EMI problém / riešenie?

K

korticus

Guest
Mám situáciu na mojej lodi, kde je rušenie, ktorý znižuje schopnosť vytiahnuť v staniciach na stereo. Tento occures, keď je napájaný batériou. Jedná sa o plavák typu nabíjačky (PCB pod kontrolou.) Môj odhad je, EMI, je na vine. Nejaké návrhy, čo som mohol urobiť, aby tento problém (okrem odpojenie nabíjačky, keď chcem počúvať rádio?) Vďaka

Možno je to hluk v napájania. Si môžete prezrieť v rádiu napájania v osciloskopu? Ak nie, dajte lacné šumový filter na napájanie rádia moc.

Môžete skúsiť upnutie feritové jadro nabíjačku od siete konektor a pole, ktoré obsahuje spínače, tj na druhej strane z batérie klipy. Môžete tiež skúsiť a dať štít okolo spínací obvod (pole uprostred kábel nabíjačky). Mohli by ste skúsiť to rýchlo umiestnením tejto časti, plechové sušienok a zatváranie veka, ako najlepšie viete, a vidí ak k rušeniu znižuje.

[Quote = korticus] Mám situáciu na mojej lodi, kde je rušenie, ktorý znižuje schopnosť vytiahnuť v staniciach na stereo. Tento occures, keď je napájaný batériou. Jedná sa o plavák typu nabíjačky (PCB pod kontrolou.) Môj odhad je, EMI, je na vine. Nejaké návrhy, čo som mohol urobiť, aby tento problém (okrem odpojenie nabíjačky, keď chcem počúvať rádio?) Vďaka [/quote] EMI zvyčajne vstupuje do dotvarovania na vonkajšej powercord a ďalšie. Ako už bolo spomenuté, môže byť upevnený pomocou feritového jadra. (Ako vykonáva na monitore počítača). Ale verím, že to je spôsobené tým, hlučné nabíjačka zdroj napätia (tiež zmienil sa o skôr). Ak je to možné, otvorte nabíjačka batérií * * zdroj napätia a pridať elektrolytický kondenzátor 2200uF na pozitívne a negatívne priečky * po * usmerňovač. Ak dôjde k veľkej čiapky v mieste, je buď chybný alebo netesný. Vymeňte ju. Vy ste spomenul starobe, značka a model vášho systému? To by pomohlo.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back