Ako zabezpečiť, aby metastability sa nestane

S

safwatonline

Guest
Mám rýchle hodiny a pomalší, chcem synchronizovať. , Takže som si myslel, odber vzoriek pomaly, rýchlo, ale mám strach o metastability, je tam nejakým spôsobom zabezpečiť, aby metastabilita zvyknutý stáť

Dobrý deň, Ak chcete túto metódu, môžete použiť 2 žabky tolerovať metastability. To je najčastejší spôsob, ako znášať metastability. Dúfam, že to pomôže.

No, nejako som si, že druhý flop bude stabilný pre určitej miery, ale nemôžem si pomôcť, ako to môže prvý flop (tj prvý flop stále metastabilné)

Nemôžete odstrániť metastability, stačí robiť dizajn metastability tolerantní pomocou synchronizácie logiku ... (Ak sa dáta je stabilný v druhej flop a metastabilné v prvom flop potom nemáte sa čoho báť, ako definitívne údaje sú stabilné). . Mimochodom môžeš mi povedať, ktoré Synchronizer používate?

U nemusíte sa starať o prvý flip flop. To sa stane občas metastabilné. Tie by mali byť obavy, že výstup druhého FF by nemala byť metastabilné

No, keď prvý flop dáva zle počuť z dôvodu metastability potom druhý nemôže robiť vôbec nič, a mohol by som dostať prúd jednotiek a núl, ktoré "Myslím, že" by bol fatálne (ako chvenie spec na hodinách je ťažké ) o synchronizátor, nepokúšal som žiadne zatiaľ to u nejaké odporúčania? ide, Safwat [size = 2] [color = # 999999] Pridané po 4 minútach: [/color] [/size] OK, môže byť som dostatočne jasné, problém je, že sú oba signály hodiny nie sú len jednoduché dát, tak som si možnosť použitia DLL pre synchronizáciu. ne, ale napadlo ma, či existuje jednoduchšie riešenie

Ak je prvý FF ide metastabilné, potom 2. FF so vzorkou v ďalšej takt. Takže prvá FF má dobu trvania 1 hodinový cyklus, vyrovnať jeho metastability. Doba trvania metastability závisí na dobe transformácie signálu je vzorky. Pri použití 2 FF Synchronizer sme znížili že prechod dobu (a nevylučuje sa). Je možné, že výstup prvého FF je ešte metastable, keď v 2. FF je to vzorkovanie. Tu je pravdepodobnosť, že druhá FF bude vzorové dáta zle, že druhá možnosť, že FF bude metastabilné. Výstup 2. FF sa opraviť v ďalšom hodinovom cykle. V skratke Synchronizer by mal mať 2 Ciele: 1) 2. FF by nemala byť metastable 2) výskyt prípade, že druhý výstup FF je zle (pretože to má prvé vzorky FF, ktorý je stále metastable na budúci hodinový cyklus), by malo byť minimalizované.

budete mať stále doľava možnosť použiť tri žabky as Synchronizer (všeobecne používa pre veľmi vysoké frekvencie aplikácie, keď 2 flop je metastabilné) ..

[Quote = deh_fuhrer] budete mať stále doľava možnosť použiť tri žabky as Synchronizer (všeobecne používa pre veľmi vysoké frekvencie aplikácie, keď 2 flop je tiež metastable )..[/quote] Má tri obvody skutočne pomôcť? Predpokladajme, že frekvencia je veľmi vysoká (ako si hovoril), a to trvá viac ako 1 cyklus na signál vyrovnať, potom ide signál do 2. flop bude stále metastabilné. Ako výsledok, 2. flop tiež vyslalo signál, metastable do 3. flop, a rovnako ako metastabilné signál, ktorý vyšiel 1. flop, bude to signál, druhý metastable trvať dlhšie ako jeden cyklus usadiť, takže signál bude ešte je metastabilné, keď príde na 3. flop. Takže s tým, flop nepomôže, že jo? Čo potrebujete je potrebné viac času na vyrovnanie (tj dlhšia doba cyklu), dávať ďalšie prepadák sa stačí stlačiť metastabilné signál cyklu dopredu. Opravte ma, či sa mýlim.

[Quote = ALUOp] [quote = deh_fuhrer] budete mať stále doľava možnosť použiť tri žabky as Synchronizer (všeobecne používa pre veľmi vysoké frekvencie aplikácie, keď 2 flop je tiež metastable )..[/quote] Má tri obvody naozaj pomôcť? Predpokladajme, že frekvencia je veľmi vysoká (ako si hovoril), a to trvá viac ako 1 cyklus na signál vyrovnať, potom ide signál do 2. flop bude stále metastabilné. Ako výsledok, 2. flop tiež vyslalo signál, metastable do 3. flop, a rovnako ako metastabilné signál, ktorý vyšiel 1. flop, bude to signál, druhý metastable trvať dlhšie ako jeden cyklus usadiť, takže signál bude ešte je metastabilné, keď príde na 3. flop. Takže s tým, flop nepomôže, že jo? Čo potrebujete je potrebné viac času na vyrovnanie (tj dlhšia doba cyklu), dávať ďalšie prepadák sa stačí stlačiť metastabilné signál cyklu dopredu. Opravte ma, či sa mýlim. [/Quote], ktorý cyklu hovoríš? [Size = 2] [color = # 999999] Pridané po 3 minútach: [/color] [/size] riadiaci signál trvanie by malo byť viac, než je obdobie pomalého času ..

Počul som veľa o MTBF, pokiaľ ide o metastablity. Môže niekto, prosím, vysvetliť, čo to je a ako to ovplyvní metastablity?

No, aj "myslieť", že MTBF "Stredná doba medzi poruchami", je len vyjadrenie toho, ako často sa stáva synchronizátor metastabilné tak ďaleko, ako som si pamätal, že bola nepriamo úmerná ako dáta frekv. a hodiny frekv. a bolo to priamo prop. na exponenciálny metastability dobu, takže ak chcete u dobrého stabilný Sync. U by sa mal zvýšiť MTBF

[Quote = ALUOp] [quote = deh_fuhrer] budete mať stále doľava možnosť použiť tri žabky as Synchronizer (všeobecne používa pre veľmi vysoké frekvencie aplikácie, keď 2 flop je tiež metastable )..[/quote] Má tri obvody naozaj pomôcť? Predpokladajme, že frekvencia je veľmi vysoká (ako si hovoril), a to trvá viac ako 1 cyklus na signál vyrovnať, potom ide signál do 2. flop bude stále metastabilné. Ako výsledok, 2. flop tiež vyslalo signál, metastable do 3. flop, a rovnako ako metastabilné signál, ktorý vyšiel 1. flop, bude to signál, druhý metastable trvať dlhšie ako jeden cyklus usadiť, takže signál bude ešte je metastabilné, keď príde na 3. flop. Takže s tým, flop nepomôže, že jo? Čo potrebujete je potrebné viac času na vyrovnanie (tj dlhšia doba cyklu), dávať ďalšie prepadák sa stačí stlačiť metastabilné signál cyklu dopredu. Opravte ma, či sa mýlim. [/Quote] Dobrý deň, podľa môjho názoru, každej fáze flop znižuje riziko MS v rovnakom rozsahu, ktorý podľa poradia závisí na použitej technológii IC. Metastabilné signál, ktorý je taktovaný na flop, má veľkú šancu byť v poriadku a stabilný po tejto fáze, pretože aj metastabilné signál má len veľmi malú šancu splniť presne podmienky pre generovanie metastability znova. Wolfgang

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back