FR4 laminát [pomoct]

E

elec350

Guest
Ahoj asi FR4 laminát: Aký je najväčší frekvencia používať? to je v responsing 1200MHz-1400MHz?

Hlavné tam sú niektoré problémy v FR4 1) vysoké straty tangenta 2) εr to sa mení s frekvenciou "nelineárne", takže môžete používať s niektorými opatrenia kontrolu použitia trans čo najkratšie a musí u charctrize FR4 s použitím niektoré TLS pre kontrolu útlmu, a tak som použil FR4 k návrhu 3 GHz oscilátora, fungovalo to veľmi dobre, ale som potreboval naladiť design 2 až trikrát, nastaviť rezonátor khouly

Neexistuje žiadny dôvod, prečo používať FR-4 s veľmi vysokou frekvenciou. Použili sme to mnohokrát na 10GHz, alebo dokonca vyššia. Aj pre digitálny prototyp návrhy 10Gb ...

[Quote = elec350] hi o FR4 laminát: Aký je najväčší frekvencia používať? to je v responsing 1200MHz-1400MHz? [/quote] Tam sú niektoré problémy, ktoré vznikajú vaše otázky nekompletné. Podľa toho, ako veľa vrstiev máte na dizajn, a ako je nastavený stack, musíte vziať do úvahy asi 10% chyba FR4 Epsilon. Na základe obsah živice v laminácia, epsilon sa zvyšuje od 3,6 do 4,5. To je dôvod, prečo, ak ste projektovanie oscilátor založený na distribuovaných komponentov PCB je potrebné naladiť. Ale pre mikropáskové krátkych liniek, nie je problém používať FR4 až do 10GHz. Ako malá čísla vrstiev, a obmedzené laminovanie na vrstvu, je lepší.

K dispozícii je častou chybou pri diskusiách o PCB laminátov. FR4 je nie jedného materiálu s jednou sadou špecifikácií. To je trieda materiálov, na základe jeho flamibility. FR4 je skratka pre spomaľovače horenia (FR), trieda 4 materiál. Existujú FR4 lamináty s vlastnosťami, ktoré sú úplne vhodné pre použitie vo frekvenčnom pásme, ktoré hodláte použiť. V našej spoločnosti, ktorý bežne používame vysoko Tg FR4 s ER = 3,5 pre dosky s rýchlym risetime digitálne a RF do 8GHz rozsahu. Navrhujem, aby ste hovoriť s vašou doske FAB, a possilby niektoré z laminátu výrobcov, čo FR4 materiály sú k dispozícii. Pamätajte si, FR4 nie je jeden materiál - jedná sa o celú triedu materiálov s rôznymi vlastnosťami v závislosti od typu a množstva skla a živice.

FR4 vlastnosti sa líšia podľa výrobcu taky! Pred použitím je, aby skúšobná prevádzka s jedným výrobcom FR4 a urobiť niektoré predbežné základných testov. Aj niektoré predbežné simulácie sú tiež navrhoval. Ale stojí za to, ak je cena je dôležitým faktorom. Môže byť použitý až na približne 8 - 10 GHz bez problémov, v nízkych Q.

Na vaše frekvenciách FR4 by mali fungovať dobre. Materiálové náklady jednotky sa použitia tohto laminátu PCB na celý rad ďalších možností. Začínam sa pozrieme na ďalšie alternatívy nad 2 GHz, ale ako vidíte, nie je univerzálna dohoda o tom, aké vysoké frekvencie je možné dostatočne tlačiť materiál. Táto voľba závisí od konkrétnej parametre.

Použil som ho na 5 GHz. Nebude môcť robiť žiadne filtre ani nízka strata vedenie v ňom.

Iná úvaha je mechanické pevnosti FR4. To môže byť docela dobrým štrukturálnej pomoci a epoxidových lepidiel držať dobre. Použil som to v anténny štruktúry pre väčšiu silu zvlášť keď to môže byť skutočný trik sa držať veci teflónový materiál na báze PCB.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back