embedded zariadenia v sieti Ethernet

P

polarized

Guest
Ahoj všetkým, aké serverového softvéru a softvéru na svetových na strane servera by bolo nutné vykonať inštaláciu a alebo napísať o vybudovanie systému, v ktorom embedded zariadenia (klientov), môže byť schopný odosielať dáta na server v sieti Ethernet a on by bol schopný správne prijímať a spracovávať dáta. Systém by nemal byť zložitý, myslím, by som radšej, keby ich veľmi jednoduché bez zložitej softvér. Je možné otestovať pomocou bežného PC so sieťovou kartou spojené s klientmi v sieti Ethernet? Vložený klienti začne TCP / IP a odosielať dáta. Myslím, že sa volá socket programovania. Na druhej strane by mal byť na strane servera prijímať dáta, a toto je moja otázka. Ide.

Dobrý deň, to je celkom dobre možné, dokonca triviálne v niektorých prípadoch. Ak používate Windows Pozrite sa do http://wxx.codeproject.com alebo http://wxx.codeguru.com, nájdete veľmi dobré výukové programy a knižnice pre socket aplikácie. V podstate všetko, čo potrebujete urobiť, je nastaviť Socket Server s nejakým číslom portu na PC a potom sa spojenie k tomu. Áno, môžete vykonať test pomocou bežného PC a sieťové karty. A húb alebo iné spojovacie zariadenie medzi PC a Ethernet klientov. Jediné, čo musíte urobiť, je nastaviť toto pripojenie, napísať nejaký jednoduchý softvér, inštalačný všetky IP adresy v rovnakej sieti (255.255.0.0 192.168.xx/netmask je dobrá voľba) a všetko by malo fungovať v pohode.

Dobrý deň, čo by sa stalo, keby som chcel napríklad umiestniť na server aplikácie na internete, napríklad je možné, že webová stránka, na ktorom serverová aplikácia beží alebo čo, a embedded klientov, ktoré sú tiež na internete je prenos dát smerom k nemu? Čo je to za serverový softvér, je potrebné v tomto prípade? Nemám skúsenosti v oblasti sieťového softvéru, takže každý praktické rady a rada mi pomôže. Je to záležitosť týkajúca sa servera Apache Tomcat, alebo iný druh serverov, alebo možno jazyka JAVA atď .. Aká je najjednoduchšia metóda? Ide.

Existuje mnoho spôsobov, ako robiť to, čo chcete. Pravdepodobne jeden z Najjednoduchšie je použiť jednoduchý HTTP server niekde na internete. Stačí spustiť jednoduchý HTTP server a mať Ethernet zariadenia poslať príkaz v URL, niečo ako: GET hxxp: / / your.server.name / ScriptName devid = x = y @ cmd @ param1 = P @ .. . @ q = paramn HTTP/1.0 "ScriptName" je skript napísaný v jazyku, čo chcete (CGI v C alebo Perl, PHP a mnoho ďalších), ktorá sa nazýva Keď webový server dostane tento dotaz a môže podľa toho konať (aj poslať odpoveď späť v prípade potreby). Obdrží všetky parametre, ktoré zadáte po "scpritname?". Použil som túto metódu s Bluetooth modulom, ktorý bol spojený s jednoduchým PIC16F84 a fungovalo to celkom dobre. Buďte veľmi opatrní, len umiestnenie webového servera na internete a nechať ho hovoriť, aby vaše zariadenie týmto spôsobom vo veľmi nezabezpečené. Existujú spôsoby, ako prekonať, ale keď príde na bezpečnosť Ja som len obyčajný učeník ...

Ahoj znova, keď mám embedded zariadenia, ktoré nie je schopný generovať skutočné HTTP GET požiadavku v súčasnej dobe, ale je schopná komunikovať pomocou protokolu TCP / IP zásuvky, žiadajúci o TCP / IP spojenia a posielanie dát na iné zariadenie, Je možné, že embedded zariadenia pre komunikáciu s HTTP serveru? Je možné napísať skript, alebo niečo iné na strane HTTP servera, ktorý môže intepret žiadosť o zásuvkou, ale nie skutočné HTTP GET požiadavku? To všetko súvisí s GPRS modulom, ktorý má obmedzenú TCP / IP stack dnu, ale len pre socket komunikácie. Everthing ďalšie požiadavky, ako je HTTP, FTP požiadavky, apod .. musí byť vykonávaná mimo elektroniky. Rád by som, aby sa minimalizovalo systému a využívať obmedzených TCP / IP schopnosti modemu GPRS. Ak to nie je možné, budem musieť urobiť celé TCP / IP a PPP stack, alebo použiť už modul (králik, Tini atď ..) Moja ďalšia otázka znie: čo je najjednoduchší spôsob, ako realizovať nejaký bezpečnosti, pretože Dáta prichádza z embedded zariadenia na http server bez akejkoľvek ochrany? Možno, že nejaký druh kódovanie samotná dáta? Ide.

Si trochu mimo môj lige tu, ale budem sa snažiť odpovedať tak, prosím, opravte ma, či sa mýlim. Pokiaľ je mi známe, HTTP server sám môže interpretovať HTTP comands (ex GET) sama o sebe, o nič viac, budete potrebovať ďalšiu pomoc. Napríklad by ste mohli vytvoriť softvér prevodníka na strane servera, ktorý načúva do embedded zariadenia (pomocou zásuvky) a prekladá ich požiadavky na HTTP a potom ich posiela do prehliadača. Avšak, ak si to, to by mohlo byť výhodnejšie použiť softvér sami, bez HTTP servera. Nemôžem dať priamu odpoveď, ako nie som vedomý špecifikácia aplikácie. Mimochodom, tento prevádzač zdá byť najlepšie riešenie pre vás, pretože sa pohybuje všetky práce na softvér miesto hardvér. Pokiaľ ide o bezpečnostné časť, obávam sa, nemôžem povedať moc. Dalo by sa samozrejme šifrovanie dát ako ste povedal, ale na druhú stranu ste sa zmienil, že chcete použiť moduly, ako sú. Takže možno by ste mohli presunúť problém na strane servera znovu. Pridanie firewall a ochranu heslom pre váš softvér. Nič viac by si vyžiadalo zmenu hardware.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back