EEPROM DATA poąkodeniu

S

ShuklaS

Guest
nazdar,
používame eeprom 24c01A EEPROM DATA poąkodeniu náhodne
dajte mi prosím vedieť, či niekto nevidel taký problém
Vďaka

Ako ste říkal, že dáta sú poškodené?

Mal som tento problém pred.Ja nie som schopný prečítať správne hodnoty, ktoré chcem.

Tu je dôvod, prečo.

Tu je vysvetlenie, ktoré poskytujú Les na tomto: (skopírované z www.picbasic.org)Prekladač nie je vinný, ale vaša pochopenie eeprom prístup nie je kompletný.EEPROM nie sú tak náhodný prístup, ako si ľudia myslia, že práca so stránkami.Niektorí majú EEPROMs stránku 8, 16, 32 alebo 64 bytov.24LC128 a 24LC256 majú stránke hranicu 64 bytov.

Máte-li skúmať listu pre EEPROM, uvidíte dve formy písania, PAGE prístup a náhodný zápis.RANDOM písomne, musia byť do 64 byte hranice, a nemôžu prekročiť, je bez predchádzajúceho zaslanie príkaz na zastavenie a čakanie na pamäti, ktoré majú byť pridelené do EEPROM je matica.

Takže sú hranice medzi 0 až 63, 64 až 127, 128 do 191 a tak ďalej.

Kódu píše v násobkoch 6 bytov bez príkazu odoslaním STOP na zbernicu I2C, takže keď dosiahne počet 64, eeprom automaticky pokúsi napísať stránku, a ignoruje všetky ostatné príkazy k autobusu, kým to nebude hotové, ale váš kód sa stále snažia písať ďalšie 4 byty. tj 60 - 63.

Pri vykonávaní RANDOM prístup k EEPROM, musia byť na jednom byte prenos, nič viac by mohol porušiť protokol.

Čítanie z eeprom je naozaj náhodný prístup však.

Skúste zmeniť váš kód tak, že veľkosť kroku je 8 v najbližších slučky a písať a čítať 8 bytov naraz.To bude liečiť.

nazdar,
Dôvodom hovorí, že má poškodený dataget je som schopný čítať a písať správne je zo 100 čas 99 čas som schopný čítať hodnoty currectly

Existuje niekoľko dôvodov.
1) Nie ste čaká 10ms pre zápis cyklu získať úplné pred začatím nového cyklu písať.
2) Vaša I2C hodiny je príliš rýchlo.tj viac ako vaša špecifikácia rýchlosť EEPROMs (100 kHz alebo 400kHz)
3) napíš Chrániť kolík EEPROM je plávajúce vľavo.Aj keď datasheet uvádza, že je možné udržať plávajúci (interne zbúrané), doporučuji vám na zem ju externe alebo použiť mikrokontrolér I / O pin aktivovať iba písomne počas písania cyklu.

Vďaka bratia tieto tipy vám určite pomôže nová včely ako ja na mikroprocesory.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back