Aké sú prípady, kedy je handshaking prednostné cez FIFO?

K

khaila

Guest
Predpokladaná dáta prenášané medzi dve hodiny domény. V tomto prípade máme dve možnosti, aby sa zabránilo metastability: 1. Použitie FIFO. 2. Riadenie toku dát. Moja otázka znie: Čo je to prípady, ktoré handshaking je prednostné ako FIFO? Khalil.

Asynchrónny FIFO je pre multi-šírka prenosu dát, a to sa chová ako FIFO rovnakú funkciu s normálnou FIFO. Handshaking sa používa pre riadiaci signál, obvykle pre 1 alebo dva kúsky signály, ktoré cez dve hodiny domény.

No, povedzme, že som v tomto scenári. Mám async.fifo s hĺbkou 256. áno, môj ukazovatele mať minimálnu šírku [07:00]. V tomto prípade, moja ukazovateľ je multi-bit. tak, ako môžem previesť ukazovateľ info. zo zápisu hodiny domény čítanie hodiny doménu?

[Quote = asicengineer1] No, povedzme, že som v tomto scenári. Mám async.fifo s hĺbkou 256. áno, môj ukazovatele mať minimálnu šírku [07:00]. V tomto prípade, moja ukazovateľ je multi-bit. tak, ako môžem previesť ukazovateľ info. zo zápisu hodiny domény čítanie hodiny doménu? [/quote] Gray-kódovať vaše námety a len prejsť všetkých 8 bitov až 8 synchronizers.

by bolo možné využiť mechanizmus handshake tam miesto synchronizers?

[Quote = asicengineer1] by bolo možné využiť mechanizmus handshake tam miesto synchronizers? [/Quote] Ak je prekročenie hranice asynchrónny hodiny, budete potrebovať synchronizers. Dokonca každý signalizačné protokol musí synchronizovať riadiace signály vracať sa tam n ...

Pokiaľ sa dáta priebežne essetially, nemôžete vyhnúť použitie FIFO.

Hii, bude výkon systému pri použití handshake menej ako Tx zašle ďalšie dáta až po prijatí potvrdenia od Rx za predchádzajúce dáta. V tomto prípade bude synchronizers použiť pre žiadosť (Tx na Rx) a ACK (Rx na Tx) riadiace signály, ktoré tiež tvoria viac meškanie. Takže keď u potrebujú vyšší výkon a U môže dovoliť viac hardvér ur dizajn, je možné použiť u FIFO. Ostatné múdry u môže ísť o toku dát, kde môžete používať veľmi menej hardware. S pozdravom, Subbu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back