Ako a prečo 4 ... 20mA??

N

nguyennam

Guest
Niekedy som čítal alebo počul o 4 ... 20 mA obvode.

Každý, kto mi môže pomôcť pochopiť, čo to je?Za akým účelom?Jedná sa o DC alebo AC okruhu?Je to analógový alebo digitálny okruh?

A akúkoľvek knihu alebo štandardnú o tejto záležitosti?

Ďakujem moc vopred.
nguyennam

http://en.wikipedia.org/wiki/4-20_mA
http://www.sensorland.com/HowPage028.html
101mil a viac na GOOGLE ..

Pozdravy,
IanP

To je prúd, ktorý obvodom nároky, v závislosti na jeho impedanciu a napätia je aplikované.

Pozri Ohm zákona: I = V / R

, Kde sú jednotky I (ampér), V (volty), R (ohmy).
Ampér je meranie poplatku za jednotku času (coulomb za sekundu).Added po 2 minútach:Uvedomujem si môžete odkazovať na iné situácie ..., Nie je pojem prúdu.

Myslím, že sa odvolávajú na analógové signály.

4 mA zodpovedá najnižšej signálu a 20 mA corrresponds po najvyššia intenzita signálu.

Najnižšia limit nie je rovná nule b / c, ak nedošlo k signálu ako zariadenie bude zameniť a rozpozná ako najnižšia silu signálu.Navyše, ak je hluk spodnou hranicou 4 mA, potvrdí to, že hluk nie je náš signál hodnotu (ako to bude nesprávne vyložil, ak je nižšia hodnota je nula)

Veľmi vám ďakujem za vašu pomoc, hoši.
Podľa IanP a vášho navrhol odkazy, v súčasnej dobe, chápem, že:
- To je 4 ... 20 mA DC analógový signál, a to predovšetkým pre senzory a prevodníky cez dlhú vzdialenosť nástrojov / záznamník / displej.
- 4 ma potrebné pre 0 úroveň signálu za 0 ma bude nástroj zmätení pri zistení.
- Existuje množstvo špecializovaných integrovaných obvodov pre tento typ obvodov.

Je to plne postačujúce?Máte nejaký nápad alebo názor, opravu, doplnenie?

Love to počuť od vás.

Ešte raz, ďakujem vám všetkým moc.

nguyennam

S najnižšiu hodnotu 4 mA umožňuje, aby sa právomoci selfpowered senzory od línie (importent ak chcete elektrickej insluated plávajúce opatrenia, a nedovolí napájanie z iným spôsobom, tj. Riziko nevyvážené kapacitné spojenie cez trafos, uzemnenia slučky atď. Nie je možné v prípade, 0-20 mA protokol ...

V prípade kŕmenia 12 Volt dať 12 * 0,004 = 48 mW stráviť v senzoroch a straty v kábloch - viac ako dosť dobre navrhnutý v aktívnych senzorov.

Value <4 mA tiež naznačujú, zavinenia jednotky a / alebo polámané káble - 0-20 mA v prípade, že nemôžete decise ak mA '0 'je platné opatrenia zo snímača alebo závisí zlomených káblov.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back