Ako zistiť, či MOSFET je dobrá alebo nie je v okruhu?

F

fazan83

Guest
Chlapi prosím pomoc, viete, ako zistiť, či MOSFET je dobrá alebo nie je v okruhu? Pochopíte, ak ho vždy krátky kanalizácie zdroj, potom môžeme skontrolovať, že v obvode, ale niekedy je prípad, keď MOSFET spínacie nie je správne fungovať. Zvyčajne som sa zdvihnúť viesť alebo odstrániť, a skontrolujte, či jeho swithing je v poriadku, alebo nie. Máte lepší nápad, alebo spôsob, ako to zistiť? Prosím, pomôžte chlapcov som naozaj začiatočník.

Kontrola, či diely pracujú správne v obvode je možné .... ale musíte vedieť, aký druh napätie / odpor / signál, ktorý sa medzi dvoma danými uzlami obvodu, keď všetko funguje dobre. Inak najlepší spôsob, ako byť istí, že komponenta je dobré ich odstrániť z okruhu a potom vyskúšať.

U N-Type, dajte multimeter (sada pre kontinuitu) v odtoku zdroj FET a aplikujte napätie Acros VGS. Scedíme a zdroj by mal mať veľmi malý odpor, keď podáte napätie na VGS .. [Quote = fazan83] Lidi, prosím pomoc, viete, ako zistiť, či MOSFET je dobrá alebo nie je v okruhu? Pochopíte, ak ho vždy krátky kanalizácie zdroj, potom môžeme skontrolovať, že v obvode, ale niekedy je prípad, keď MOSFET spínacie nie je správne fungovať. Zvyčajne som sa zdvihnúť viesť alebo odstrániť, a skontrolujte, či jeho swithing je v poriadku, alebo nie. Máte lepší nápad, alebo spôsob, ako to zistiť? Prosím, pomôžte chlapcov som naozaj začiatočník. [/Quote]

I dont naznačujú testovanie MOSFET priamo, keď je v okruhu ... Ak sa pokúsite odstrániť jeho vývody a testovanie potom ste na problémy ... najmä ak sa jedná Vaša brána terminál (to je veľmi citlivé na ESD ).... Možno, že si môžete skontrolovať, či je správne napätie a prúd bez rušenia MOSFET sú prítomné v obvode ak je v prevádzke ..

Ak sa nepodarí FET sa najčastejšie dávajú skrat medzi zdrojom a odtokom. (U môcť aplikácie) môžete messure odpor medzi tieto piny. Ak je nižšia, než MEG je pravdepodobne mŕtvy. Goodluck .. PS: Nezabudnite vypnúť zariadenia .. : D

kontrola impedancia medzi drain a zdrojom toľko navrhol. Môžete sa tiež pozrieť na diódu. Pretože ste NMOS v obvode, použitie multimetra v režime dióda, miesto (-) na odtoku a (+) pri zdroji. Len nápad. Predpokladám, že odtok Q2 Vsupply, zatiaľ čo zdrojom Q1 je GND. Odstráňte brány odpor R22 a R21, a potom krátke brána a zdroj spolu drôty. Naneste malé napätie s aktuálnou limit na vypúšťanie 2. štvrťrok a zmerajte napätie na S (Q2).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back