Aký je najmenší vstupnú hodnotu V. = 0.25vref v sub-ADC?

L

lhlbluesky

Guest
Môj komparátora je ten, ktorý má vstavaný prah, to sú dva odlišné vstupy a dva odlišné referencie, keď je moja ADC je 1,5 bit na javisku, a celková kúsky je 10, VDD = 1,8, potom, keď môj V. = 0.25vref, ako je môj Vref, 1V alebo 500mV (môj vstup 0.4-1.4, VCM = 0,9)? a čo najmenšie vstupnú hodnotu V. = 0.25vref? 1mV alebo 125mv alebo viac? Som zmätená o tom, prosím, pomôžte mi. Vďaka!

Zvyčajne zápisu sú: plnom rozsahu (FS) = 2Vref, V. = Vref / 4. ale celkom rozdielneho vykonávania by mali byť všetky quantites na polovicu. 1V = 2 * (2Vref) ==> Vref = 0,25, takže ur refp = 0,25 VCM, refn = VCM-0.25 V. = 0.25 / 4 ==> V. = 0.0625V tiež VCM = (0.4 1.4) / 2 = 0,9
Aký je najmenší vstupnú hodnotu V. = 0.25vref?
To je 1LSB = FS / 2 ^ 10, ale ak bude u potreba poznať amplitúdu tohto vstupu je potrebné znížiť na polovicu V rozdielneho vykonávania príliš, tj najmenšie amplitúdu jednotlivých odvetví diferenciálnej vstup je FS / 2 ^ 11 = 4.9mV

I obyčajne vidieť plného rozsahu (FS) sa rovná absolútnej hodnote Vref ... V plne diferenciálnej znamení inverzie je triviálne, stačí výmena pos a neg vstupy, ale dosah signálu je vždy rovnaký, rovnajúci sa Vref (nie dvakrát Vref). Vo vyrovnanej plne diferenciálnej signál je definovaný signál FS PY pos = Vref / 2 + VCM a neg =- Vref / 2 + VCM (pre vstup + Vref, pos-neg = + Vref). + Vref / 4 Vstup je potom pos = VCM Vref + / 8 a neg = VCM-Vref / 8. Reverznej pos a neg a budete mať, Vref / 4 rozdiel vstupného signálu [size = 2] [color = # 999999] Pridané po 2 hodiny 15 minút: [/color] [/size] Vo vašom prípade Vref = 1V, VCM je vaša voľba (zvyčajne v polovici cesty medzi dodávky koľajníc, takže tu 0,9), hovoríte, že 10-bitové rozlíšenie (9-bit veľkosti a znaménkový bit?). Vaša LSB je buď Vref / 2 ^ 9 alebo Vref / 2 ^ 10, v závislosti na tom, čo máte na mysli 10-bit, a signál sám je pos = VCM LSB + / 2 = neg VCM-LSB / 2 pre vstup + LSB .

V vyvážené plne diferenciálnej signál je definovaný signál FS PY pos = Vref / 2 + VCM a neg =- Vref / 2 + VCM (k + Vref vstup, pos-neg = + Vref).
ako je to negatívne-pos =- Vref? v plne rozdielneho vykonávania, FS = [neg-POS, POS-neg] = [-Vref, Vref +] = 2Vref?

Môžete definovať FS ako maximálna absolútna exkurzie (Vref) alebo maximálne exkurzie (ako vy), 2 * Vref. Dávam prednosť max abs Swing (Vref), pretože okruh účinne spracováva rovnakú amplitúdu signálu, bez ohľadu na to, ak ste zosilňovať + Vref a Vref-(pozitívne a negatívne príznaky sú len inverzie polarity). Vzhľadom k mojej definície (absolútny napätie hojdačka) I vylúčiť znamení kúsok od N, keď som počítať LSB hodnoty, kvantizační šum, atď Je to vec vkusu, naozaj.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back