BenQ rozhrania GSM modem k 8051

P

pratikjog

Guest
Ja používam 8051 posielať SMS cez GSM modem BenQ. Chcel by som vedieť, handshaking signály potrebné pre komunikáciu medzi UC a modem.Also je 8051 DTE alebo DCE? Môže tiež u mi schému zapojenia medzi MAX 232 a DB9 konektor. Ďakujem.

HELO ... si môžete pripojiť pomocou modemu pripojenie modemu .... Potrebujeme len strom drôty pre pripojenie GND, TX a RX .... 8051 UART nemá DTE alebo DCE ....

thnx za info .. ale ive pokúsil pripojenie modemu. Myslím, že modem tiež vyžaduje určité handshaking signály, ktoré nemôžem prísť na to. Ive pokúsil pripojiť DTR, CTS, RTS a DSR, ale stále nemôžem nadviazať komunikáciu medzi UC a modem! pls help!

jednoduchší spôsob, ako môžete použiť UART 8251, budú všetky handshaking byť vykonané 8251 ... ale ja dávam prednosť, aby ste použiť prerušenie ako CTS ... Skúste si to .... používajú iné I / O pinov je handshaking PIN [size = 2] [color = # 999999] Pridané po 14 minútach: [/color] [/ size ] Čo tak sa pripojiť RTS a CTS modemu GSM dohromady a DSR, DTR ... skúste toto ... Myslím, že to môže fungovať ...

Prepáč, že som hlupák, čo sa u snaží povedať ... môže u pls podrobnejšie spracovanie ..

Ďakujem za diagram .. u povedať, RTS a CTS, DSR DTR bude HV skrat na strane 8051 obrad?

Myslím, že sme len CONNECT RX, TX a krajiny medzi 8051 a GSM modemom ...

Ďakujeme veľa .. bude robiť, že dostať sa do kontaktu s U opäť!

Aký modem to hovoríš? Je to Benq M22 alebo M23? Sú takmer rovnaké. Použil som tento modem, ako mnohokrát. Nepotrebujete na prevedenie signálu Pokiaľ Váš bude používať s mikrokontrolérom. Jediné, čo potrebujete MAX232 prevodník úrovne, ak bude vaše pripojenie k počítaču. Odporúčam vyskúšať komunikáciu pomocou počítača ako prvý, po nadviazaní spojenia a snaží niektoré "AT" príkaz skúste použiť mikrokontrolér s jednoduchým programom, ako je posielanie "AT" príkazy a čakať na "OK" odpoveď. Pokúsim sa nájsť na obrázku používam, len mi povedz, či je to M22. Mám tiež nejaké súbory PDF, ktoré som ochotný zdieľať (napr. list, rozhranie vzorka) Len mi povedz, čo potrebujete.

Hej thnx za info .. ale teraz chorý sa pomocou modemu Wavecom vyrába chipsilicon. dajte mi vedieť, ak u nejaké informácie o použití tohto modemu s 8051.

Ahoj, ja som s použitím BenQ m23a .. Musím rozhranie mikroprocesora PIC .. Môžete mi prosím podeľte sa diagram

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back