Ako navrhnúť anténu Yagi?

F

freqzt

Guest
Ahoj, Vie niekto ako navrhnúť anténu Yagi na 2,4 GHz. Aký je najlepší simulátor (CST, HFSS, atď), aby simulovali tejto antény? Ďakujem.

budete potrebovať anténu špecifikácia skôr, než sa rozhodnete, akú anténu bude používať. Na 2,4 GHz, by sme sa mohli pozrieť na kvázi-Yagi typu, je ľahšie navrhnúť podávanie siete a je možné stavať na PCB

Používam niekedy 4nec2 simulátor. Je to zadarmo a ľahko sa používa. Problém je, že nemôžete vziať späť. Ive simulované UDA-Yagi antény na tom SW. Mario

[Quote = mar-cas1] používam občas 4nec2 simulátor. Je to zadarmo a ľahko sa používa. Problém je, že nemôžete vziať späť. Ive simulované UDA-Yagi antény na tom SW. Mario [/quote] Ako môžem získať 4nec2 simulátor?

[Quote = freqzt] Ahoj, Vie niekto ako navrhnúť anténu Yagi na 2,4 GHz. Aký je najlepší simulátor (CST, HFSS, atď), aby simulovali tejto antény? Ďakujem vám. [/Quote] sa môžete obrátiť na knihy antény stutzman. softvér NEC a HFSS je lepšie pre simuláciu antény yaghi.

Myslím, že SuperNec je najlepší softvér pre simuláciu a eSign Yagi anténu! V tomto programe môžete použiť štruktúru Yagi bez kresby! napríklad kružnice alebo obdĺžnikové v choozing z jedálnych lístkov softvér!

Yagi-Uda antény sú pomerne dobre známe a existuje značný informácie o ich vykonanie k dispozícii. Začal by som tým, že rozhodne o veľkosti obmedzenia a RF parametrov vášho želania. Yagi anténa James L. Lawson môže byť nápomocná. Je to z ARRL. Pokiaľ ide o dizajn softvér najlepšie je asi ten, ktorý máte a sú zvyknutí. Aj HFSS bežne používajú v práci a vlastné osobné miesto pre príležitostné konzultácie. Zistil som, že nástroj, obzvlášť užitočná, pretože má široké uplatnenie, ale nie je ani jednoduché ani lacné. To je moje "najlepšie" riešenie, ale existujú aj iné, ktoré môžu tiež vybrať a použiť euqal úspech. Táto otázka je hardvér a ako to robí nie je simulátor, ktorý bol použitý pre konštrukciu antény. Možno zistíte, kuchárka, ako je design informácií uvedených kníh dostačujúce.

hfss v mojej opnion splní všetky požiadavky a ur tiež lepšie simulovať Yagi UDA typ antény, ale málo času, pričom zároveň desiging ..

Súhlasím s vami, že HFSS je mocný. Ale myslím, že to nie je jednoduché simulovať Yagi anténu HFSS. Potrebujete viac úsilia, aby simuloval pomocou HFSS. Máte príklad tohto súboru, alebo návod, ako simulovať Yagi anténu HFSS?

Myslím si, že najlepší softvér pre simuláciu drôtovú anténu Yagi, ako, Monopole, dvojpólu, a ... Je superNEC

U môžete stiahnuť skúšobnú 45 dní Zéland balíček, pomocou mgrid simulátor, to dáva dobré výsledky

@ Mvdeepaknair Ďakujem za ukážkový súbor. Aj tento súbor otvoriť pomocou HFSS 10 a pracovať správne.

Jedna vec je mať na pamäti, že niektoré z týchto simulátorov prevziať dielektrické (a nevodivý) boom. Priemer boom, ak je vodič má veľký vplyv na zisk pri danej frekvencii.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back