Ako sa na zobrazenie textu na monitore?

X

xstal

Guest
Dobrý deň, priatelia ..... Mohli by ste mi prosím povedať, ako sa môžeme previesť "text dáta" získané z klávesnice na obrazový formát, ktorý môže byť zobrazený na CRT alebo LCD monitora pomocou jednoduchého VGA ovládač? V podstate som sa chcete zobraziť textové dáta na LCD alebo CRT monitor a chcem vytvoriť ovládač VGA za rovnaké. Ja som uviazol Ako sa previesť text do dátovej pixelov ... Vďaka.

Musíme sa starať o konverziu textových dát do pixelov. Regulátor na LCD bude, že. Len musíme zapisovať dáta do pamäte LCD. Prejdite list konkrétneho LCD, bude u sa dozvedieť viac o tom.

Ahoj xstal, Kde je vaša "VGA Controller"? Chcete si vytvoriť ovládač vnútri FPGA? Pretože sa jedná o FPGA forum, Zaujímalo by ma, ak už máte vývoj FPGA tabule s portom vstup z klávesnice a výstup VGA port, a chcete konfigurovať FPGA tak, aby vaša klávesnica, písanie na displeji zobrazí, podobne ako tradičné terminál. To by bol dobrý vzdelávací projekt. Ak je to pravda, potom ktoré FPGA doske máte? Výrobca doska (alebo niekto iný) už môže byť napríklad projekt podobný tomu, čo budete potrebovať. GCK, myslím, že xstal hovorí o veľkom LCD monitore počítača, a nie malé alfanumerický displej LCD modulu.

Ahoj echo47, Pravda, hovorím o veľkom monitore počítača. Mám Spartan 3 kit s 15 pin port VGA. Mám tiež napríklad projekt radič VGA. V tomto príklade projektu VGA ovládače, ktoré ukázali, ako je RGB dáta odoslaná spolu s požadovanou časových signálov (Hsync. a Vsync.). Ale dáta sú zobrazení, je už uložený v grafickej pamäte. Regulátor berie dáta z pamäti a odovzdať ho do VGA portu spolu s vhodným načasovaním signály. Táto časť sa rozumie. Chcem písať grafickej pamäte z mojej klávesnice, takže som schopný zobraziť text, aký som typ klávesnice. Preto sa budem musieť previesť text do dátovej pixelov. Ako na to? Vďaka,

Mám Spartan-3 Starter Kit taky. Obyčajný spôsob, ako vytvoriť textový displej je vytvoriť horizontálny / vertikálny proti reťazci, ktorý delí viditeľnú oblasť obrazovky do znakovej bunky (populárny veľkosť 80x25 buniek). Ďalej musíte vytvoriť nejaký ovládač, ktorý píše na klávesnici ASCII kódy do 80x25 Priame rámci texte RAM pamäte. Teraz si proti reťaze obnoví zobrazenie videa tým, že opakovane čítanie riadkov a stĺpcov 80x25 vyrovnávacej pamäte RAM. Kŕmite RAM je ASCII kód výstupu, a aktuálne skenovanie číslo riadku, do adresného vstupy charakteru v tvare ROM. ROM obsahuje bit-mapoval predstavy o celej znakovej sady ASCII. (Nájdete pekný znakov v systéme BIOS počítača VGA). Tvaru znaku ROM výstupy jedno slovo v časovom období (zvyčajne 8 až 12 kúskov široké), čo predstavuje jeden riadok pixelov na šírku znaku. Kŕmite ROM slovo do vysokorýchlostné paralelne k sériovej posuvný register, a poslať jeho výstup pixelov na displeji CRT. To by malo byť docela malý kus kódu HDL, okrem objemného tvare znaku ROM. Hľadal som na webe jednoduchý príklad čistého, ale ešte šťastie.

