DS1307 záložnej batérie životnosť?

H

happy2005

Guest
Nazdar,

Ja som navrhol prototyp obvode pomocou DS1307 RTC s batériou lítium CR2016.
Chcem, aby vedeli, ako dlho táto batéria dodáva záložné napájanie DS1307 RTC bez straty dát?Chcel by som mať istotu, mal by byť aspoň 2 roky.Vzhľadom na súčasnú drawed z batérie je veľmi malý, nemohla som merať aktuálnu hodnotu.Ako sa môžem merať (alebo výpočet), zálohovanie času, bez toho aby čakal 2 roky?
Akýkoľvek návrh, knihy, odkazy sú vítané ..

Nemôžete počítať tentoraz.Ak ste mali, povedzme, 100Ω odpor zapojený medzi DS1307 a batérie pomocou veľmi citlivých voltmiter by ste byť schopní merať nejaké napätie NN pokles, ale napriek tomu by vám žiadny údaj o live-doba tohto akumulátora.
Normálne lithum batérie so zariadením, ako sú DS1307 by mala trvať cca.10 rokov .., Že je čas Maxim-Dallas opisuje v prípade DS12887A (RTC so vstavaným-in batérie) ..

Prečo nie iba porade listoch:

Batéria sa má používať typ.Kapacita 80mAh.
DS1307 využíva 500N v režime napájania z batérie (alebo 800nm ak používate námestie vlna výstup)

To vám dáva:
pre 500N 160000h alebo 18,2 rokov
pre 800nm 100000h alebo 11,4 rokov

doba skladovania na lítiové batérie sa zvyčajne uvádza na 10 rokov, preto možno povedať, že batéria by malo trvať 10 rokov (počítané od batérie mfg dátum).

Jediné, čo teraz máte urobiť, je overiť meraním, že je to pravda, napríklad s odporom ako predchádzajúcej diskusie, napríklad 100k vám 0.1V/uA dobrý východiskový bod.

/ Froggy

Ďakujem vám všetkým.Je to dobrý nápad.Budem sa snažiť merať prúd so sériovým odporom.Ale myslím, že odpor hodnota by mala byť čo najnižšia, vzhľadom na zníženie napätia a zaťaženia účinkom.Thank you again.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back