Ako rozhranie CAN radič (MCP 2515) s AT89S51 radič?

S

seenuvel

Guest
môže niekto mi povedať, ako sa rozhranie CAN radič (MCP 2515) s riadiacou AT89S51

Čo je procesor rozhranie sa MCP2515 použitie (SPI, paralelné)?

Ok, najprv by ste mali zvládnuť SPI komunikácie, tj mali by ste najprv vykonať aspoň dve funkcie pre čítanie, zápis registrov MCP 2515. Navrhujem nasledovné pseudokód Write_CAN (register_address, register_data) {1-dal oxo2 v SPI pamäti -> napísať návod 2 - počkať, kým prenos je nastavený príznak 3 - jasný príznak 4 - dal register adries v SPI Buffer 5 - počkajte, až prenos je nastavený príznak 6 - Odstrániť príznak 7-dal registra dát vo vyrovnávacej pamäti SPI 8 - počkajte, až je nastavený príznak prenosu 9 - jasný príznak} Read_CAN (register_address, register_data) {1-dal oxo3 v SPI pamäti -> čítať návod 2 - počkajte, až prenos je nastavený príznak 3 - jasný príznak 4 - dal register adries v SPI Buffer 5 - počkať, kým prenos je nastavený príznak 6 - Odstrániť príznak 7-umiestniť figurínu dát vo vyrovnávacej pamäti SPI 8 - počkajte, až je nastavený príznak prenosu 9 - jasné flag 10 - teraz dáta register je vo vyrovnávacej pamäti SPI 11-návrat data} písania týchto dvoch funkcií umožní písať kód, zvyšné rozhrania. Všetko, čo budete potrebovať je teda vyplniť konfiguračný registre pomocou predchádzajúcej write_CAN funkcie.

Je AT89S51 naozaj nutné? Existujú UCS so vstavaným môžu moduly (napr. at90canxx od Atmel, alebo existuje veľké množstvo fotiek z mikročipu, ako 18f4480), takže máte jeden problém menej.

Ahoj, ja sa predkladajú niektoré otázky týkajúce sa CAN radič niekoľko dní skôr, yasser_shoukry si odpovedal mi s algoritmom, thanks.but cítim nejaký náročný písania v C kóde, môjho projektu je vytvoriť sieť ACANA s 3 uzly, môže niekto pomoct Ako odosielať a prijímať správy, potom sa maskovanie a filtrovanie, IAM pomocou ovládača PIC, CAN radič (MCP 2515) a CAN transceiver (MCP2551).

Môžem vám s tým pomôže. Čo je u potrebovať. Kompletné kód, alebo chcete ladiť ur vlastný kód? Najlepší spôsob, ako naučiť je ur vlastné ladenie. : D

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back