Balun za 2-18 GHz. špirálovou anténou

A

ayy2023

Guest
Ahoj, ja som v súčasnej dobe návrh špirálovou anténou pracujúci pri 2-18 GHz. s HFSS v10. Som asi až do konca simulácie, ale nemôžem odpovedať, že do 50 ohmov, takže som potrebné Balun. a neviem nič o baluns. Môžete mi pomôcť pls všetci pomáhajú, sú vítané.

Dve štruktúry príde na myseľ, že možno užitočné. (Ja som hádať, že ste pravdepodobne pracuje na dutiny cúval špirály asi 3 cm v priemere a asi 2 cm hlboko.) Pokiaľ hľadáte Balun by som tiež predpokladať, že používate koaxiálneho kábla napájania (budete potrebovať približne 5 oktáv šírky pásma). Dá sa pripojiť koaxiálny kábel pre prenos mikropáskové vedenie, a potom postupne Kužel riadok pár (broadwall spojené) stopy. Premýšľajte o prechode na dvojité vedenie. Čím dlhšie, tým lepšie, ako budete potrebovať približne polovicu vlnovej dĺžky na 2 GHz. Symetrické konci potom môže byť upevnený na pár špirálových ramien. Ďalšou možnosťou je, aby sa koaxiálny kábel (napr. 0,141 ", polotuhej alebo aj menšie), a znížiť štít s dlhým šikmým rezom. Skončíte so štítom vyzerá ako obchodný koniec injekčnou ihlou. Ostrý koniec kužeľ a stredným vodičom koaxiálneho teraz tvoria vyvážený prístup. Jedná sa o pomerne jednoduché vyrobiť, ak máte prístup k priateľskému dielne. Existuje riziko, mierne škúlenie zväzku s týmto. Pretože ste HFSS k dispozícii, môžete ľahko experimentovať s Upresnenie rozmerov a dostať zápas, ktorý potrebujete. Corzine a Mosko kniha by mohla byť užitočná tu.

Vďaka, ale ja som pracoval na rovinné rovnoúhlový špirály nie je dutiny cúval špirály. a ja nechápem, prečo ľudia pracujú s dutinou cúval špirály. Aký je rozdiel späť do dutiny a prečo ľudia používajú to? Bol by som rád, ak si odpovedať na túto moc. Ešte raz vďaka.

Továreň vyrába baluns sú buď 100/50 buď 200/50ohms. Neviem, na 18Ghz, ale môžem vám povedať s istotou v rozsahu 2,5-5GHz žiadne Balun zníži vaše celkové výkon antény (aspoň zisk, ale nejaký problém bude s SNR príliš). Výmena baluns s pasívnymi prvkami dosiahnete lepšie výsledky vo frekvenčnom rozsahu nad, ale rastie aj zložitosť obvodu pre skutočný svet.

Jedným z dôvodov dutina je presmerovať silu, ktorá by inak bola vyžaruje v opačnom smere, a tým zvýšiť zisk. K dispozícii je široká rad programov vymyslel, ako to dosiahnuť s rôznou mierou úspechu. Problém je v tom, aby odraz vo fáze po celom pásme prevádzky. To sa ľahko povie a ťažko robí.

Myslím, že špirála anteena sám je nevyvážená štruktúra a ak ste kŕmenie s koaxiálny kábel, ktorý je tiež nevyvážená prenosovej linky nepotrebujete Balun , tak tam je iný problém, nie problém vyrovnanie,

Posledný príspevok od vidím, že musím zosilniť svoje predchádzajúce komentáre. Bol som za predpokladu, že otázky týkajúce sa dvoch paže špirály planárne anténu. Toto zariadenie by mohlo byť riadené s vyvážený prístup a nebolo by treba Balun. Dúfajme, že nespôsobila zbytočného zmätku.

Vďaka všetkým, všetky pripomienky sú veľmi užitočné, že mi pomohol zlepšiť svoje znalosti

Chcem sa na niečo opýtať, ak krmivá by som špirálovou anténou, ktoré som hovoril predtým v tejto téme, s 50 ohm skutočnej impedancie a snažím sa využiť capasitance na imaginárny impedancia pre moje antény, vstupná impedancia je imaginárny časť, to dosiahnuť na ZČU, ako 2 - 14 GHz? Ak doesnt, čo mám robiť?

Ahoj Viete, ako vytvoriť Balun alebo zodpovedajúce impedancia na môj log-špirálovou anténou? Mám anténu s cca 220 + J200 ohm. My frekvenčný rozsah je 1,8 - 6 GHz. V HFSS design, dal som paušálne prístav v centre špirály, medzi 2 špirálové ramená. Chcem, aby zodpovedal s koaxiálnym 50 ohm.i neviem moc, ako vytvoriť Balun alebo zodpovedajúce impedancia v HFSS preto, že som nový v tomto software. Musím zmeniť port s vlnou port?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back