Ak je I / O pinov je NC, je lepšie zvoliť "obojsmernú"

E

ezra

Guest
Keď je I / O pinov nemá pripojenie, ktorý z nich je lepší pre režim výstupom je nasledujúci: 1. Kvázi-2 obojsmerný. Push-Pull 3. Iba vstup (vysoká impedancia) 4. Otvorte vypúšťací Prečítal som od "P89LPC9221 Návod na obsluhu" takto: Quasi-obojsmerný režim výstupu, "Jedna z týchto pull-up, nazvaný" veľmi slabé "pull-up, sa obrátil na každom porte západku pre PIN obsahuje logické 1. Jedná sa o veľmi slabý pull-up zdroje veľmi malý prúd, ktorý bude ťahať PIN vysoké, ak je ponechaný plávajúce ". Takže ak je I / O pin je bez pripojenia, je lepšie zvoliť "kvázi obojsmerný? Vďaka a pozdravy.

Myslím, že chápem vašu otázku. Ak chcete riadne ukončiť nevyužité piny? Ak máte priestor k tomu, najbezpečnejšie možnosťou je pripojiť k jednému z moci priečkach cez vysoké hodnoty odporu pomocou PIN definovaný ako vstup. Týmto spôsobom, ak kód stratí a novo definuje PIN funkcie zaťaženie je minimálne. Odchod PIN nesúvisí a pomocou interného "slabý pull-up" je skoro rovnako dobré, a využíva menej zdrojov. Zodpovednosť je, že ak kód stratí WPU môže dôjsť k deaktivácii. Posledná možnosť, že som počul, je odporúčané nechať PIN nepripojený a definovať ho ako výstupný. Najväčší hriech je nechať nevyužité piny plávajúce ako vstupy. To im umožní putovať na nejasné území a vstupu zosilňovača sa konzumujú nadmerné prúdu.

Ako je uvedené vyššie plagát povedal obojsmerný a vstupné nie je dobrá voľba ísť s. Snažte sa vyhnúť odchodu nespojených. Ale ak si chcete nechať to tak Nechaj to ako výstup.

Vďaka za všetky odpovede. I / O port kolíky na radu LPC môže byť použitý aj ako vstup a výstup. Nájdete v prístave režime okruhu nižšie. Ako je to možné nastaviť, rovnako ako výstup?

Ale ja som skončil na dizajne PCB. Aký druh konfigurácie portu režime, kedy I / O nie je pripojiť? 1. Obojsmerné 2. Push-Pull 3. Iba vstup (vysoká impedancia) 4. Vďaka otvoreným kolektorom a ide.

Konfigurácia tieto piny ako kvázi-obojsmerná výstupy a nebojte sa o ne viac .. S pozdravom, IanP

Vážení IanP, prosím, pomôžte mi popísať, prečo konfigurovať tieto piny ako kvázi-obojsmerná výstupy pri I / O nie je pripojenie. Vďaka a pozdravy.

Tu je dôvod:
kvázi-obojstranný výstup typu môže byť použitý ako vstupné a výstupné bez nutnosti prekonfigurovať port. To je možné preto, že keď port výstupy logické vysoká, je slabo riadený, čo externé zariadenia vytiahnuť kolík LOW. Ak je PIN riadený LOW, je poháňané silne a je schopný potopiť celkom veľký prúd.
Ako je vidieť, čapy nakonfigurovaný tak majú vnútorné pull-up aktívny a môže byť "skrátiť", buď od 0V + VDD bez poškodenia, a ešte jedna vec: nezabudnite napísať "1" do nich .. S pozdravom, IanP

Vážení IanP, "Jedna z týchto pull-up, nazvaný" veľmi slabé "pull-up, je zapnutý vždy, keď port pre zámok PIN obsahuje logiku 1. Jedná sa o veľmi slabý pull-up zdroje veľmi malý prúd, ktorý bude ťahať PIN vysoké, ak je vľavo plávajúce ". Čo to znamená "vľavo plávajúce" na vyššie uvedený výrok? Vďaka a pozdravom, Andika

V tejto súvislosti sa "vľavo plávajúce" môže len človek "nie je pripojený k nič" .. Avšak, toto vnútorné slabý pullup, je dostatočne silná, aby pevne držať logické úrovne "H" a zároveň nezaťažuje toľko prúdu .. A to je všetko, čo ste po .. S pozdravom, IanP

Vážení IanP, musím žiadať, aby NXP a odpoveď je: NXP Semiconductors Odpoveď: Dobrý deň, nie je tam žiadna tvrdá a rýchla rozhodnutie o tejto, ale vo väčšine prípadov je lepšie nechať ich ako vstupy. Vstupy sú Schmidt spúšťa a slabé pull-up, takže by nemal plávať hore a dolu, ktorým navyše aktuálne. -Dave Druhý mailom potom, čo som vysvetlite svoju odpoveď: NXP Semiconductors Odpoveď: To taky v pohode. Neexistuje žiadna správna odpoveď. Ak máte dať do režimu zadávania nie je šanca poškodenia PIN treba náhodne skratovaniu HIGH alebo LOW rovnako. V takmer režime, ak ste náhodou napísať nízke, ako výkon a je skratovaný VYSOKÁ externe môžete poškodiť časti. Ak je nastavená ako vstupná a software náhodne zapisuje do portu to nebude potenciálne bojovať rovnako ako v predchádzajúcom príklade pre kvázi režimu. Nech je vám najpríjemnejšie, je najlepšou odpoveďou je v tomto prípade. -Dave Ako je Váš názor? Vďaka a pozdravy.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back