frakčnou-N vs číslo-N syntezátor frekvencia?

R

RC13

Guest
je to frakčnou-N syntezátor frekvencie dobré pre úzkopásmové systému, zatiaľ čo číslo N dobré pre širokopásmový systém? EG. Zabezpečenie bez zadania kódu pre telefón a WLAN 802.11a vďaka.

Áno. Pretože táto metóda návrhu môže produkovať ralative nižší fázový šum.

Frakčnou-N bude vždy poskytovať lepšie fázový šum, pretože budete používať nižšia hodnota v porovnaní s N číslo syntetizátoru. Kompromis je, že čiastkové N syntezátor je zložitejšia a máte tiež nepatrné odkaz ostrohy riešiť, nie len číslo referencie ostrohy. Ale pre fázový šum a spínacie rýchlosť, frakčnou je cesta.

aj pre celé číslo-n, je vaša Veľkosť kroku kmitočtu obmedzený s frekvenciou oscilátora, môžete vytvárať celé násobky frekvencie vstupu.

Takže tam, kde sa DDS zapadajú do obrazu? Keď používate DDS pre syntézu ako frakčnou-N PLL?

Keď si môžete dovoliť mať hlučné syntezátor ...

Ak sa lock-in time je dôležité frakčnou-N je rýchlejší.

každý sw dokáže simulovať frakčnou-N syntezátor frekvencia asi 2.0/4.0Ghz VCO výstup a vstup referencie fequency asi 5 MHz? frakčnou-N zahŕňajú digitálneho bloku (akumulátor / fázového detektora), analógový blok (poplatok čerpadlo / loop filter) a RF blok (VCO), a vysoká frekvencia digitálneho bloku (Prescaler). Preto je naozaj ťažké simulovať. Mám použiť / h / s / i / m / pre nízkofrekvenčné PLL, to je veľmi rýchle a výsledok je celkom blízko k meranému, ale ja neviem, to môže byť použitý pre 2.0/4.0Ghz dizajn.

Snažil som sa to simulované. je vzorka FN pre to, jeden dokonca s sigma-delta modulácie, aj keď to nie je optimálna voľba.

Teraz môj tím je ísť na projekt o 802.15.4 na 2.4G kapely. Kanál priestoru je 5m. Je celé číslo N-dobro alebo frakčnou-N dobré? Ak sa frakčnou-N je dobrý, ako som sa rozhodol pri referenčnej frekvencii? [Size = 2] [color = # 999999] Pridané po 22 sekundách: [/color] [/size] Teraz môj tím sa chystá na projekt o 802.15.4 na 2.4G kapely. Kanál priestoru je 5m. Je celé číslo N-dobro alebo frakčnou-N dobré? Ak sa frakčnou-N je dobrý, ako som sa rozhodol pri referenčnej frekvencii?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back