ft simulácie v Kejdens prízrak

D

dfrndez

Guest
Ahoj,

Mal som základnú otázku o napodobňovanie skratu jednoty získať frekvencie a MOSFET.

Priložené vidíte jednoduchý schematický.Mám dodala jednosmerné napätie zaujatosť, 9 voltů a aktuálne vstupné zdroj s AC veľkosti 1 a DC prúd 0.

Keď som spustiť simuláciu (AC) výstup striedavého prúdu 0, co jsem chýba?Keďže sa jedná o MOSFET, nemyslím si, že potřebuju dc súčasnej zaujatosti v bráne.Do dvoch napätie zdroja (jeden zaujatosť a jednu dodávku), musíte mať ac rozsahu stanovené?

Akékoľvek poznatky by ocenili.

vďaka
Ospravedlňujeme sa, ale musíte prihlásiť a prezerať túto prílohu

dfrndez Napísal:

Ahoj,

.............................

Mám dodala jednosmerné napätie zaujatosť, 9 voltů a aktuálne vstupné zdroj s AC veľkosti 1 a DC prúd 0.

LvW Napísal:dfrndez Napísal:

Ahoj,

.............................

Mám dodala jednosmerné napätie zaujatosť, 9 voltů a aktuálne vstupné zdroj s AC veľkosti 1 a DC prúd 0.

diemilio Napísal:Vlastne neexistuje žiadny problém vo stimuláciu FET s AC súčasný zdroj, pretože prístroj má rušivého viečko na jeho vstup, tvoriaca účinnú striedavé napätie, takže teoreticky by tento postup mohol fungovať.

....................................

diemilio

LvW Napísal:OK, súhlasím - to by mohlo fungovať tak dlho, ako je rušivého stropu MOSFET model priamo medzi bránou terminálu a zdroj terminálu.
Ale myslím, že v niekoľkých prípadoch tento strop je pripojený medzi nejaký vnútorný zdroj uzol - bez odporovú časť medzi týmto uzlom a externé terminálu.

Avšak, pre môjho názoru je "exotických" k využívaniu striedavé aktuálny zdroj v spojení s rušivého kapacitné skôr ako napätie.

Vďaka za pochopenie.Tie sú správna, zdroj napätia skutočne mala byť v sérii.Tam bol ďalší problém v tom, že softvér, keď beží DC prevádzkové bod analýzy podstate nastaviť bránu do 0 V, bez ohľadu.Použil som konvergenčnú pomoci nastavenia brány uzol na pevnú predpojatosti.

Avšak keď sa pozriete na súčasný výstup AC versus vstupného striedavého prúdu, aktuálne zisk je konštantná v celom frekvenčnom čo nie je správne.Nie som si istý, čo si o to.

Já jsem nakoniec vznikol LNA, myšlienka tohto okruhu je len zistiť stopy, tak pribliľne degenerácia indukčnosť a ďalšie parametre, ktoré LNA obvode.
Ospravedlňujeme sa, ale musíte prihlásiť a prezerať túto prílohu

Len som si uvedomil, že ste pripojení f AC váš súčasný zdroj v sérii so zdrojom jednosmerného napätia pre "zaujatosti bodu výpočte" na simulátore bude model AC zdroje ako otvorený okruh, takže vaša brána bude "plávajúce".Myslím, že
to, prečo majú zkreslenie problém.Navrhujem, že budete postupovať LvW prístup a použitie DC zdroj napätia v sérii s AC zdroj napätia (alebo len použiť jeden zdroj, v ktorom ste uviedli obaja AC a DC napätia).

Vedieť, ak si chcete udržať pomocou AC súčasný zdroj, ak váš vstup budete musieť prísť s oddeliť DC zkreslenie obvod, ale potom to bude mať vplyv na vaše výsledky.

Hope this helps,

diemilio

Vďaka.AC napätie prístup je trochu nejasné, pretože som hľadal súčasného zisku.Tie môže získať ioutput / VGS a potom rozdelí výsledku (ČGS CGD), nie je úplne istá, ako presné, že prístup, najmä vo veľkom frekvenčnom rozsahu.I môže skončiť robíš, alebo snáď práve simulujúcimi gm a ČGS a potom približujúci ft ako gm / ČGS.

