Aký je rozdiel medzi NFM a WFM?

N

Ninap

Guest
Snažil som sa pochopiť, že z niektorých predmetov (Google) - ale je to stále ešte nie je tak mi jasné ... Inými slovami, ako môžem (ak som si ...), zmena obvodu NFM WFM? Žiadny príklad bude veľmi ocenia. TIA,

Ahoj v NFM index modulácie je veľmi nízka, oveľa nižšia ako 1. a širokopásmové FM (WFM), index modulácie je oveľa väčší ako 1. NFM sa používa predovšetkým pre systémy rečové komunikácie, ako HAM radio a polícia a iný druh komunikácie, s výnimkou lietadiel VHF komunikácie, využívajú AM za veľmi dobrý dôvod. NFM vyzerá z hľadiska spektra niekoľkých oveľa viac ako AM, v prípade, že index je nízky je nemožné vidieť rozdiel medzi AM a NFM spektra. To neplatí pre WFM vyzerajú úplne inak.

Vážení Děkuji moc za vysvetlenie, a tu je to, čo som našiel na Google
Rovnako ako ostatné indexy modulácia, v FM toto množstvo signalizuje ako veľa modulovaná premenná mení sa okolo nemodulovaných úrovni. Pre FM, sa týka zmeny vo frekvencii nosného signálu
To je pre mňa teraz zmätený: Keď vezmem fáze CCO a audio javisko a snažiť sa modulovať CCO (pripojenie zvuku do Varicap) - aké zmeny musím urobiť, aby si WFM, alebo NFM výkon? Vďaka za vaše ďalšiu pomoc.

Pre vysielač strane jeho ľahká, uistite sa, že zmena frekvencie s Varicap je malý. To možno vykonať pomocou malého Audio signál na Varicap prevzatie caricap s malým kondenzátorom hodnotu, a preto zmeny na celú sieť LC. Posledný je lepšie, pretože to bude dávať nižšiu hlučnosť príspevok Varicap. Jeho i múdre filtrovať všetky frekvencie nad 4 kHz, ako budete upravovať, pretože jeho výrobe signál väčší, a pretože chcete NFM jeho hlavné použitie je hlas. Strane prijímača je zložitejšia, pretože všetky IF filtre je potrebné sa zhodujú so zadávanými spektrum pre najlepší výsledok. A tak je v prípade filtrov s 12 kHz BW.

No, raz ďakujem, naozaj mi veľa pomohli! Ako Hovorím o vysielača (je to NFM teraz), a ako som potrebujete, aby bol ako WFM, ako to môže byť, chápem, že musím zosilniť zvuk alebo zmeniť Varicap. Čo sa snažím urobiť, je zmeniť aj frekvencia a spôsob modulácie malého vysielača pracujúci v pásme 123MHz. Používa 24.700MHz kryštál, tak to funguje na 5. podtext. Snažím sa použiť 16 MHz kryštál - ale je to tlačil do 9. podtext (cca 176MHz). Som sa snažil robiť reverse engineering na tomto okruhu, ale z toho, čo som videl, že má 2 fázy množenie, ale tu je niečo, čo nemôžem pochopiť, ako dobre: za predpokladu, že prvá fáza je "tripler" a Druhá fáza "doubler" som mal dostať 23,7 x 6 = 142.2MHz, nie 123MHz - a som si takmer istý, že to používa 2 stupne ... môžete mať vysvetlenie o tom myslíte? Mimochodom, uvedenie 16MHz kryštál na rovnakom okruhu, zvuk je teraz veľmi nízka. Ďakujeme, že ste sa tak pomáhať:)