Bude robiť to škoda Amp op?

D

david90

Guest
Mám sériový dátový signál, ktorý ide od do 10V a chcel by som na tlmenie signálu až na 0-5V. Bolo by v poriadku, používať operačný zosilňovač zapojený ako sledovač napätie s Vcc = 5V a nechať 0-10V sériový signál klipy na 5V? Mohol by som použiť 10V napájanie operačného zosilňovača a je zmierniť negatívne zisku, ale potom by som potreboval 10V regulátor. Už mám 5V napájanie pre svoje pravidelné UC, takže nechcem ďalší regulátor vo svojom obvode. Vďaka. David.

Záleží na operačný zosilňovač špecifikácie, ale prečo nie použiť deliče o 2 obvode

Váš nápad je zlý. Prečítajte si listy pre populárne OPA a zistiť, ako je maximálna vstupné napätie súvisiace s napájacím napätím. Prakticky povolené vstupné napätie je vždy menší ako ponuka. Preťaženie môže damadge OPA, produkujú aretácia efekt apod Prečo teda nevyužiť odpor tlmič pre zníženie vstupného signálu?

Sériového dátového signálu je vysoká impedancia. Môžem sa u odporov zmierniť napätie až na 5V?

aké ur "Serial dáta", analógový alebo digitálny signál? vysoké frekvencie, alebo nízke frekvencie? Bez ohľadu na to, aký druh signálu, myslím, že treba u úrovne radenie. Zjednodušene radenie možno vykonať nasledovník zdrojom NMOS, 5V pripojenie k bráne NMOS, potom ur signál mozgov NMOS, je zdroj pripojený zaťažovací odpor 100k alebo 1Meg, potom sa napätie na zdroj NMOS je to, čo U chcú.

Dobrý deň! impedancia je iný termín pre odpor. technicky Nemali by byť vymenené. Ü - Al

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back