Ako vypočítať Resistor, pri nabíjaní kondenzátorové

T

tronoty

Guest
Ahoj,
to môže byť jednoduchá otázka pre niektoré z vás, ale já jsem uviazli na to.

Predstavte si jednoduchý obvod:

0,22 uF / 1000 V Kondenzátor je účtovaný cez 1 k ohm Rezistor 1000 V a 1 dióda.Zdroj napätia je 200 Hz sínusová vlna so špičkami napätia 400 voltov.

Chcem použiť tento obvod ako detektor maximálne napätie.

V okamihu prvého útoku, keď kondenzátor je úplne prázdny, je to ako nedostatok na okruh a teoreticky nekonečný prúd je, že jo?

Ako môžem spočítať správne príkon pre 1 k Resistor?

Vďaka

Tronoty

tronoty,
Ak potrebujete byť ultra-konzervatívne, postupujte nasledovne: Predpokladajme, že sila je aplikovaná pri napätí 400V je na svojom vrchole.Okamžitý prúd bude 400/1000 = 0,4 amper.Počiatočné okamžitý výkon stíšený odpor je aj ^ 2R =, 4 ^ 2 x 1000 = 160 Wattov.
.
Na výpočet priemernej sily počas 1 / 2 cyklu, po ktorú preteká prúd, budete musieť integrovať okamžitý výkon cez 1 / 4 cyklu.Dajte mi vedieť, ak potrebujete pomôcť.
.
Na vedomie oznámenie: priemerný výkon bude oveľa nižšia thatn pôvodný okamžitý výkon.Ak však rýchlosť rezistora na základe priemerný výkon, môže sa poškodiť odpor.Či škody dpends na tepelné časové konštanty odpor.Napríklad nemožno očakávať odpor 1 W na surve 1 megawattov výkonu nárast, aj keď priemerný výkon je iba 1 W.
Pozdravy,
Kráľ

Ďakujem vám Král,

Začal som s 5 Watt odpor, a že jeden zomrel počas niekoľkých sekúnd.
10 watt odpor dostal teplej a nakoniec zomrel.

Keď som šiel do 50 watt drôt rany odpor, že som nemal väčšie problémy.

Som stále snažia nájsť spôsob výpočtu príkonu v závislosti na veľkosti kondenzátora.Ja viem, keď používam 0,01 uF Cap, zaťaženie na odpor je oveľa menšia.

Alebo je to skutočne zložité výpočty?

Thanks again

Tronoty

tronoty,
Rozptyl je funkciou capcitor hodnoty.Menšie kondenzátor, menšie trvania súčasného hrot.
.
Výpočet skutočného rozptylu ako funkcia C nie je zložitá, ale zahŕňajú aj určitý integrál calulus.Budem pracovať na to, až budem mať čas.Pravdepodobne nejaký čas ešte dnes.
Pozdravy,
Kráľ

Nikdy som čítal akýkoľvek papier / knihy o tomto prípade odpor výpočtu.

To je obvod RC.Každý okruh má svoje RC časovou konštantou t = RC, a kondenzátor sa považuje za plne nabitú (od 0) alebo prepustený (plnej) v trvania 4RC.

Takže, podľa môjho názoru, tam sú niektoré veci si musíte vziať v účtovníctve:

- Pre jednoduchý výpočet, môžete predpokladať, krivka poklesu napätia na R C pri nabíjaní je lineárna, maximum = 400V pri štartovaní nabíjanie, a 0V pri plnom nabití.
Takže, priemerný úbytok napätia na R: Vr = (400 0) / 2 = 200V
A priemerné rozptýlenie na R: Pr = 200V ^ 2 / 1000 Ohm = 40W.

- Doba nabíjania: 4RC = = 4 * 1000OHM * 0.00000022Farad = 0.00088sec # 1 ms.

Alebo: R rozptýlia priemere o príkonom 40W v 1ms.

S vyššie uvedeného výpočtu, že by každý príkon výskumu je splnená, pretože doba trvania je pomerne krátka.

- Avšak, tam je dôležitá vec, ktorú budete musieť vziať do úvahy: súčasná maximálna povolená na lepené kontakty odpor / kondenzátor (zložka vedie väzba na odpor tela alebo kondenzátor dosky).Tento parameter nie je informovaný výrobcov súčiastok pre spoločné časti.Všeobecne, je kondenzátor sa prežiť s aktuálnym na svoje kapacitné.A odpor, tým väčšia veľkosť, tým lepšie vedie.To je dôvod, prečo si 5W alebo 10W odpory zomrela, môžu dovoliť len sqrt 5W/1000ohm = max 0.07.alebo sqrt 10W/1000ohm = 0.1A maxpričom maximálny prúd v obvode 400V/1000oym = = 0.4A.

Takže môj názor je, mali by ste použiť odpor 40W aspoň 50W rovnako dobre vo svojom obvode a skúsenosti.

Len s vami prebrať.
nguyennam

Vďaka nguyennam, to bola naozaj informatívne a to pôjde dobre so skúsenosti viem, že 50 watt wirewound odpor funguje dobre.Ale teraz som kuriozity, ak môže byť Kondenzátor je v nebezpečenstve, pretože súčasný rýchly rast, alebo dokonca dióda.

Vzhľadom k tomu, I am using 1A 1000V dióda v sérii s Kapacitné a maximálny prúd je 0,4, má to robiť dióda bezpečné, alebo bude problém s rýchlym Súčasný vzostup tímu?

Thanks for any advise

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back