Feko Suite 4.2

V

vlna-maniak

Guest
S navštívil feko stránok, som si všimol, že po troche novinky:

MLFMM na elektricky veľkých štruktúr

A nový modul, ktorý bude vydaný s FEKO Suite 4.2 bude simulácia elektricky veľkých štruktúr oveľa jednoduchšie a rýchlejšie,
čo si vyžaduje podstatne menej pamäte.Vzhľadom k tomu, že riešenie anténa pôsobiace na 1GHz na vojenské lietadlá by si vyžiadalo 650 GBytes RAM použitím konvenčných Mami, je MLFMM môže vyriešiť istý problém na jednom 64bit procesora používajúce iba 2,5 GBytes RAM.

Nové technológie, Multi-Level Rýchle Multipole Metóda (MLFMM), je rýchlejší a efektívnejší spôsob riešenia interakcie matrice.V MLFMM boli skúmané v niekoľkých výskumných ústavoch po mnoho rokov, ale FEKO je prvý obchodného zákonníka tak, aby bol na trh pre všeobecné 3D štruktúr.V MLFMM používa podstatne menej pamäte ako konvenčné metódy momentov.Pre veľkú triedu problémov, celá konštrukcia môžu byť teraz zahrnuté do modelu, a vyriešiť bez aproximace, alebo tie, ktoré majú obmedzenia, ktorá býva zvyčajne spojená s vysokou frekvenciou techník.V MLFMM sa očakávať, že bude mať najväčší vplyv na simulácie elektricky veľké antény, alebo antény namontované na elektricky veľkých platforiem (napr. lietadiel, lodí a automobilov).

Podľa Feko štvrťročne, Feko Suite 4.2 bude uvoľnená na začiatku júla.

Prial by som si, že znie veľmi mocný optimizer modul Feko.

vlna-maniak

Ahoj wavemanic,

To je dobrá správa.Budem sa tešiť na použitie tejto metódy vyriešiť vysokej lambda problémy.Avšak, som trochu zmätená z MLFMM krabice na
3. najlepšie úrovni, ktoré
si dať na svoje webové stránky.Vie niekto, ako sa používa?Ako sa táto metóda v porovnaní s FDTD mriežkovej a spotrebu pamäte?Na zdravie,
Element7kvlna-maniak Napísal:

S navštívil feko stránok, som si všimol, že po troche novinky:

************************************************** *****MLFMM na elektricky veľkých štruktúrA nový modul, ktorý bude vydaný s FEKO Suite 4.2 bude simulácia elektricky veľkých štruktúr oveľa jednoduchšie a rýchlejšie, čo si vyžaduje podstatne menej pamäte.
Vzhľadom k tomu, že riešenie anténa pôsobiace na 1GHz na vojenské lietadlá by si vyžiadalo 650 GBytes RAM použitím konvenčných Mami, je MLFMM môže vyriešiť istý problém na jednom 64bit procesora používajúce iba 2,5 GBytes RAM.Nové technológie, Multi-Level Rýchle Multipole Metóda (MLFMM), je rýchlejší a efektívnejší spôsob riešenia interakcie matrice.
V MLFMM boli skúmané v niekoľkých výskumných ústavoch po mnoho rokov, ale FEKO je prvý obchodného zákonníka tak, aby bol na trh pre všeobecné 3D štruktúr.
V MLFMM používa podstatne menej pamäte ako konvenčné metódy momentov.
Pre veľkú triedu problémov, celá konštrukcia môžu byť teraz zahrnuté do modelu, a vyriešiť bez aproximace, alebo tie, ktoré majú obmedzenia, ktorá býva zvyčajne spojená s vysokou frekvenciou techník.
V MLFMM sa očakávať, že bude mať najväčší vplyv na simulácie elektricky veľké antény, alebo antény namontované na elektricky veľkých platforiem (napr. lietadiel, lodí a automobilov).

************************************************** ******Podľa Feko štvrťročne, Feko Suite 4.2 bude uvoľnená na začiatku júla.Prial by som si, že znie veľmi mocný optimizer modul Feko.vlna-maniak

o MLFMM voľba je k dispozícii vo verzii 4.01, ale možno to nebola dôkladne otestované.