Urobil som tento projekt v priebehu môjho vysokoškolského štúdia v minulom roku. echo47 dal celkom podrobnú odpoveď na vaše otázky, ale ja len chcem pridať pár vecí. najprv sa pozrite na článok, ktorý som pripojený. potom sa pozrite na laboratórnych cvičeniach kurzu SJSU EE178 ( http://www.engr.sjsu.edu/crabill/index.htm ). Potom, čo ste urobil, dostanete celkom dobrú predstavu o tom, ako môže byť VGA ovládač slúži na zobrazenie znakov na VGA monitor.

Tu je niekoľko narýchlo napísaný kód, takže dávajte pozor na chyby a neohrabanosť. To automaticky typy postáv na obrazovke. Žiadne vstup z klávesnice. Predpokladá sa, že používate Xilinx ISE a Xilinx / Digilent Spartan-3 Starter Kit. [Color = blue] UPDATE:. Pohyboval som zdrojový kód Verilog do prílohy, a obmedziť tým preplneniu [/color]

Ahoj echo47 .... Vďaka za Vaše kvalitné odpovede. Mám za sebou svoj kód. Pre ktoré sledujú ste vytvorené VGA načasovanie? Kde ste sa tento znak ROM? Napísala ste to sami, alebo je to nejaký štandardný grafické pre konkrétne písmo? Každopádne vďaka moc za pomoc. Mám predstavu o charaktere ROM, ktorý je podľa mňa ghraphics úlohu .... Môžem vziať textových dát z klávesnice, pomocou ASCII hodnotu ako adresa pre Bitmap zadaný znak, načítať znak bitmap z ROM a uložiť ju do pamäte RAM a potom zobraziť spolu s časovanie signálov .. ... Osviežujúci čítače sa používa na udržanie rámu pri živote ..... Vďaka.

Ahoj xstal, výstup je v podstate 800x600 s 72 Hz a 48 kHz vertikálne horizontálne, štandard VESA časovanie, takže by mal fungovať s akýmkoľvek spoločným monitora počítača. Testoval som ho s dvoma rôznymi monitory. Kedysi dávno, som pamäte hex editor na extrahovanie, že znaková sada z môjho počítača BIOS grafickej karty. Upravil som niekoľko znakov tvary tak, aby vyhovovali mojej žiadosti. Máte popísal iný spôsob, ako navrhnúť systém: Ak dostanete ASCII kód, skopírujte postavy bitmap z ROM do vyrovnávacej pamäte rámčeka grafiky. , Že konštrukcia umožňuje kombinovať grafiku a text, ale vyžaduje to väčšiu RAM (pravdepodobne nie natoľko, vnútri malého FPGA), text rýchlosť zápisu je pomalší, a to je ťažšie upraviť zobrazený text.

Ahoj echo47, veľmi pekná diskusia sa deje .... Ale mám jeden dotaz? Čo R úpravy musia byť vykonávané v charaktere bitmap ROM pre zmenu veľkosti (font) charakteru. Povedzme, že v prípade, že veľkosť písma Predvolená veľkosť je 8x8 a musím zmeniť na 10x8, aké zmeny som robiť v charcter'bitmap rom?.

Ahoj Cool_designer, má priemer 10 10x8 široký 8 vysoký, alebo naopak? Ak chcete zmeniť od 8x8 do 10x8, skúste opúšťať charakter ROM bez zmeny, a jednoducho povedané dve ďalšie prázdne pixelov medzi znakmi. To sa môže stále vyzerať prijateľné. Ak naozaj potrebujete vytvoriť väčší charakteru tvary, môžete navrhnúť sami na milimetrový papier a následne ich previesť do binárnej (veľmi pracné), alebo použiť písma návrhársky softvér (trochu menej pracné). Môžete tiež skúsiť hľadať na internete, a budete mať šťastie. Samozrejme musíte tiež upraviť proti reťazca vytvárať nové bunky veľkosť charakter. Keď som vytiahol znakovú sadu z môjho počítača, grafické karty BIOS, som si všimol, že BIOS súčasťou veľkosť 8x10 (8 široká a 10 vysoká), 8x12, 8x14, a možno niektoré ďalšie. My Verilog príklade 8x14 set plus dve ďalšie prázdne pixely, aby zodpovedali charakteru 8x16 bunky proti mojej jednoduché reťazca. Mohol som strávil trochu viac času na vytvorenie milovník proti reťaz 8x14 znakov buniek.

