Ako používať každom zobrazení 7-seg displeja pre rôzne účely? (Spartan 3)

H

Hammer111

Guest
Ahoj Potrebujem pomoc so 7 seg displejom. Ako môžem využiť 2 zo 4 displeja pre rôzne účely. Viem, ako používať všetky displeje, ale len pre jeden účel. Musím počítať až 9 v každom z 2 displeje, ale v rôznej rýchlosti. Prvý displej by mal počítať s rýchlosťou 1 / 10 sec a za druhé by mal počítať každý druhý.

Zvyčajne môžete použiť 7-segmentový displej v multiplexované spôsobom. To znamená, že musíte vybrať, čo od demux do aktívnej číslice na displeji. Obnovovacia frekvencia by mala byť dostatočne vysoká, aby sa zabránilo vplyvu sledovať na displeji blikať. Druhá časť, to je to, čo zobraziť na každé číslo je len súčasťou vašej logiky. Budete potrebovať dva pulty a ďalšie ovládacie MFŠ tak, aby každý 1 / 10 sekundy si svoj prvý prírastok proti ktorého výstup budete previesť na BCD a zobrazí na 2 číslice, a keď druhý uplynutí budete prírastok aj svoj prvý a druhý počítač, a výstup druhého pultu bude tiež previesť na BCD a zobrazí na ďalšie 2 číslice LED 7-segmentový displej. To, čo potrebujete, je čas vlastne len, že to bude bežať na inej frekvencii. Môžete prechádzať sieť pre príklady na túto tému. Som si istý, že nájdete veľa príkladov, a dúfajme, jeden realizovaný na Spartan-3 rady. Ak nie, dajte mi vedieť.

Myslíte si naozaj potrebujete nezávislé počítať ceny? Možno budete potrebovať iba dvojmiestny displej, ktorý počíta s 00 až 99 0,1 sekundy počítať rýchlosť. Používate populárny Xilinx / Digilent Spartan-3 Starter Kit? Niekto môže mať napríklad kód.

Ahoj, som urobil multiplexovanie .. Pošlem vám kód .. s rozdelením 1 sec .. Ak váš pomocou Spartan-3 Starter Kit. Ide.

A tak vlastne musím urobiť jednu alebo dve slučky, ktoré osviežia obidve alebo každé zobrazenie:?: Keď píšem v jednej slučke anódy

Povedz mi, používate Spartan-3 Starter Kit? Len pre istotu. Daj mi nejaký čas a ja sa pokúsim, aby vám poslal VHDL kódu pre to, čo ste chronometra. Ja už mám kód pre multiplexové 7-segmentový displej. Dovoľte mi nájsť a pošlem vám ho cez víkend. Je to v poriadku? Uveďte, prosím, mi e-mail. Môžete mi poslať e-mail na mendozaulises78 (at) gmail.com S pozdravom, Ulises

tak vlastne musím urobiť jednu alebo dve slučky, ktoré sa bude aktualizovať každý displej, alebo ako keď napíšem v jednej slučke anódy

[Quote = Hammer111] Ahoj chalani potrebujem pomoc so 7 seg displejom. Ako môžem využiť 2 zo 4 displeja pre rôzne účely. Viem, ako používať všetky displeje, ale len pre jeden účel. Musím počítať až 9 v každom z 2 displeje, ale v rôznej rýchlosti. Prvý displej by mal počítať s rýchlosťou 1 / 10 sec a za druhé by mal počítať každý druhý. [/Quote] Tie canus 2 sa zobrazí zo 4 na rôzne účely úpravou UCF súbory ručne alebo pomocou PACE editor. Je potrebné počítať až 9 v každom z 2 displeja, ale na rôznych rýchlostí. Za to budete musieť napísať ďalšie dva pulty pre počítanie v rôznych rýchlostiach. Poznámka všeobecné chyby na displeji sa bude matný, bez počítania, ak sú počítať príliš rýchlo!

Dobrý deň, kód pre multiplexovanie 7-seg zobrazenia: Process (clk1KHZ) premenné c: integer rozmedzí 0 až 3, ak začne clk1KHZ'event a clk1KHZ = '1 'potom [size = 2] [color = # 999999] Pridané po 5 minút: [/color] [/size] Ospravedlňujeme sa .. to kompletný kód: Process (clk1KHZ) premenné c: integer rozmedzí 0 až 3, ak začne clk1KHZ'event a clk1KHZ = '1 'potom ak c = 3 c: = 0, inak c: = c +1; END IF; prípad, kedy C je, keď 0 => anóda

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back