPICE

Napríklad, ako nájsť aktuálne technológie z HSPICE

Vďaka

Robím ako by kalkulačka zručnosť & strašidlo.Použitie aj vidina získania parametrov bodu prevádzky počítať aj iné ako jedna (napr. Rds, Gain, BW, Ft, prispôsobenie).
I0 je empirické hodnoty, pretože nie je súčasťou bsim3v3.Ak je vôľa zaujatosť v slabých u'll inverzné regióne môžu počítať n0 = 1 / ((Gm / Id) * vt) a I0 = 2 * n0 * * Kbeta vt ^ 2 / (W / L).Niekoľko iterácií pre IC = 0.1, a ja dostanem n0 a I0.
Týmto spôsobom získať aj I0 a možno určiť IC hodnoty a spočítať W = (ID / (IC * I0)) * L.

Dobrý deň, Mark

Bol som zvedavý, ako sa dostanete cez I0 strašidlo.
Snažil som sa dostať, že Vaľuš tým HSPICE na dlhú dobu.
Vďaka za pomoc.

Gm / Id a Kbeta sú OP výstupné parametre.vt = k * T / q.W a L sú známe.
I definovať W, L z vôle, ako počítať OP, skontrolujte, že jeden zo slabé inverzie, výpočet I0.
Použitie I0 aj súbor IC, výpočet W (L je známy), získať nové I0, a tak dlho.
I0 slúži len na výpočet W-li IC je definovaný.To nie je cieľ, aby som si I0 presnú hodnotu, pretože OP parametre sú počítané z W a L. Vždy môžem skontrolovať IC zobrazením Gm / Id hodnotu.IC znamená to isté ako W / L-li ID sa nemení.

Hi denisMark,

vďaka za info.Ešte jedna otázka.Je nejaký nepriamy spôsob, ako dostať svoje mobilite device.the nástroj i use nemajú priamu možnosť tak urobiť.

díky moc za všetky vaše vstupy.

Vďaka

Dobrý deň, Mark

Prostredníctvom HSPICE, môžem GM a Id týmito skripty.
. Sonda Gm = par ( 'GMO (mn)')
. Sonda Id = par ( 'i (mn)')
Avšak, já nevím, ako sa dostať Kbeta priamo z výstupného parametra.
Ak sa chcem dostať Kbeta, pokúsim sa urobiť nasledujúcim spôsobom.
. Sonda Kbeta = par ( 'GM / VGST / (W / L)') = GM Kbeta * VGST * (W / L)
alebo
. Sonda Kbeta = par ( 'GM Gm/2/Id * / (W / L)') Kbeta = Gm ^ 2 / (2 * Id * (W / L))
Môžete mi povedať, ako sa dostať Kbeta?

Thank again

Nechcem pracovať s hpsice vôbec.
V strašidlo bsim3v3 parameter OP Kbeta majú meno "betaeff" (môže byť podiel na iného riešiteľa).Skúste. Sonda K = par ( 'betaeff (mn)').Vzorce použité u sú platné len pre silné inverzii IC>> 10, môžu si dať u zbytočné výsledky.Pokúste sa nájsť inú cestu.
"žiadny nepriamy spôsob, ako dostať mobility môjho zariadenia" - Myslím, že neexistuje spôsob, ako dostať mobility keď OP.A nie je to užitočné, mobilita nie je konštantná po Chanel, je to závislé od teploty.U vidíte low-oblasti povrchových mobility hodnotu normal temp v modeli karty.
S pozdravom

Dobrý deň, Mark

Máte úplnú pravdu o mojom prejave pre Kbeta.
Ešte jedna otázka pre Vás.
Má I0 = 2 * n0 * * Kbeta vt ^ 2 / (W / L) v príspevku rovnaké I0 alebo je v mojom priloženom súbore?
To je, ako som si I0, znova.
Predpokladajme, I0 = 2 * n0 * Kbeta * (W / L) * vt ^ 2
I0 môže byť vyjadrená ako nasledujúci
I0 = 2 * (Id / Gm / vt) * Kbeta * (W / L) * vt ^ 2 = 2 * (Id / Gm) * Kbeta * (W / L) * vt
= 2 * (Id / Gm) * Beta * vt
V HSPICE, Beta je vyjadrené ako U0 * Cox * (W / L) a možno ho získať prostredníctvom. Sonda Beta = par ( 'LV21 (mn)').
Avšak nemôžem dostať postavu ako obrázok 1 v nasledujúcom dokumente.
http://www.nsti.org/publ/MSM2002/352.pdf
Aké číslo som si je niečo ako ďalší pripojený obrázok.
Nemyslím si, že má zmysel.
Mimochodom, vďaka za vašu pomoc Mark.
Ospravedlňujeme sa, ale musíte prihlásiť do zobrazenie túto prílohu

Vyzerá to, že u I0 vypočítať pre každú hodnotu IC, aby kreslenie.Nezabudnite, že n = 1 / ((Gm / Id) * VT) je platné len pre slabé inverzie.U'll potrebné vypočítať hodnotu I0 raz pre slabé inverzie.Ako použiť túto hodnotu na výpočet IC pre všetky druhy inverzie, kedy u kresliť graf.
Vidím, že v HSPICE a strašidlo betaeff znamená to isté ako Kbeta * (W / L), alebo u0 Cox * * (W / L).Zdá sa, že urobím u byť klamaní.Sorry, I I0 vypočítať hodnotu, a I0 = 2 * n0 * * Kbeta vt ^ 2 / (W / L) znamená to isté I0 = 2 * n0 * * betaeff_from_spectre_or_hspice vt ^ 2 / (W / L).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back