Podívala som sa tu v poslednej dobe videl, a tieto schematickom používa na simuláciu stopy, ktoré je zaujímavé, že hoci by sa taky zdá, že majú rozdiel tému:

http://www.cadence.com/Community/blogs/rf/archive/2008/08/09/simulating-mos-transistor-ft.aspx

Je správne používať zdroj napätia na jednosmerné zkreslenie bráne a striedavého napätia zdroje, aby sa vzrušit ju do série s prvým z nich (alebo kombinovať dva zdroje v jednom).Stále sa môžete pozrieť na vstupnej bráne AC aktuálne meraním prúd v jednom z týchto zdrojov napätia.Potom sa pomer výstupu súčasného vyčerpávanie a že vstupnou bránou aktuálne.
Ak ešte stále trváte na použitie dc zkreslenie zdroj napätia a striedavého súčasnej zdroje, mali by ste oddeliť striedavého napätia zdroje a ac aktuálny zdroj.Napríklad kladený veľký tlstý induktor v sérii so zdrojom jednosmerného napätia, ale ešte pred AC aktuálny zdroj pripojí k bráne.Týmto spôsobom na dostatočne vysokou frekvenciou AC súčasný ide do brány.
Mimochodem, já bych se na nastavenie napätia zdroje iba.

dfrndez Napísal:

Vďaka.
AC napätie prístup je trochu nejasné, pretože som hľadal súčasného zisku.

sutapanaki, čo hovorí, je pravda.Môžete použiť AC a DC napätia zdroje, a potom (pri hodnotení vašej odpovede) používajú kadence kalkulačka alebo "Zisk magnitude" schopnosti a zvoliť ako vstupných a výstupných vedie-li vás, čo na meranie aktuálny pomer.

LvW, pri veľmi vysokých frekvenciách bráne aktuálnej a MOSFET stane niečo významné a môžete skutočne merať prúd-to-aktuálne zisk.Pořád nerozumím prečo dfrndez Chce to urobiť, ale teoreticky je možné.

diemilio Napísal:

sutapanaki, čo hovorí, je pravda.
Môžete použiť AC a DC napätia zdroje, a potom (pri hodnotení vašej odpovede) používajú kadence kalkulačka alebo "Zisk magnitude" schopnosti a zvoliť ako vstupných a výstupných vedie-li vás, čo na meranie aktuálny pomer.

LvW, pri veľmi vysokých frekvenciách bráne aktuálnej a MOSFET stane niečo významné a môžete skutočne merať prúd-to-aktuálne zisk.
Pořád nerozumím prečo dfrndez Chce to urobiť, ale teoreticky je možné.

LvW som nemohol súhlasiť s vami, že je MOSFET napätia riadený prístroj, a že neexistuje žiaden zmysel majú prúdu súčasného zisku, ale
to len v prípade, že uvažujete o ideálny tranzistor.Na účely tejto diskusii sme sa pozrieť na obraz, a brať do úvahy parasitics.
Pri nízkych frekvenciách sa capacitances ČGS (brána zdroj), CGD (brána dren), CGB (brána hromadnej) je možné zanedbať, takže vaše MOSFET Model je "ideálne" v tom zmysle, že tento capacitances nie sú zahrnuté.Ak by sme výpočet prúdu súčasného zisku budeme mať ∞ hodnotu, pretože vstupné napätie je 0.V simulácii Cadence ukáže obrovské číslo pre zblíženú účely.
Teraz, ako zvýšiť frekvenciu začína ČGS, CGD a CGB príde do hry, takže začneme vidieť efektívne impedanci na vstupnú bránu to, aby jeden AC súčasnosti začína tečúcej do MOSFET bráne (pamätajte,
že nie je ideálne MOSFET ale realistický, ktorý obsahuje čiapky).To súčasné je distribuovaný medzi CGD, ČGS a CGB (takže niektoré jej tok do masových, niektorí ju int zdroj a zvyšok pripadá na dren).
Vzhľadom k tomu, že teraz máme aktuálny prietok, naše súčasné súčasným získať začína klesá (pretože teraz sme delenie na rôzne aktuálne hodnota ako nula) až do bodu, keď je úplne CGD zkratovaným (to
znamená, že vstupné uzol zkratovaným s výstupom alebo dren uzla).Keď sa to stane ste dosiahli stopy,
čo znamená, že vaše zariadenie je úplne k ničomu, pretože vstupné a ouput sú zkratovaným.

Pozdravy,

diemilio

diemilio Napísal:Vzhľadom k tomu, že teraz máme aktuálny prietok, naše súčasné súčasným získať začína klesá (pretože teraz sme delenie na rôzne aktuálne hodnota ako nula) až do bodu, keď je úplne CGD zkratovaným (to znamená, že vstupné uzol zkratovaným s výstupom alebo dren uzla).
Keď sa to stane ste dosiahli stopy, čo znamená, že vaše zariadenie je úplne k ničomu, pretože vstupné a ouput sú zkratovaným.

