ako kontrolovať doske RF?

7

7rots51

Guest
Ahoj keď urobím okruh RF (napríklad kompletný superhetrodyne prijímač, vrátane niekoľkých fázach, ako je LNA, RF zosilňovač, filter, batéria, PLL ,....) ako testovať jednotlivé časti okruhu? Ako možno získať signál javisko s analyzátor spektra? Ako si vyskúšať svoje dosky RF a jeho fázy? Môj problém je každej etape je 50 Ohm 50 Ohm vstupné a výstupné, takže nemôžem použiť meracie zariadenie, ako je SA na 50 ohm impedancia vstupu pre meranie.

Ak je každej fáze je 50 Ohm na 5 ° Ohm u nemajú problém meraní obvodov khouly

Prečo? na ex. Výstup z fázy 1 (50 ohm výstup) je pripojený na vstup fázy 2 (50 ohm vstup), keď chcem skontrolovať signál medzi stupňami 1 a stupňa 2, nemôžem pridať SA, pretože to je záťaž s 50 ohm, a stupeň 1 bude mať dva 50 ohm!

Keď som si to, vždy som si, miesto 0 Ohm odpor, v serise medzi blokmi, takže môžem odstrániť, a pripojte prasacej chvost vankúšiky na odpor, takže mám prístup k obom okruhy oddelené khouly

Použite aktívny sonda, ktorá má vysokú vstupnú impedanciou

Použitie aktívny sonda, ktorá má vysokú vstupnú impedanciou
kde môžem nájsť na internete vidieť, návod a kúpiť?
pripojenie prasacej chvost vankúšiky na odpor, takže mám prístup k obom oddelené okruhy
Čo je to "prasacia chvostík" Môžem vidieť svoj obraz? Ca by som kúpiť? alebo budem musieť urobiť sám. Ako to urobiť interný uzol testovanie v obvodoch RF (50 ohm stupňov)?

V akom frekvenčnom rozsahu práve pracujete? Ak je pod 5GHz, môžete si vytvoriť svoj vlastný pasívne (alebo dokonca aktívne) high-Z sondy s nejakou prácou. Nechoďte odpad svoje peniaze na Agilent / Tektronix sondy hned ...

veľké Tal je polotuhá koaxiálny kábel s otvoreným koncom a druhý je SMA, je otvorený koniec je spájkované k doske a rfmw môže u poslať žiadny odkaz alebo návod, ako vytvoriť vlastný aktívny sonda, pomôže mi veľa khouly

rfmw: Prosím pošlite yhe sch a fotografie vašich sondy, ak je to možné, aktívne vysoké impedancia Problem? Videl som váš odkaz na daný, ale potrebujem ďalšie informácie a komentáre. Ďakujem

Sonda je v podstate prevzatá z (jednej z) čiernej mágie knihy Howard Johnson -> odpor tip a koaxiálny. Musel som si vybrať správny odpor, aby sa frekvenčné odozvy nezávislé, ale minimálne na 10GHz, to je. Potom som bol kompenzovaný odpory odpoveď s MMIC zosilňovač, aby bol aktívny. Ak si dobre pamätám, aktívny sonda má teraz -15 odpoveď, miesto-30dB v pasívnej verzii.

Aj frekvencia potrebuje, je pod 2GHz. Čo eBook čiernej mágie kníh ste použili? Čo stránke? pre f

Myslím, že prvá kniha z čiernej mágie je jeden. My sonda 500Ohm vstupné impedanciou, takže by to mohlo byť príliš nízka pre vašu aplikáciu. Zaťaženie 50Ohm prenosové vedenie je ešte prijateľná. Či už potrebujete pasívne alebo aktívne, závisí na aplikácii / obvodu. Ja používam to pre in-circuit meranie DSO / DCA. Avšak pomocou sondy s spektrálnym analyzátorom je cenná tiež. Je na vás rozhodnúť, ktorý z nich vybrať, aktívny sonda s vysokou impedanciou (25kOhm | | 0.2pF) alebo pasívne s 200-1kOhm impedancia.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back