Ako opraviť "timestep príliš malá," chyba v hspice si

H

Hughes

Guest
Každý, kto vie, aké možnosti vám pomôže vyriešiť tento problém?

[Quote = Hughes] Každý, kto vie, aké možnosti vám pomôže vyriešiť tento problém? [/Quote] relv = 2 ... alebo zmeniť napätia alebo teploty v menších

Ak sa nemýlim, čo to znamená, timestep uvedené v súbore korenie simulácie je príliš malý. Príklad (pre prechodových javov). TRAN 0.01ns 360ns "0.01ns" je si timestep spustiť prechodových javov do 360ns. Možno by si si mal zvýšiť na 0.1ns.

Vďaka všetkým. Môj problém by mal byť " Vnútorné timestep príliš malý". Prechodové analýzy timestep má malý vplyv na tento problém. Simetimes som urobil malú zmenu obvodu a problém dispeared. Ale keď obvodov arelarge, je ťažké nájsť riešenie touto cestou. Tak som chcel vedieť, aké korenie možností pomôže vyriešiť tento problém. Budem sa snažiť KFY riešením nabudúce k tomuto problému. Ďakujem.

I tiež spĺňať tento problém v OrCAD (PSpice). Po zvýšení implicitné konvergencie (možno K4 v orcad9) od 10 i 200, mnoho prechodových javov beží, ale rýchlosť je pomalá.

"Timestep príliš malý" - transient Konvergencia Problém: Riešenie: 0. Skontrolujte topológiu obvodu a pripojenie. Táto položka je rovnaké ako položka 0 v analýze DC. 1. Set RELTOL =. 01 v. VOĽBY vyhlásenie. Príklad:. VOĽBY RELTOL =. 01 2. Znižujú presnosť ABSTOL / VNTOL Ak prúd / napätie úroveň dovolí. Príklad:. OPTION ABSTOL = 1N VNTOL = 1 m 3. Set ITL4 = 500 v súbore. VOĽBY vyhlásenie. Príklad:. OPTIONS ITL4 = 500 4. Realisticky Model vašom obvode, pridať parasitics, a to najmä rozptylové / kapacita križovatky. 5. Znížiť nárast / pokles časy pulzný zdroje. Príklad: VCC 1 0 0 1 PULSE 0 0 0 1 0 VCC sa PULSE 0 1 0 1U, 1U 6. Použite. OPTIONS RAMPTIME = xxx vyhlásenie rozbehnúť všetky zdroje. Príklad:. OPTIONS RAMPTIME = 10ns 7. Pridať UIC (Use Počiatočná podmienok). Linku TRAN. Príklad:. TRAN 0,1 N 100N UIC 8. Zmeniť spôsob integrácie do Gear (Pozri tiež špeciálne prípady nižšie). Príklad:. OPTIONS metóda = RÝCHLOSŤ S pozdravom

Vnútorné časovú pečiatku príliš malý je zvyčajne spôsobené tým, že hspice nemôže nájsť deriváciu krivky. (Usuallly znamená, že derivát je inifinity) Hspice počíta (myslím) beží derivácie signálu a timestep zodpovedajúcim spôsobom. Ak to nemôže nájsť derivát, je barfs. Zistil som, že si urobili čas na kontrolu inicializáciu všetkých uzlov zvyčajne pomáha. Len myšlienka,

Ahoj, rambus_ddr. Neviem, čo myslíte tým, že cituje kryštálu vstup. Ale Vnútorné timestep , rozhodne nie je rovnaký ako krok v prechodových javov vyhlásení. Tá je len krok k výstupu. Myslím, že rambus_ddr a srik riešenie je veľmi užitočné.

Timestep používané HPSPICE pri prechodné simulácie dynamicky meniť, tj HSPICE vždy sa snaží nájsť maximum timestep, ktoré ešte zaručuje určitú presnosťou. Niekoľko rôznych algoritmov je možné zvoliť pre určenie timestep používať - bližšie viď HSPICE manuálu. . Timestep uvedené v odo riadku (TSTEP) slúžia dva hlavné ciele: 1. Tlač krok (používaný. Tlačové vyhlásenie) 2. Pomáha definovať, že maximálna a minimálna vnútorné timestep použité v simulácii. "Vnútorné timestep príliš malý" Chyba sa stane, keď HSPICE pokúsi použiť interný timestep pod určitú hranicu. Táto hranica je daná: MIN = TIMESTEP TSTEP * Rmin Rmin, kde je možnosť, ktorá môže byť nastavená užívateľom (default = 1e-9). Napríklad ak stanovuje. Tran 0.01ns 360ns sme TSTEP = 0.01ns a predvolená vnútorné timestep je 0.01ns * 1e-9 = 1e-20 je tak, jedno riešenie tohto problému je stanoviť menšie Rmin (myslím, že Minimálna hodnota je 1e-15, ...). Tento problém vyriešil väčšinu času som čeliť. Ak stále máte tento problém, môžete skúsiť hrať s ostatnými parametrami, ktoré riadia vnútornú timestep (viď manuál). S pozdravom

"Timestep príliš malý" - transient Konvergencia Problém: Urobil som všetky vyššie uvedené rady, ale nefungovalo to. Teraz sa snažím používať ". Možností presné = 1 gmina = 1E-9" a je to dobre.

Dve hlavné veci. Po prvé, musí byť každý aktívny zariadenia sú realistické kapacít medzi všetkými uzlami. Príliš nízka kapacita umožňuje kolísanie napätia crazy s malou poplatkov chybu. Po druhé, musí byť každý prístroj dobre vychovaný v abnormálnych podmienkach terminálu zaujatosť. Nemôže byť singularity (BSIMSOI je veľmi zlé, o tom), kdekoľvek a bez zväčšeniny, keď budete mať PIN napätie aj mimo normálne rozmedzie. Modeling chlapíci nemajú dáta, ktoré nie sú a skontrolovať. Ale 1kV pin-PIN alebo 1kA nútený aktuálnej ste mali ešte lepšie vyzerá finty hodnote odporu. Keď sa dostanete 1kV 1mA o nejaký zákon bullschnitzel námestí aproximácii Nachádzate sa v ťažkostiach kedykoľvek početnej algoritmus krokov od do burinu. Potrebujete zariadenie, ako riešiteľné v oveľa, oveľa širší rozsah, než budete niekedy používať. Ak sa vylepšovanie nastavenia nefunguje, je to veľmi dobré znamenie, že to nie je problém nastavenia. Obetovať presnosť konvergenciu znamená, že model je číselne zlá (presnosť ponechajme stranou). A niektoré modely sú závislé na vyrovnanie veľa parametrov, "cover up" niektoré základné singularity (ako v prípade oblasti prevádzky a rovnice prechodu). Keď sa dostanete do Monte Carla a začať preberať náhodných parametrov, okolo vás môže vystaviť "nepreskúmané územie".

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back