LvW,

Tam je fyzický vzťah medzi vstupný a výstupný prúd, je to dané ako vzťah medzi cudzopasné kondenzátory (CGD to ČGS CGB) a tranzistor získať sám (čo dáva určitý odliv aktuálne vzhľadom na VGS v tomto mieste v frekvencie).

ft je frekvencia, pri ktorej váš tranzistor nie je udania zisk (Frekvencia prechodu - frekvencia, kde zisk klesne na jednota),
čo znamená, že váš vstup a výstup signálu sú rovnaké.I nezapomínali o "zákon zotrvačnosti", ale musíte mať na pamäti, že tento efekt je len časť celého príbehu.V BJTs tento účinok je spravidla modelovanie pomocou Tao-f a je zvyčajne zakotvený v rušivého kondenzátor CPI pre praktické účely, ale nezabudnite, že existujú aj iné vplyvy spôsobia, že vaša získať na kvapku (napríklad skutočný fyzický kondenzátory, ktoré tvoria medzi základňou a emitor, atď).

diemilioPridané po 10 minútach:LvW Napísal:pridané po 5 minútach:LvW som nemohol súhlasiť s vami, že je MOSFET napätia riadený prístroj, a že neexistuje žiaden zmysel majú prúdu súčasného zisku, ale
to len v prípade, že uvažujete o ideálny tranzistor.Na účely tejto diskusii sme sa pozrieť na obraz, a brať do úvahy parasitics.Možno, že táto veta vyššie uvedený rozsudok dáva jasne najavo, čo máte na mysli:

Pri nízkych frekvenciách sa MOSFET je napätím riadený prístroj - a naraz na určitej frekvencii si myslíte, že sa stáva aktuálne riadený prístroj s "bežnými zisk".
Znie to trochu neobvyklé, tak to neznamená, ne?

Myslím, že dám mu idú obidva AC zdroj napätia a vidieť to, čo pochádza zo ktoré je intuitívnejšie a pravdepodobne povedú k menej problémov s simuláciu.Dôvodom Potrebujem nájsť stopy totiž jednotu získať frekvencie potom môžu byť použité správne vybrať degeration indukčnosť pre zdroj z LNA správne zodpovedať skutočnej impedancia.Aj ja sa domnievam, že pomer medzi w / hm som presvedčený diktuje váš NF pre LNA danom výkone.Tieto parasitics majú zásadný význam pri navrhovaní LNA z impedancia vyhovujúce výhľadu a z výkonu, NF, perspektívy.Naozaj si toho vážim diskusie.

OK diemilio, ako sa dá robiť nič iného ako opakovať moje argumenty:
Mám sa vzdať.
Možno niekto iný na fóre môžu prispievať niektoré nové argumenty k diskusii.Mějte se hezky.
Pozdravy
LvW

Len pre upresnenie: S "zákon zotrvačnosti" Chcem povedať: mobility poplatok dopravcovia (elektróny, resp. Jamiek)

I strane LvW na tento jeden.Áno, môžete vždy tvorí pomer medzi výpustným aktuálne a aktuálne brány ako môžete pomer medzi výpustným aktuálne a aktuálny zdroj alebo dren aktuálne a proudivým.Ale to nie je bežný zisk v zmysle toho, čo sme v bipolárne tranzistory.Napríklad ak budeme zvyšovať brány kapacitné podľa rozloženia alebo iný tvar geometriu sa tranzistor potom Id / Ig sa zmení, ale nie je to niečo, čo zásadne ovplyvňuje fungovanie systému MOS tranzistora.

OK ...Súhlasím, je to marné.Tu nájdete pár odkazov na zálohu, co jsem chtěl říct.

Gray, Hurst, Lewis & Meyer - analýza a návrh analógových integrovaných obvodov,
4. vydanie, Kapitola 1 (bod 1.6.8); Strany 55, 56, 57.

R. Jakobovu Baker - CMOS obvodov Design, Layout, a simulácie, 2nd Edition, kapitola 9 (oddiel 9.1.2), 290 strán, 291.

Behzad Razavi - Základy mikroelektroniky, kapitola 11 (bod 11.2.3), 555 strán, 556, 557.

Sedra & Smith - Mikroelektronické obvody,
4. vydanie, časť I, kapitola 5 (§ 5.10).

diemilio

Áno, súhlasím s tým, že je, ako je definovaný Ft - meraním Id / Ig, ktorý sa nazýva niekedy súčasný zisk.

.

To je dôvod, prečo som napísal v mojom predchádzajúcom zamestnaní, že to nie je bežný zisk v zmysle toho, čo sme v bipolárne tranzistory.MOST je napätie ovládaného zariadenia.Myslím si, aspoň sa môžete dohodnúť s tým.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back