Ako sa dostať z 5V AC 230V AC pomocou resister ....

S

sajeev

Guest
Ahoj, ja robím projekt na microcontroller.How pre napájanie mikroprocesora rady bez použitia transformer.I znamenajú, ako sa dostať 5V AC 230 av.Whats návrhu obvodu?

Aká je požadovaná maximálny prúd. a tiež je to nebezpečenstvo. Odporúčam použiť u nejakej malej typu SMPS s malými pre reguláciu. Ktoré nebudú spotrebovávať toľko priestoru [quote = sajeev] Ahoj, ja robím projekt na microcontroller.How pre napájanie mikroprocesora rady bez použitia transformer.I znamenajú, ako sa dostať 5V AC 230 av.Whats návrhu obvodu? [/quote]

[Quote = grittinjames] navrhujem u použiť nejaký malý typ SMPS s malými pre reguláciu [/quote] Čo je SMPS?

NEPOUŽÍVAJTE okruhy navrhnuté v odkaze danej IanP. MÔŽU zabiť. Podľa môjho názoru je nezodpovedné Microchip Inc zverejňovať tie okruhy (oni spomenúť nebezpečenstvo, pokiaľ použite oddeľovací transformátor, ale prečo potom hovoria "tranformerless" design? Smiešne). Prečo? Siete N linka je v krajine okolo potenciálu (ako by ste sa, ste v pokoji v bosé nohy), ale rad L osciluje medzi 325 a -325 V. vzhľadom k zemi. [325 = 230xSquareRoot (2), pretože 230 je koreň-zlý-štvorcový). Navrhované napájanie by prispievali, že napätie, a druhý, ktorý sa nachádza len 5 voltov iný - ale samozrejme je to tiež kmitá hore a dole na smrtiace úroveň. Dajte prst na to napájanie, zatiaľ čo v bosé nohy, a to je to posledné, čo kedy budete robiť. Dokonca aj keď nosiť gumové topánky, ale druhou rukou dotkne kovové lavici, alebo tak niečo, rovnaký výsledok. Okruhy by bolo trochu menej smrtiaca, keď L a N boli zamenené, ale je to ešte celkom by mohli zabiť mikrokontroléru. (Mimochodom, pravdepodobne znamenať, 5V DC, nie je 5V AC). Zostať nažive: kúpiť, alebo vybudovať vlastný napájací zdroj s transformátorom v ňom. Ak nechcete pochopiť, prečo, alebo ak neviete, čo SMPS mohlo stať, nemáte žiadne obchodné monkeying asi so sieťovým zásob. Som smrteľne vážne.

Ospravedlňujem sa, ale mám pocit, že neviete nič o moc dodávať. Budovanie okruhu, ako ty, navrhol na testboard a potom používať to pre mikroradiče projekty, rovnako ako, že je nebezpečná. Hra s siete sa môže naozaj zabiť! Predám 5 V napájanie z obchodu miesto. Viem, že to nie je to, čo chcete počuť, ale je to pre vašu vlastnú bezpečnosť.

Pochopil som, u dont mať veľa predstavu o napájania. vo fáze ATHIS je lepšie kúpiť dodávky z blízkosti obchodu im nedostal človek, účastník nie je vedieť o SMPS pracuje s UC. prekvapujúce [quote = showntimoon] [quote = grittinjames] odporúčam použiť u nejakej malej typu SMPS s malými pre reguláciu [/quote] Čo je SMPS? [/quote]

[Quote = grittinjames] Aká je požadovaná maximálny prúd. a tiež je to nebezpečenstvo. Odporúčam použiť u nejakej malej typu SMPS s malými pre reguláciu. Ktoré nebudú spotrebovávať toľko priestoru [quote = sajeev] Ahoj, ja robím projekt na microcontroller.How pre napájanie mikroprocesora rady bez použitia transformer.I znamenajú, ako sa dostať 5V AC 230 av.Whats návrhu obvodu? [/quote] [/quote] Ahoj, potrebujem moc PIC bez použitia transformer.I videli obvodu s kondenzátora, odporom paralelne arrangement.But i dono, ako to funguje a koľko prúdu môžem z neho? predstavu o konštrukčných detailov. (Ja len nechcem kopírovať blintly bez znalosti práce)

Choďte von a kúpiť adaptér napätia. Alebo nájsť 7.5V, 9V alebo 12V adaptér, dokonca potom použiť LM7805 regulovať napätie 5V. Jednoduchá a bezpečná! Nehraj sa so sieťového napätia, ak neviete presne, čo robíte! [/GVideo]

http://ww1.microchip.com/downloads/en/AppNotes/00954A.pdf [/url] S pozdravom, IanP
je to dobrý one.I WLL skúste navrhnúť okruhu ..

Potrebujem 230V AC na 5V AC transformátora, ale ja naozaj nechcem použiť transformátor namiesto toho chcem využiť niektoré veci inak, ale napriek tomu bezpečné. môže pomôcť mi? Chcem používať ADC s mikro controller.my uprednostnenie napätie je 5V, takže nemôžem ísť vyššie, ale ak môžem použiť transformátor celej konštrukcie sa veľmi objemné.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back