Ako sa rozhodnúť, či použiť CPLD alebo FPGA?

A

amitgangwar_vlsi

Guest
Ahoj všetci ..... môže mi niekto povedať, že ..... Ako sa môžem rozhodnúť, že musím použiť CPLD alebo FPGA pre konkrétnu aplikáciu? plz či niekto môže povedať .... vysvetlite mi podrobne ......... Mnohokrát ďakujem vopred AMIT GANGWAR amitgangwar2006@yahoo.co.in

Všeobecne komplexné zložité programovateľné hradlové polia FPGA, takže vždy, keď je u chceš ísť na komplexný program, potom u môžete ísť na FPGA a vždy, keď u WAN robiť jednoduché programy potom u môžete ísť na CPLD Pamätajte si, CPLD je FPGA zariadenia a je pole, ktoré Je Field Programmable Gate pole, ktoré je dôvod, prečo väčšina ľudí preferuje skôr než CPLD FPGA Je jasné, teraz Bye starať

Vďaka za tak rýchlu reakciu ...... ant naďalej rozhovor s vami .... Povedali ste, že používame CPLD pre jednoduché programy, ..... CPLD sa nepoužíva v priemysle? Sú to len na účely eduational !!!!!!!!!! PLZ jasné moje pochybnosti ... Vďaka vopred AMIT GANGWAR amitgangwar2006@yahoo.co.in

Hlavným rozdielom je množstvo dostupných zdrojov. CPLD ponúka niektoré kombinatorickej logike a niekoľko desiatok / hundres na žabky. Počet vstupov / outpus je tiež znížená. CPLD sa stále používajú v priemysle, sú dobrým riešením pre malé problémy, tj dekódovanie adresy v autobuse, jednoduché sekvencery apod CPLD v balení sú malé a nepotrebujú žiadne ďalšie zariadenia pre konfiguráciu (non-volatile Techonology). FPGA je zariadenie, vrátane mnohých zdrojov: flip-flop, pozrite sa do tabuľky (LUT) pre kombinatorickej, embeded dual-port RAM, DSP bloky, vysokorýchlostné sériové rozhranie, mikroprocesory, ... FPGA môžete vložiť celý systém (ktorý sa nazýva SystemOn Chip). SRAM FPGA je nestabilný a musí obsahovať zariadenia, jeho konfiguráciu. Je veľmi ťažké zhrnúť, moja rada je začať počítať počet flip-flop, čo potrebujete, ak nemáte povinnosť, ako je matematické spracovanie, zložité ovládanie a tak ďalej. Tak či onak, ak budete potrebovať ďalšiu pomoc, nie je pochýb o tom, v pýtať znova.

To je pravda. Ešte jeden typ jednoduchšie zariadenia je stále v use.That je PAL programovateľné pole logic.It je malý programovateľný AND, OR pevné logické zariadenie, ktoré je vhodné pre lepenie logiku väčšiny vstavaných Lattice použitie systems.I GAL16V8 zariadenia pre môj návrh . Viac o je k dispozícii na $ http://www.latticesemi.com/products/cpldspld/gal.cfm?jsessionid=ba30acec0484X 7B $ $ CF

Ahoj CPLD majú väčšie kombinačné logiku a niekoľko FF je tam, je to lacnejšie a EEPROM technológie FPGA je viac kombinačné logiky a FF s, a to je Coster a SRAM technológia Vamsi

Cena je dôležitá pre facctor decision.amitgangwar_vlsi si dávajú dobrú explantaci na Technology

pre študentov účelom CPLD je dostatočná a že všetko závisí na hradiel dizajn a ur u mali byť schopné odhadnúť hradiel jeden flip flop bude trvať 3-4 bránky

FPGA sú veľmi bohaté na flipflops. Ak váš desing obsahuje mnoho registrov potom budete musieť ísť na FPGA. z hľadiska veľkých kombinačných ckts, CPLD sú účinnejšie než FPGA.

CPLD sú dobré na componential logiku a nemusí config pri zapnutí. pretože pokiaľ ide o výrobky rýchlosti CPLD sú rýchle a smerovanie meškania sú predvídateľné, ale tento zdroj nestačí vyjadriť komplexné funkcie. Oni sú obvykle používané ako conctoll logika s jednoduchým štátnej radenia. Aj nedokázali ju využiť na konfiguráciu CPLD XC9572XL rozhrania IIC v SA7113 (video reklamy), pretože mnoho štátov potrebuje toľko FR. SRAM na báze FPGA sú silné vykonávať všetky druhy funkcií. Ale oni potrebujú určitú dobu na nastavení po zapnutí. Takže ak chcete použiť na ovládanie ďalších čip, je potrebné starostlivo zvážiť vzťah medzi týmito čipmi reset "singals

CPLD sa používajú v priemysle. Všetko, čo potrebuje k výkonu určitej činnosti a vojde v CPLD - pokračuje CPLD.

Myslím, že základ, na aplikáciu u ktorej chcete pracovať. CPLD logické bunka nie je toľko ako FPGA, takže ak chcete vytvoriť niečo veľké CPLD nemôže. Do s FPGA

Či už je známe, že ste akýmkoľvek spôsobom podobným Xilinx FPGA je Editor pre vytváranie a úpravu ručne vnútorného okruhu SPLDs (GAL16V8 pod.) Je nutné, aby som pre výučbu - štúdium štruktúry SPLDs. Je žiaduce, aby to bolo bez nákladov.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back