Ako sa môžem naučiť vlastnú rezonanciu SMT kondenzátora?

B

brian39

Guest
Chcem, aby sa vyhla nechcené frekvencie, takže ja používam viečko. Ale ako sa môžem naučiť vlastnú rezonanciu SMT kondenzátora? Napríklad som sa chcete vyfiltrovať určité frekvencie na napájanie GSM900 a 1800 a 1900.

Táto informácia je súčasťou katalógu dát. Môžete staré sériová indukčnosť. Potom budete musieť obsahovať stopy ako vedenie a indukčnosť pomocou.

[Quote = brian39] Chcel by som, aby sa vyhla nechcené frekvencie, takže ja používam viečko. Ale ako sa môžem naučiť vlastnú rezonanciu SMT kondenzátora? Napríklad som sa chcete vyfiltrovať určité frekvencie na napájanie GSM900 a 1800 a 1900. [/Quote] vidieť v liste

Historická poznámka. Pomocou radu resoanace na obchvate kondenzátorov siaha mnoho desaťročí. Eimac elektrickej siete predala zásuvky pre napájanie ventilov / trubky s vstavaným obrazovke kondenzátorov siete bypass, ktorého veľkosť musí rezonovať siete indukčnosť vodičov na hornom konci rozsahu frekvencie prevádzky zariadenia. To poistené veľmi dobrý dôvod, že siete, ktoré je nevyhnutné pre správny, bez kmitania prevádzku zariadenia.

Ďalšie možná metóda na určenie vlastnej rezonančnej frekvencie čiapka je využiť sieťového analyzátora. Ak máte zmiesť z nižšej frekvencie (povedzme napríklad 50 MHz), na vyšší (ako to, čo budete potrebovať, napr 3 GHz), môžete ľahko zistiť, kde vlastní rezonancia nastane. Pripojte poľnohospodárskej politiky v Shunt ako 1 port siete. Vykreslenie v grafe Smith (Impedancia miesto), môžete vidieť, kde vlastní rezonancia nastane. V prípade, keď namiesto kríža "odpor" (tj aj spoločnej poľnohospodárskej politiky prehlasuje, že je čisto odporová, to je miesto, kde jeden z vlastnej rezonančnej frekvencie sa vyskytujú). Pamätajte si, že kondenzátor je theorectical sériový rezonančný obvod, takže impedancia prsented sérií rezonančný obvod je čisto odporová v rezonanciu. Ako príklad, 120pf disk keramický kondenzátor je vlastný rezonančný na 133MHz. Ďalšie kus info na pamäti, že pre každý 1 mm dĺžka kábla predstavuje 1nH indukčnosti na 1GHz. Dúfam, že to pomôže.

Ďalšie nadväznosti na Váš dotaz. Dalo by sa namiesto toho používať softvér ako ADS Agilent. Môžete simulovať reakciu kondenzátor (o zametanie použité frekvenciu signálu, a kontrola veľkosti impedancia). Odpoveď dostanete mala byť totožná, že ak sa k použitiu sieťového analyzátora, len bez použitia fyzického kondenzátor.

Sa štandardné veľkosti 0402 kondenzátorov, môžete priblížiť modelu s sériová indukčnosť okolo 0.7nH. Jedná sa o surové priblíženie, ale väčšinou dobrý pre 1GHz oddelenie rozsah výkonu. Personnally používam 33pF na 900MHz, 1900MHz a 10pF pre 6pF na 2,4 GHz. V snahe pridať náhradu súčasťou vedenia, trať / indukčnosť vodiče, môže byť nutné nižšiu hodnotu. Murata Web má veľmi dobrú interaktívne nástroje pre výpočet impedancie a S parametre ich kondenzátorov. Používam ho veľa.

Ahoj Brian39, môžete si stiahnuť z webových stránok Murata utility (tzv. Chip S parametre a impedancia Library), http://www.murata.com/designlib/mcsil.html To je pre ich rozsah kondenzátory. Pick up kondenzátor, a vizualizovať impedancia kondenzátora. Uvidíte na vlastné rezonančné frekvencie (SRF), minimálne grafu. V tejto frekvencie. parasithic indukčnosť rezonančného stalo s kondenzátorom. Nad týmto frekv. kondenzátor pôsobí ako induktor. Uvedomte si, aké sú u kondenzátora používa pre obchádzanie z rozsahu UHF až na 2,4 GHz sa používa niekoľko kondenzátorov paralelne (22pF, 100pF, 1nF a 1uF/tantal zdravie, Al

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back