Ahoj echo47, Vďaka za ur odpoveď. Mám 8x8 charakter ROM s Xilinx Spartan 3 Rozvoj kit.But ešte nie som schopný sa dostať charakteru ROM 8x12, 8x14 a 8x16 veľkosti znakov. Ako môžem získať charakter BIOS ROM z tohto počítača 8x12, 8x14 8x16 atď Je ich akékoľvek štandardný program, ktorý slúži na extrakciu charcter rom z PC. Som schopný zohnať *. fon a CPI súborov z počítača, ale nebol schopný získať dáta znak ROM z it.Generating vlastnej caracter ROM ručne bude príliš hectic.It bude gr8, ak môže pomôcť u mňa na tomto .

Ahoj Cool_designer, My napríklad Verilog (pozri vyššie) obsahuje 8x16 znakovú sadu. To bolo pôvodne 8x14 set, proste som pridal dva prázdne riadky. Tu sú 8x10, 8x12, 8x14 a znakové sady, ktoré rozbalil som pred mnohými rokmi z VGA BIOS. Aj formátu je info C char pole, a upravený niekoľko postáv, aby vyhovovala mojej žiadosti. Môžete použiť textový editor preformátovať do HDL syntaxe. Je tiež celkom jednoduché odstrániť dva riadky z 8x10 set vytvoriť 8x8 set. Nikdy som nevidel, nástroj, ktorý automaticky extrahuje VGA BIOS znakovej sady. Môžete použiť pamäťovú DOS hex editore, alebo napísať malú DOS program, ktorý chytí 32K bajty pamäte z C000: 0000 až C000: 7FFF, spoločné VGA BIOS región. (Môžete spustiť z DOSu alebo Windows Príkazový riadok.) Potom hľadajú 32K dáta znakové sady.

Ahoj xstal! Boli ste schopní dosiahnuť? Ja som zapojený v podstate podobnú úlohu, že sa snaží robiť, to znamená brať dáta z klávesnice a zobrazuje na VGA monitoru. Mám Spartan 3E taky. Hľadal som na webe podobný prístup, ale bez úspechu tak ďaleko, takže ak máte pokroku v tejto veci, bolo by veľmi ocenili, ak môžete zdieľať so mnou týmto kódom. Vďaka! Pedro

Našiel som PS / 2 klávesnica ASCII vstupný modul pre OpenCores: Výstupy Modul klávesnice znaky, bodku, ak stlačíte shift / ctrl / Alt. Neviem prečo. Nesnažil som sa ladiť. Aj zahnutý do mojich Spartan-3 Starter Kit príklad kódu. Môžete písať na klávesnici, a text sa zobrazí na displeji VGA. Proste druhy zľava doprava, a obaly na konci riadku. Žiadna fantázia kurzora kontroly. Možno budete musieť presunúť jumper použiť 3,3 V a +5 V na klávesnici. To môže tiež pracovať na Spartan-3E Starter Kit, ak ste previedli FPGA čísla PIN.

Ahoj już by som sa opýtať .. wif to presne ten istý projekt .. Ak chcete zaradiť u MicroBlaze .. Ako sa vlastne to u wif pomocou XPS ..

Ahoj, ja mám VHDL kódu pre zobrazenie klávesnice znaky na VGA monitor. ale využíva Hyper Terminal na testovanie klávesnice. Ako upraviť kód na použitie LED diód miesto?? pls help ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back