Ak chcete element7k:
MLFMM by boli použité v INTERATIVE solver.To zrýchľuje krok Matix vektore produktu.Podstate boxy sú používané pre oblasť celého "klasickú" moment matice do blokov (alebo strom blokov).Ďaleko oblasti interakcie (off-uhlopriečka) bloky matice nebude výslovne vypočítané (teda okrem pamäte).V mieste,
čo je výsledok (off-diagonálnej blok) * (časť približné riešenie vektora) je aproximovať pomocou procházející 3 kroky uvedené, bez použitia prvkov matice (v off-diagonálnej blok).

lúke Napísal:

o MLFMM voľba je k dispozícii vo verzii 4.01, ale možno to nebola dôkladne otestované.Ak chcete element7k:

MLFMM by boli použité v INTERATIVE solver.
To zrýchľuje krok Matix vektore produktu.
Podstate boxy sú používané pre oblasť celého "klasickú" moment matice do blokov (alebo strom blokov).
Ďaleko oblasti interakcie (off-uhlopriečka) bloky matice nebude výslovne vypočítané (teda okrem pamäte).
V mieste, čo je výsledok (off-diagonálnej blok) * (časť približné riešenie vektora) je aproximovať pomocou procházející 3 kroky uvedené, bez použitia prvkov matice (v off-diagonálnej blok).

Je nám ľúto,
ale nemám žiadne vlastné FMM kód.

Ak sa jedná o opravu microstrip antény (fraktál, alebo nie), potom mám strach, FMM nebude pomoc.Používa sa s voľným priestorom-zelená funkciu (tj niektoré špeciálne jadier).Nebolo zavedené pre vrstvené zelené funkciu.

za druhé, nemyslím si, že FMM môžu automaticky využívať vlastné podobnosť s zlomkovej antény.

lúke Napísal:

Je nám ľúto, ale nemám žiadne vlastné FMM kód.Ste-li hovorit o microstrip opraviť anténu (fraktálových alebo nie), potom mám strach, FMM nebude pomoc.
Používa sa s voľným priestorom-zelená funkciu (tj niektoré špeciálne jadier).
Nebolo zavedené pre vrstvené zelené funkciu.za druhé, nemyslím si, že FMM môžu automaticky využívať vlastné podobnosť s zlomkovej antény.

Existujú dva komerčné nástroje, ktoré sú schopné analyzovať fraktálových p (at) tch Antennes: Ansoft Návrhár a eMag technológie EM-Picasso_Obidva tieto nástroje majú rýchle algoritmy, ktoré sú použiteľné pre vrstvený médií.

Rovnako ako u FMM vrstvený v médiách, existuje niekoľko univerzít robí výskum v tejto.Sú pomocou Diskrétní Komplexné Image Metóda (DCIM) aproximovať Zelená funkciu,
tj približný Zelenej funkcií s množstvom voľného priestoru-Zelenej funkcie.Bohužiaľ DCIM nie je pre robustné mnohovrstvý médií.

Ani na jedno dielektrické vrstvy, DCIM má problém s ďaleko interakcií.Áno, existujú doklady o kombinácii DCIM FMM a kedy je jedna alebo dve špeciálne príklady boli uvedené.To sú len v "dokumentoch".

Wiley Napísal:

Existujú dva komerčné nástroje, ktoré sú schopné analyzovať fraktálových p (at) tch Antennes: Ansoft Návrhár a eMag technológie EM-Picasso.
Obidva tieto nástroje majú rýchle algoritmy, ktoré sú použiteľné pre vrstvený médií.

Myslím, že výraz "rýchly algoritmus" v Wiley poznámka môže mať rôzny význam.

Pokiaľ viem, Ensemble (integrované v Ansoft Dizajnér) a EmPicasso nemá žiadny "rýchly algoritmus" implementovaný.Inými slovami, ich matrice solver nie sú rýchlejší ako konvenčné plnej alebo iteračný solver.Môžu mať nejaký rýchly algoritmus pre vypĺňanie matice, ale to je iný príbeh z FMM.

