Ako na inverznej veľké riedke matice?

H

hamidrezakarami

Guest
Ahoj všetci Mám veľké matice. (7000 X 7000) je to riedke matice. Chcem to pre inverzný 1000 krát, ale to je časovo náročné. aj viete, čo mám robiť, prosím pomôžte mi.

Ahoj ja používam aersoy MATLAB teraz, ale môžem použiť Fortran90 alebo 95.

Ospravedlňujem sa, že neviem podrobnosti o manipulácii s veľkými matice v MATLAB Počul som, že to môže byť riešený MATLAB, ako som chcel, aby vám nápad preskúmať Rád by som vám

Máte nejakú predstavu o tom, môj problém iný kompilátor, ako Fortran?

matice (7000 x 7000) a inverzné k 1000 krát !!!!! Čo je to fyzikálny problém za to? Neviem si predstaviť, ... Myslím, že Riedke matice sú uložené len za použitia tých pozícií, sa u snaží dostať využitia IT?

Aké aplikácia vyžaduje tento náročná úloha? Okrem toho ste skúšali Matlab a získať meradlom toho, ako dlho trvá získanie inverznej 1 čas? :) Ak to nie je tak zlé, potom môžete pokračovať. Avšak, môžete tiež chcieť skontrolovať s číselnými recepty alebo Matlab algoritmy pre všetky techniky, riedke matice inverzia, ktorá môže prísť vhod, pre zníženie zložitosti. cedance.

Ahoj freinds Potreboval by som vyriešiť nelineárnej rovnice matice vo frekvenčnej oblasti pomocou metódy Newtona. Matica Jacobi na môj problém je 7000 x 7000. Je riedky a blokovo diagonálna, ale musím to inverzný. Ďakujem.

Myslím, že Matlab kód pravdepodobne využíva riedke matice techniky, ktoré nájdete v "Numerical Recipes" knihy. Takže si nie som istý, získate o nič lepší presnosť výpočtu sa od písania vlastného programu. Som si istý, že budú nejaké réžii tohto výpočtu spustením Matlab namiesto spustení vlastného programu z príkazového riadku, napríklad. Navrhoval by som, že sa pokúsite Matlab, alebo dokonca aj Linux klon Octave a uvidíme, čo výpočtovej čas v skutočnosti je. S pozdravom, V_c

Vážení freinds, máte ďalšie nápady na riešenie nelineárnych rovníc, matice? vďaka.

Veľmi silná technika je "združených gradientov" použitý v differenet oblasti vedy, Elektromagnetické pole je jej už niekoľko rokov a kompletné kniha napísaná na momentové metódy pomocou CGM (od Tapan K. Sarkar), podľa toho, ako 7000 * 7000 matrice Nie je to veľké praktické aplikácie. vedy (s najväčšou pravdepodobnosťou v EM!)

Len som vypočítané Eigen vektory pre 7000 + sq matice v MATLAB. (Nie je úplne rovnaký ako opak, ale v blízkosti). trvalo asi 25 minút na burze ThinkPad X300 (Vista 32 bit)

Veľký sprievodca tú, ktorá bude užitočným zdrojom pre people.Have z tejto lepkavé. a ďakujeme za skvelú cestu! Ja však majú niekoľko problémov.

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Príspevok Pridané o 11:23 ---------- Predchádzajúci príspevok bol v 11:22 ----------</span></span>
Je dobré vidieť, že informácie, naozaj rád podelil o to, túto databázu naozaj pomáha, vďaka za informáciu. [Url = http://www.flashpapers.com], aby vlastné cenné papiere [/url]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back