Ako vytvoriť 10 kHz sínusový vo VHDL a jeho zobrazenie

E

engrbabarmansoor

Guest
Musím vytvoriť sine vlnu 10 kHz vo VHDL a zobrazenie na osciloskopu pomocou FPGA. každý subjekt môže mi povedať, ako na to?

FPGA sú digitálne prístroje. Preto budete potrebovať externý odpory zhrnúť výstupy. Predpokladajme, že niečo ako 8 bitov výstupných dát. Každý výstup PIN bude mať inú hodnotu odporu vážil. Pozrite sa R-2R rebrík siete na internete. Teraz musíte napísať štátny stroj, ktorý beží násobok 10 kHz a výkonu sa pohybuje 8 bitov dát takým spôsobom, aby generovať výstup signálu. Dalo by sa tiež miesto výkonu bytov do vnútorných ROM a potom už len prechádzať ROM adresy generovať krivky. Ak používate prístup ROM, môžete zmeniť výstupné tvarom vlny tým, že jednoducho mení ROM obsah.

U cant dostať sínusový priebeh s pomocou FPGA. Musieť používať u DAC pre ktoré

Ahoj, Pre generovanie Sine wave, u potrebné pripojiť digitálny k analógovému konvertora. U potreba nájsť hodnoty pre generovanie sínusového priebehu. Uplatňovať tieto hodnoty do DAC, potom kontrola referenčného napätia DAC. U môžete získať sínusový v CRO.

Dalo by sa výstup 10 kHz obdĺžnikového a prejsť cez externý analógový filter, ktorý odstraňuje všetky vyššie harmonické.

thnx všetkým, ale ja som povedal, používať PWM

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back