Jedinou ďalšou komerčné nástroj mami s rýchlym solver je SuperNec (tzv. "jednoducho riedke?"), Môžete sa pozrieť.

lúke Napísal:

Myslím, že výraz "rýchly algoritmus" v Wiley poznámka môže mať rôzny význam.Pokiaľ viem, Ensemble (integrované v Ansoft Dizajnér) a EmPicasso nemá žiadny "rýchly algoritmus" implementovaný.
Inými slovami, ich matrice solver nie sú rýchlejší ako konvenčné plnej alebo iteračný solver.
Môžu mať nejaký rýchly algoritmus pre vypĺňanie matice, ale to je iný príbeh z FMM.Jedinou ďalšou komerčné nástroj mami s rýchlym solver je SuperNec (tzv. "jednoducho riedke?"), Môžete sa pozrieť.

mamali Napísal:No, je kŕmenie Technics premenná v týchto nástrojov, myslím, je tam len forexample hrany krmiva alebo krmív sondy použiteľné, alebo iné spôsoby výživy môže byť modelovanie rovnako?
najmä môže elektromagneticky viazané kŕmené fraktálových p (at) hláv televíznych kamier sa simulovanú týchto nástrojov?druh rgrds, Marti

Wiley Napísal:No Oba Ensemble a EM-Picasso mať rýchly oslovujúce.Súbor je založený na SVD prístup.
Ak sú interakcie skomprimovať pomocou SVD, na rozdiel od multipoles.
Som neoverovala, ale tvrdí, že metóda je O (N log N).
Ale musím vyriešiť pole s neznámymi 50k za menej ako dve hodiny.Mám nepoužívaný EM-Picasso, ale som presvedčený, že použitie wavelet metóda založená.
Z toho, čo som videl, sa zdá byť účinnejšia ako Ensemble, ale to som len videl, že na pole.

Dizajnér rýchle solver je založený na technológii Lucent.Doing vyhľadávanie výnosov tejto tlačovej správy a odkaz na Lucent
na IES ^ 3 stránky.

Na Lucent stránka existuje niekoľko technických dokumentov, ktoré vysvetľujú metódou.Nejedná sa o "skupinovej SVD", ako by to byť aspoň O (N ^ 2).Neviem presne, čo sa deje, ale predpokladať, že sa robia nejaké interpolácie a preklady podobné FMM.

Pamätám si, čítanie jeden papier sepsal niekto z alebo súvisiace s Ansoft na koncepcii SVD fast solver.Myslel som, že celá myšlienka je použiť SVD získať nízka-hodnosť približné zastúpenie off-diagonálnej blok, ktorý je potom použitý v matica-vektor množiť.Ale já nevím, pretože žiadne nároky O (N Prihlásiť N) operácií.

Čo sa IES3, myslím,
že je to pre low-frequency/quasi-static jadier.Myslím, že to nie je "SVD FastSolve" (TM) v Designer.

lúke Napísal:

Pamätám si, čítanie jeden papier sepsal niekto z alebo súvisiace s Ansoft na koncepcii SVD fast solver.
Myslel som, že celá myšlienka je použiť SVD získať nízka-hodnosť približné zastúpenie off-diagonálnej blok, ktorý je potom použitý v matica-vektor množiť.
Ale já nevím, pretože žiadne nároky O (N Prihlásiť N) operácií.Čo sa IES3, myslím, že je to pre low-frequency/quasi-static jadier.
Myslím, že to nie je "SVD FastSolve" (TM) v Designer.

Díky za odkazy!

IES ^ 3, ktorý tvrdil, že je jadro nezávislej a Ansoft designer je používať.Je mi ľúto mojich raných komentár.

Papiere na IES ^ 3 nedáva dostatok informácií o tom, ako na odvodenie O (N log N), pamäte a času zložitosti.

MLFMM je defintely chystá urobiť Feko solver jedným z najrýchlejšie k riešeniu veľkých problémov lambda.Môže to vraj rukoväť> I miliónov neznámych na 64 bitový počítač s 16 GB.Nakoniec mama dostala rýchlejší ... Tiež od svojho založený na iteračné postup, majú ÚŠS kartou, ktorá umožňuje užívateľovi meniť vyplniť-in-úrovni za sebou (samozrejme konvergencia nemusí byť zaručená ...).Som pomocou MLFMM v Feko & am milovať ju '

Vážení Feko_user,

Mohli by ste prosím o vypracovanie feko / CG karty vzťahu.Máš na mysli akési hardvérové urýchľovanie?Ak áno, prečo by malo byť možné konvergencie problém?

Vďaka

Nazdar
.

Počul som o paralelnej verziu Feko.Má Tadžikistanský somoni poznať technické údaje o tomto?tnx

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back