Ako používať vlny prístavov v rámci modelu HFSS?

wave porty môžu byť použité, keď máte dva rôzne médiá na každej strane prístavu, keď potrebujete interný port vnútri prístavu modelu jednorazové použitie, ktoré o to požiadajú rovnaké médium na oboch stranách prístavu.

Keď som potrebné umiestniť vlnu prístavu v modeli umiestniť tenkou blok PEC priamo za portom, takže budenie z vlny prístavu smeruje požadovaným smerom.

Áno, ale blok PEC sa zmení odpovede na svoje štruktúry, pretože to bude pár na veci mimo neho. Dalo by sa použiť niečo také v prístavoch vnútri štruktúry, ktoré sú veľmi blízko pri sebe, rovnako ako s niekoľkými SMD na doske. To by bola katastrofa.

Moja odpoveď bola na všeobecnú otázku o použití portu vlny vo vnútri modelu. By som, že to bude užitočné vo všetkých situáciách a jedna bolo uvedené, kde nemusí byť tou najlepšou voľbou. Ide ďalej, by mohli vplyv SPP meniť použitím rôznych okrajových podmienok. Používam vlnu porty, keď som zdroj modelovanie štruktúry, ktoré sa podobajú koaxiálny, mikropáskové a páskové vedenie rôznych konštrukcií alebo vlnovody. Často miesto porty vnútri modelu, najmä keď chcem zmierniť výpočtovej náročnosti a nie som obzvlášť znepokojený šírenie vnútri vedenia. Najlepšia voľba pre zväzok vodičov a podložky na IC sú menej jasné, aspoň pre mňa.

Azulykit: Áno, myslím, že by to bolo asi dobre fungovať, ak je tam len jeden spôsob propagácie, evenescent režimy umierajú veľmi rýchlo, a použiť BC, ktorý zodpovedá spôsobu šírenia signálu na frekvencii záujmu. TEM režim by mal fungovať dobre, ale TE alebo iné disperzné režimy by fungovať len cez pomerne úzke pásmo (ako široký bude závisieť na vašich požiadavkách a chyby, do akej miery vlnovod záujmu je disperzné). Tiež si myslím, že by ste ešte potrebné mať v prístave v dostatočnej vzdialenosti od iných elektricky aktívne štruktúry v analýze priestore alebo nežiaduce spojenia z ďalších štruktúr môže dôjsť k BC Pretože sa jedná o non-fyzickej výstavby. Myslím, že CST Mikrovlnné Studio umožňuje použiť interný vlnovod porty, ktoré zahŕňajú zápas ako mnoho spôsobov, ako potrebujete. Tak sa ukončí interný vlnovodu port správne ako časť prístavu štruktúry. Avšak, znovu, v prípade, že port je u iných častiach obvodu alebo v blízkosti oblasti, významné elektrického potenciálu alebo prúdu, ktorý by mohol pár portov, čo vedie opäť k nežiaducim účinkom modelu pre non-fyzické usporiadanie.

Podľa manuálu, vlna porty musia byť uvedené na objekt, tváre, ktoré sú vystavené na pozadí alebo vonkajšie. Pravdepodobne budete musieť použiť koncentrovaný portov Ak chcete použiť prístavu v 3D modelu

Ahoj jimguo, manuál hovorí, že vlny sú obvykle priraďované porty na rozhraní do pozadia, nie že musí byť pridelené týmto spôsobom. Mám pripojený jednoduchý model otvoreného konca vlnovodu ilustruje túto techniku. Môžete si prečítať tento model a moje skoršie poznámky, ako som ukázal niekoľko funkcií som sa zmienil.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back