Šumové číslo merania LNA

M

Murlix

Guest
Urobil som návrh LNA pre 0,8-1 dB šumové číslo. Ako je možné otestovať pomocou LNA analyzátor spektra? pls veď ma, ako nastaviť zariadenie?

Aká je značka ur zariadenia, a to u mať šumu measuremnt možnosť a to u mať zdroj hluku? khouly

U SHD sú zdrojom hluku a FFT možnosť SA (jeho predvolené nastavenia). Dostať výstup zobrazený na SA vo formáte FFT a nájsť maximálnu vrcholu na požadovanú frekvenciu a maximálnu vrcholu na úpätí level.The rozdiel medzi získate u šum. Skúste to. alebo používania zdroje hluku a porovnať s výstupným signálom a pomocou vzorca SNR (len si to), u sa to.

0.8 dB je veľmi dobrý a veľmi nízku hodnotu. Keď NF hodnoty sú tak nízke, neistota bola dominantná. Kľúčom k tomu meranie (nie rozlúčiť meranie) je na nasledujúce: 1) presný zdroj hluku 2) šumové číslo meter 3) nechať SA, aby ľudia pracujúci s 5 dB NF alebo horšie. 4) čítanie Agilent AN57-1 a 57-2

Myslím, že bude kontrolovať vstupné zdroje hluku úrovni a stačí si prečítať výstupnej úrovne v určitom kmitočtu. Pretože viete, že zosilnenie je možné vypočítať šumové číslo.

[Quote = Murlix] Urobil som návrh LNA pre 0,8-1 dB šumové číslo. Ako je možné otestovať pomocou LNA analyzátor spektra? pls veď ma, ako nastaviť zariadenie? [/quote] Ak máte vstupné straty na vstupe vášho LNA z dôvodu straty kábla alebo PCB, atď, budete musieť ich kalibráciu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back