Ako zvýšiť zosilnenie v dvoch etapách OZ (CMOS)?

S

saspas

Guest
Dobrý deň. Je niekto z vás má nápad, ako zvýšiť zosilnenie v dvoch etapách OZ (CMOS). Môj okruh je najjednoduchšie dvojstupňový operačný zosilňovač. Teraz mám 55dB a chcem dosiahnuť aspoň 75 dB. Vďaka!

Ak chcete zvýšiť zosilnenie v návrhu, je potrebné zlepšiť otvorené slučky zisk vaše 2 etapy operačný zosilňovač sám. To preto, že slučkový zisk je daný (beta * AOL). Pre ideálny dizajn, ktorý je určený pre napätie pamäti, beta hodnota je 1. Ale keď príde na akúkoľvek slučku design, beta faktor menej ako 1. Takže to najlepšie, čo vylepšiť slučkový zisk je tým, že zlepší otvorené slučky zisk sám. Môžete použiť zložené cascode alebo zisk zvýšiť cascode architektúry vylepšiť zisk až 75 dB. Dúfam, že to pomôže.

[Quote = saspas] Dobrý deň. Je niekto z vás má nápad, ako zvýšiť zosilnenie v dvoch etapách OZ (CMOS). Môj okruh je najjednoduchšie dvojstupňový operačný zosilňovač. Teraz mám 55dB a chcem dosiahnuť aspoň 75 dB. Vďaka [/quote] Jednou z možností je jednoducho zväčšiť GM prvej etapy pár vstupných tranzistorov, ktoré Zväčšiť W / L pomer, a to tým, že pridá kľudový prúd. a druhý stupeň vstupu tranzistora tiež. Druhým spôsobom je zníženie pokojového prúdu prvej fázy, za predpokladu, že jednotka frekvencia je dostatočne vysoká, aby pre vás použitie. Ak sa tieto dve metódy nedosahuje účel si môžete zväčšiť L záťaže tranzistorov aj prvý a druhý stupeň.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back